Alege intelept!

Dezvoltare, responsabilitate, sustenabilitate!

Acționăm responsabil în toate domeniile de activitate. Cu dedicare și perseverență, căutăm soluții prin care să creăm un viitor mai bun pentru comunitățile din care facem parte, pentru angajați și pentru mediul înconjurător.

Suntem în permanență orientați către sustenabilitate, fapt care se poate observa în toate proiectele dezvoltate și implementate de-a lungul prezenței pe piața din România în cadrul celor cinci piloni de CSR ale Lidl: 1. Sortimentul de produse, 2. Mediu, 3. Societate, 4. Resurse umane, 5. Partenerii de afaceri.

Politica noastră este de a începe colaborarea doar cu producători care au implementate standardele IFS (International Food Standard) sau FSSC (Food Safety System Certification). Lucrăm în permanență pentru a crește gama de produse certificate pe care le oferim clienților noștri. În magazinele noastre vindem produse care conțin cacao certificată UTZ sau pește și crustacee certificate Marine Stewardship Council (MSC), Aquaculture Stewardship Council (ASC) sau Dolphin Safe. Mai multe detalii despre politica Lidl cu privire la achiziția responsabilă de pește, crustacee și produse derivate puteți citiaici.

Pentru a ne reduce impactul asupra mediului, construim în concordanță cu legile internaționale și naționale de sustenabilitate, după cele mai înalte standarde de mediu. Un exemplu este magazinul nostru din Aviației, care urmează să fie certificat conform sistemului britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM. Tot pentru reducerea impactului asupra mediului, optimizăm rutele camioanelor folosite la aprovizionarea magazinelor, astfel încât să reducem impactul pe care transportul de marfă îl are asupra comunităților.

În implicarea noastră în comunitate (pilonul societate), eforturile noastre se îndreaptă spre susținerea proiectelor de educație și mediu. Un exemplu este proiectul Pâine și mâine pe care îl dezvoltăm împreună cu World Vision România sau programul de donații prin intermediul urnelor de la casele de marcat din magazinele noastre. În anul 2016 am donat împreună cu clienții noștri 1.220.000 lei. Mai multe detalii puteți citi aici.

Angajații noștri beneficiază de asigurare de viață, abonament la sala de sport și concediu progresiv. Totodată, dezvoltăm programe pentru a-i susține în dezvoltarea abilităților profesionale, personale, antreprenoriale și de conducere.

Construim parteneriate pe termen lung cu furnizorii noștri. Am construit parteneriate cu peste 100 de furnizori din România și ne propunem să creștem acest număr prin intermediul  proiectului dezvoltat împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Mai multe detalii puteți citi aici.