Alege intelept!

Lidl România sprijină cu 100.000 de euro programul „Pâine și Mâine”, inițiat de World Vision România

Unul dintre cele mai sensibile subiecte de pe agenda publică este cel al ratei abandonului școlar din România, care a atins valoarea de 18%, comparativ cu media din Uniunea Europeană, de 11%. Mai mult, 74% dintre cazurile de abandon școlar se înregistrează în mediul rural, conform unui studiu realizat de World Vision România. Cauzele principale sunt sărăcia (45%) și rezultatele slabe la învățătură (37%).

Aceste procente îngrijorătoare au fost motorul care i-a determinat pe reprezentanții organizației World Vision România să inițieze proiectul „Pâine și Mâine”, ce are ca scop principal atragerea copiilor la școală prin oferirea unei mese calde, chiar în cadrul școlii. Totodată, după terminarea orelor de curs, cei mici se bucură și de un program after school.

Inițiativa beneficiază de sprijinul Lidl România încă din momentul zero, printr-o donație de 100.000 de euro, care să asigure implementarea proiectului în 6 sate din județele Dolj (Palilula, Sărbătoarea, Leordoasa, Salcia) și Vâlcea (Urși și Geamăna).

Astfel, având susținerea comunității, dar și a Inspectoratului Școlar General din Rm. Vâlcea, începând cu 20 aprilie 2016, elevii a două școli din satele Urși și Geamăna au primit o șansă la un viitor mai bun. Hrana suficientă și adecvată oferită prin intermediul programului îi ajută pe micuți nu doar să se dezvolte armonios, ci și să aibă performanțe școlare mai bune. De aceea, „Pâine și Mâine” le oferă copiilor și două ore de after school, astfel că, după servirea mesei, aceștia beneficiază de activități care le susțin dezvoltarea cognitivă. Sub atenta supraveghere și îndrumare specializată, cei mici iau parte la ateliere tematice, de tip recreativ, pe diferite domenii – arte, științe, tehnologii, sport și iau parte la cluburile periodice de lectură din cadrul bibliotecii școlii. Și în ceea ce privește dezvoltarea personală, cadrele didactice îi ajută pe cei mici să dobândească încredere în sine, dar și în ceilalți, și cultivă atitudinea pozitivă față de sine, stimulând abilitățile lor de comunicare și de gândire.

Proiectul „Pâine și Mâine” poate fi susținut și prin donații individuale. Acestea se pot realiza prin intermediul site-ului www.painesimaine.ro sau prin transmiterea unui SMS la numărul 8844, cu textul PAINE, prin care puteți dona 2 euro lunar pentru susținerea programului.