Alege intelept!

Compliance

Compliance sau Conformitatea este în prezent mai complexă decât oricând. În contextul global, provocările legale cresc continuu. De aceea ne adaptăm permanent procesele şi sistemele la cerintele legale. Pentru a sublinia în mod deosebit semnificaţia Compliance, am introdus-o ca principiu al companiei: „Respectăm legislaţia aplicabilă şi procedurile interne”. Prin urmare, Compliance este o componentă trăită a culturii companiei noastre. Lidl operează un Sistem de Management Compliance care vă permite, în calitate de client, partener de afaceri sau angajat al companiei, să acţionaţi după structuri unitare şi obligatorii.

Pentru ca principiul companiei noastre să poată fi respectat, este important să se identifice din timp potenţialele comportamente greşite. Obţinem acest lucru, printre altele, prin faptul că ni se notifică sesizări privind posibile încălcări legate de Compliance. Avem de-a face cu o încălcare legată de Compliance dacă se încalcă legislaţia aplicabilă sau procedurile interne de către sau faţă de angajaţii noştri, în ţară sau în străinătate, în cadrul exercitării activităţii lor de serviciu. Se incadreaza aici fapte de corupţie, incalcari ale dreptului concurenţei, ale protecţiei datelor personale precum şi contraventii si infractiuni in domeniul contabilitatii, finanţelor şi impozitelor.

Pentru a putea identifica şi împiedica încălcările legate de Compliance, depindem atât de angajaţii noştri, cât şi de clienţii şi partenerii noştri de afaceri. Dacă observaţi indicii privind o încălcare legată de Compliance, puteţi să le notificaţi prin diferite modalitati.

Vă stau la dispoziţie diferite căi pentru a trimite sesizări privind încălcări legate de Compliance. Indiferent ce varianta alegeti, vă asigurăm că fiecare notificare este tratată cu strictă confidenţialitate, iar dacă doriţi, şi anonim.

Responsabilul Compliance

Dacă doriţi să trimiteti sesizări privind încălcări legate de conformitate sau dacă aveţi întrebări privind tema Compliance la Lidl, vă rugăm să vă adresaţi Responsabilului Compliance Maria Mureșan.

Lidl Discount SRL
Pipera Business Tower
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, Sector 2, Bucureşti
Fax :0374 819 333

E-mail: compliance@lidl.ro

Sistemul online de notificări

Ca posibilitate suplimentară pentru trimiterea de sesizări privind încălcări legate de conformitate, Lidl a instituit un sistem online de notificări. Toate sesizările primite sunt prelucrate de Responsabilul Compliance. Sistemul online de notificări este o aplicaţie bazată pe internet şi poate fi accesată de pe orice dispozitiv conectat la internet aici

Avocat extern de încredere

Prin Biroul de Avocatură Hațegan vă stă la dispoziţie avocatul nostru de încredere extern. Vă puteţi adresa oricând acesteia cu informaţii privind infractiuni şi contravenţii legate de companie şi de raportul de angajare.

Biroul de Avocatură Hațegan va verifica cu acurateţe sesizările dvs. şi le va transmite Responsabilului Compliance, in masura in care există indicii concrete pentru o încălcare legată de conformitate.

În calitate de avocată de încredere, Biroul de Avocatură Hațegan este obligat să păstreze confidenţialitatea. Aceasta transmite către Lidl datele dvs. cu caracter personal numai cu acordul dvs. expres.

Biroul de Avocatură Hațegan poate fi contactat după cum urmează:

Birou Avocatură Haţegan

Str. Ady Endre 11300175 Timişoara    
Telefon: Mobil:  0728 166 933
Fix:   0371 056 570
Fax:  0256/436 516

Email:  lidl.consultanta@hategan.ro 

Lidl verifică cu acurateţe şi in maniera confidenţiala toate sesizările privind încălcări legate de Compliance şi sancţionează consecvent şi adecvat comportamentul dovedit greşit. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că notificările care nu sunt de natura Compliance nu sunt prelucrate. Pentru astfel de sesizari vă rugăm să vă adresaţi către Serviciul Clienţi: www.lidl.ro/ro/contact