Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM MĂ FERESC DE ALERGII III

Nu există un tratament universal. Cea mai sigură cale este să eviți alergenul, să previi reacția.


Cei care au alergii alimentare trebuie să citească întotdeauna cu deosebită atenție etichetele produselor pe care le consumă sau să întrebe despre ingrediente, dacă mănâncă la restaurant.


Când ești acasă:


  • Folosește huse de pernă și de pat anti-alergice
  • Ia un filtru HEPA pentru aparatul de aer condiționat și la aspirator
  • Spală-te imediat cum ai ajuns acasă, bagă hainele la spălat, închide pantofii într-un dulap
  • Fă curat cu detergenți bio, non-alergeni
  • Fă duș și respiră în abur, ca să descongestionezi, să cureți căile respiratorii


Nu sta în casă! Pentru că aerul din interior e mai puțin poluat și, în consecință, mai sigur decât aerul de afară.


Fals. Aerul din încăperi sau mall-uri ajunge până la de 10 ori mai poluat decât cel din natură. Pentru că, în interior, se regăsesc păr de animale, mucegaiuri, acarieni, poluanți din substanțele cu care facem curățenie, din parfumurile de cameră, așadar, ieși cu copilul cât mai des în aer liber, în loc să îl ții în casă de frica alergiilor.


Când ieși din casă:


  • Poartă o mască de tip chirurgical mai ales în perioadele cu mult polen


Când vrei să fii naturistă:


  • Adaugă în dieta zilnică un măr, o portocală, un strugure și roșii, s-a dovedit că scad incidența alergiilor la persoanele care le consumă crude în fiecare zi
  • Fă spălături nazale cu bicarbonat de sodiu, dacă ai permanent un nas înfundat și care te mănâncă și curge
  • 2000 mg pe zi de vitamina C reduc nivelul de histamină cu 40%
  • Brusturele s-a dovedit a fi extrem de eficient ca antihistaminic natural


Ia antialergice!


Epinefrina este primul ajutor în caz de șoc anafilactic. Cei care știu că au o alergie severă trebuie să poarte întotdeauna cu ei o injecție cu epinefrină.


Există o diferență între epinefrină și antihistaminice


Antihistaminicele se prescriu de către medici atunci când avem de-a face cu o reacție alergică ușoară, blândă, care nu pune viața în pericol. De exemplu, dacă mergi acasă la cineva care are pisică și copilul tău e alergic la părul de pisică, un antialergic din farmacie care conține substanța activă numită Desloratadina/Desloratadinum, de exemplu, poate fi un prieten de nădejde pentru seara respectivă.


Epinefrina, însă, se administrează atunci când există risc de sufocare, ca urmare a unui șoc anafilactic. Dacă te gândești să folosești un Epi-Pen sau Ana-Pen, mergi întotdeauna la medic imediat după ce ai liniștit simptomele, pentru că ele ar putea reapărea.


Fă-te bine la cap!


Pentru că știi că eu sunt îndrăgostită-lulea de creierul uman, știi că aproape tot ce spun în conferințele mele e despre cum reacționează creierul copiilor la comportamentele părinților lor, normal că o să scriu și aici despre creier. Da, ne putem baza pe el și în cazul alergiilor: cum te simți tu sau copilul tău, cât nivel de stres există în viața voastră de zi cu zi, poate fi un factor care declanșează sau agravează simptomele de alergie. Un studiu al Ohio State University a demonstrat cum subiecții cu alergii respiratorii au manifestat strănut, ochi care lăcrimează și mâncărimi mai mari, mai acute, în timp ce rezolvau un test de matematică și considerabil mai puțin, mai blând, când nu exista nicio sursă de stres.


Fă o baie!


O soluție de relaxare poate fi o baie cu săruri Epsom. De ce? Pentru că stresul mănâncă magneziul din rezervele corpului, iar sărurile Epsom fix asta sunt, sulfat de magneziu, așadar, o baie în magneziu poate să reumple depozitele golite. Cercetătorii de la University of Birmingham din UK au descoperit că o baie de 12 minute în fiecare zi, timp de o săptămână la rînd a crescut nivelurile de magneziu la un nivel măsurabil surprinzător, fără suplimente naturiste sau schimbare de dietă.


Dacă ești mama unui copil cu alergii, ia, te rog, în calcul să lucrezi împreună cu un specialist și la cauzele emoționale care ar putea întreține sau susține alergiile. De multe ori, în munca mea cu copiii mofturoși și alergici s-au atenuat simptomele din momentul în care copilul a devenit prieten cu alimentele pe care le respingea anterior.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului