Politica de protecție a datelor Lidl Plus Începând cu: noiembrie 2021

Vă mulțumim foarte mult pentru interesul în Lidl Plus.

Lidl Plus este un program de servicii pentru clienți (numit în continuare „Serviciu” sau „Lidl Plus”) al Grupului Lidl care este operat de Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm, Germania (numită în continuare „Lidl Stiftung”, „noi”, „nouă”). Lidl Stiftung  prelucrează datele necesare în scopul furnizării serviciului, în măsura în care este entitate responsabilă, pe măsură ce se colectează, analizează și transferă datele către Lidl Discount S.R.L. (denumită în continuare, împreună cu Lidl Stiftung, “Companiile Lidl” sau „Lidl”).

În viitor, pot fi adăugate alte organizații pe listă dacă SB Lidl KG are acțiuni/părți sociale directe sau indirecte în organizația relevantă și participă la oferta Lidl Plus.

În măsura în care aceste organizații Lidl primesc date prin intermediul serviciului pe baza consimțământului dvs. voluntar și vă informează despre ofertele actuale și ofertele speciale de la Lidl, acestea acționează ele însele ca entitate responsabilă în raport cu legea privind protecția datelor.

Această politică de protecție a datelor se aplică activităților de prelucrare efectuate de Lidl Stiftung în calitate de operator. Responsabilul cu protecția datelor de la Lidl Stiftung poate fi contactat la adresa poștală menționată mai sus sau la adresa: protectiadatelor@lidlplus.ro.

Serviciul se adresează consumatorilor (numiți în continuare „utilizatori" sau „dvs."), care doresc să primească informații personalizate de la Lidl Stiftung despre oferte și promoții de la Lidl Plus și oferte, produse și servicii de la parteneri selectați și Companiile Lidl, care corespund cât mai mult posibil intereselor dumneavoastră. Baza pentru determinarea intereselor relevante este conduita de cumpărare și utilizare în ceea ce privește produsele și serviciile Companiilor Lidl, care este explicat mai detaliat mai jos.

Cu Lidl Plus vă puteți bucura de o varietate de servicii special adaptate pentru dvs. Acestea includ, printre altele, oferte special adaptate nevoilor și dorințelor dvs., participarea în competiții, reduceri exclusive și oferte speciale. În funcție de unde și în ce măsură utilizați serviciul, Lidl Stiftung transmite datele dvs. către anumite Companii Lidl pentru a vă putea oferi serviciul relevant.

 

1.         Ce date despre persoana dvs. colectăm și ce canale de comunicare folosim în acest scop?

Înregistrare pentru Lidl Plus

Ca parte a procesului de înregistrare, solicităm următoarele date despre clienți: prenume, nume de familie, data nașterii, adresa de e-mail, numărul de telefon mobil și magazinul preferat Lidl. Este opțional să ne furnizați: formula de adresare, sexul și adresa dvs. de domiciliu (stradă, număr, cod poștal, oraș și țară). Pentru a seta magazinul preferat, se poate utiliza funcția de localizare geografică a dispozitivului mobil.

Date din My Lidl

Dacă ați furnizat în mod voluntar anumite informații despre circumstanțele și interesele dvs. în contul dvs. My Lidl, colectăm și aceste informații în cadrul Lidl Plus.

Vizite la magazin

Când vă identificați în timpul vizitei la magazin, la casa de marcat, înregistrăm magazinul pe care l-ați vizitat, produsele achiziționate în funcție de suma plătită, tipul produsului și prețul acestuia, cupoanele utilizate, totalul chitanței precum și durata procesului de plată și metoda de plată. Odată cu alocarea achiziției dvs. în contul dvs. de client, urmărim scopul menționat în alineatul 2, de ex. pentru a vă putea face oferte speciale adaptate preferințelor și intereselor dvs., precum și pentru participarea la oferte speciale.

La casă vă puteți identifica fie cu cardul dvs. digital de client, fie cu numărul de telefon mobil indicat la înregistrare.

Rezervarea produselor

Dacă rezervați anumite produse prin intermediul aplicației Lidl Plus pentru a le achiziționa ulterior în magazin și utilizați aplicația Lidl Plus (o astfel de utilizare este înțeleasă ca fiind autentificarea inițială cu contul dvs. Lidl Plus în aplicație, care se poate efectua automat după înregistrarea cu succes), colectăm aceste informații, în scopurile menționate în secțiunea 2, în special pentru a vă putea oferi oferte special adaptate preferințelor și intereselor dvs., precum și pentru participarea la promoții. Acest lucru se realizează prin atribuirea achiziționării produselor rezervate rezervării dvs.

Serviciul clienți

Când contactați serviciul relații cu clienții al Companiilor Lidl, folosim datele pe care le furnizați în acest context.

Utilizarea aplicației

Când utilizați aplicația Lidl Plus, colectăm informații despre magazinul de unde faceți cumpărături. În plus, colectăm informații despre tot conținutul vizualizat în aplicație, cum ar fi cupoanele activate, setările referitoare la notificări, participarea la loterii, articolele vizualizate și magazinul preferat selectat. De asemenea, colectăm informații despre interacțiunea dvs. cu aplicația, cum ar fi secțiunile vizitate, ecranele vizualizate în timpul fiecărei sesiuni, numărul de click-uri și derulări/scroll-uri. În plus, prelucrăm codul dvs. de client (ID de loialitate), informații despre versiunea sistemului de operare pe care o utilizați, identificarea dispozitivului, limba sistemului, țara aleasă, precum și versiunea aplicației utilizată de dvs.

Detaliile dvs. de autentificare sunt stocate și utilizate pentru a efectua autentificarea. Pentru a nu mai fi nevoie să vă conectați din nou de fiecare dată când deschideți aplicația, datele dvs. de conectare sunt salvate în aplicație (criptat) până când vă deconectați de la cont.

Bonul digital se poate salva pe dispozitivul dvs. sau poate fi redirecționat direct prin Messenger, în măsura în care permiteți aplicației accesul la fotografii/media. Camera dispozitivului dvs. mobil poate fi utilizată pentru scanarea cupoanelor QR, dacă acordați permisiunea relevantă.

Ca parte a aplicației, efectuăm sondaje în aplicație și colectăm informații despre comportamentul dvs. de cumpărare, despre utilizarea aplicației dvs., circumstanțele personale și interesele dvs.

Ofertele partenerilor

Prin intermediul Lidl Plus primiți și opțiunea de a beneficia de oferte speciale de la parteneri selectați. Pentru a beneficia de unele dintre aceste oferte trebuie să vă identificați în calitate de client Lidl Plus cu cardul dvs. digital de client. În acest caz, partenerul colaborator relevant ne informează cu privire la utilizarea ofertei speciale relevante, oferindu-ne si informații aferente cum ar fi momentul achizitiei, suma si locul, astfel încât să putem adapta ofertele noastre și mai mult intereselor dumneavoastră. În cazul în care o ofertă specială va fi acordată în cadrul Lidl Plus pentru contractarea serviciilor partenerilor noștri colaboratori, aceștia din urmă ne vor furniza datele dvs. de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon), astfel încât să putem aloca corect oferta contului dvs.

Servicii digitale

Dacă v-ați înregistrat pentru aplicații, pagini de internet sau servicii digitale ale Companiilor Lidl, cum ar fi servicii de „click&pick”, chitanțe online, etc., acestea ne informează despre utilizarea de către dvs. a serviciilor digitale, inclusiv tipul, cantitatea și prețul produselor pe care le-ați achiziționat și/sau rezervat online, cupoanele pe care le-ați utilizat, valoarea voucherului și durata procesului de plată, tipul mijlocului de plată utilizat, metoda de livrare pe care ați ales-o și conduita dvs. pe aceste platforme.

Buletine informative (newsletters) ale altor furnizori de servicii

În plus, dacă v-ați dat consimțământul pentru a primi buletinul informativ al serviciilor descrise în paragraful anterior și operate de Companiile Lidl, putem primi de la acestea informații despre conduita dvs. de utilizator în legătură cu buletinul informativ respectiv, inclusiv informații precum ora deschiderii buletinului informativ, linkurile sau zonele pe care ați făcut click, durata și frecvența utilizării.

Analiza comportamentului utilizatorului/Cookie-uri

Când utilizați aplicația, creăm profiluri de segmentare a utilizatorilor în scopul analizei statistice și le atribuim, dacă este posibil, persoanei dvs., adresei dvs. de e-mail sau numărului de client. Cu excepția cazului în care aceste date sunt necesare din punct de vedere tehnic pentru a asigura funcționalitatea aplicației, colectăm și utilizăm aceste date numai dacă v-ați dat consimțământul în legătură cu tehnologiile noastre de urmărire (a se vedea și paragraful 2 al acestei Politici de protecție a datelor). Acestea includ, de asemenea, următoarele servicii sau furnizori de servicii de urmărire: 

Adjust

Aplicația Lidl Plus utilizează instrumentul de analiză adjust, un produs  oferit de societatea Adjust GmbH. Când instalați aplicația Lidl Plus și acceptați utilizarea tehnologiilor de urmărire folosite de aplicație, adjust va analiza, în numele nostru, următoarele informații:

•          Click-uri: ori de câte ori faceți click pe un link furnizat de adjust. Click-urile sunt măsurate pentru a efectua analize de atribuire, ceea ce înseamnă să cunoaștem locul din care ați aflat despre aplicația Lidl Plus și ați instalat-o; acesta poate fi, printre altele, un link pe o pagină de internet sau o campanie de e-mail/pe rețele sociale.

•          Instalări: de îndată ce vă dați consimțământul pentru urmărire, aplicația Lidl Plus comunică cu adjust pentru a indica faptul că a fost efectuată o nouă instalare. Această instalare este apoi atribuită click-ului mai sus menționat, atunci când este efectuat de același dispozitiv.

•          Sesiuni: de câte ori a fost deschisă aplicația Lidl Plus pe dispozitivul dvs.

•          Evenimente: interacțiunea dvs. cu aplicația Lidl Plus. De fiecare dată când vă înregistrați sau vă autentificați/logați în aplicația Lidl Plus, va fi creat un eveniment, menit să măsoare cele mai performante canale de publicitate.

Aceste informații ne ajută să înțelegem modul în care interacționați cu aplicația noastră. În plus, ne ajută să analizăm și să îmbunătățim campaniile noastre de publicitate mobilă.

Pentru această analiză, adjust utilizează următorii identificatori publicitari: (i) IDFA (Identifier for Advertising = identificare publicitară pentru dispozitivele iOS) sau (ii) ID-ul publicitar Android sau (iii) ID Huawei, adresa IP/MAC, antetul HTTP, precum și o amprentă a dispozitivului dvs. final (în plus: ora accesului, țara, limba, setările locale, sistemul de operare și versiunea, precum și versiunea aplicației). În plus, adjust include în această analiză informații despre activitatea web a utilizatorului și a dispozitivul, precum și informații despre aplicații și token-uri de evenimente. Prelucrarea acestor date are loc exclusiv pseudonimizat. Puteți oricând să dezactivați sau să restabiliți IDFA, ID-ul de publicitate Android și ID-ul Huawei prin sistemul dvs. de operare. În cazul în care IDFA nu este disponibil, adjust utilizează SkAdNetwork, API-ul de atribuire Apple, pentru a atribui instalările aplicației noastre unei campanii publicitare.

Adjust partajează, de asemenea, aceste informații cu furnizorii noștri de servicii Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA („Google”) și Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 („Facebook”). Dacă Google și Facebook vă pot folosi aceste informații pentru a vă identifica, vor furniza informații despre campania publicitară care v-a adus în App Store/Google Play și despre cum ați acționat în App Store/Google Play (inclusiv dacă ați descărcat aplicația sau ați anulat descărcarea, de exemplu, și informații similare). Adjust folosește aceste informații pentru a crea statistici anonime pentru noi, astfel încât să putem urmări succesul campaniilor de publicitate individuale.

Google Firebase

În aplicație funcționează servicii precum A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions and Remote Config, servicii de analiză oferite de Google („Firebase”), care, printre altele, sunt folosite pentru a analiza utilizarea aplicației. Când instalați aplicația Lidl Plus, Firebase efectuează o înregistrare despre când și pentru cât timp utilizați aplicația, ce pagini ale aplicației sunt deschise, pe ce funcții se face click și ce conținut este afișat. Acestea ne ajută să înțelegem cum interacționați cu aplicația noastră. În plus, putem îmbunătăți continuu aplicația și vă putem oferi oferte/servicii mai relevante pe baza conduitei dvs. de utilizator. De asemenea, putem efectua mai multe teste de aplicații în paralel și, pe baza datelor, putem facem dezvoltări ulterioare ale aplicațiilor.

Pentru această analiză, Firebase vă accesează numărul de client din momentul finalizării înregistrării. Informații suplimentare despre protecția datelor în legătură cu Google Firebase se găsesc pe pagina de internet Google Firebase.

Salesforce

Atunci când utilizați secțiunea „Întrebări frecvente” (FAQ) din aplicația noastră furnizorul nostru de servicii salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31, 80636 München („Salesforce“) va folosi cookie-uri. Cookie-urile sunt fișiere mici de text care sunt stocate pe dispozitivul dvs. atunci când utilizați secțiunea „Întrebări frecvente”. Salesforce va utiliza două tipuri de cookie-uri: cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic, fără de care funcționalitatea secțiunii „Întrebări frecvente”  ar fi limitată și cookie-uri analitice.

Cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic:

Următoarele cookie-uri necesare vă ajută să puteți utiliza secțiunea „Întrebări frecvente” din aplicație. Această secțiune nu poate funcționa corect fără aceste cookie-uri.

DenumireFurnizorScopDurata stocăriiTip
renderCtxSalesforceUtilizat pentru a livra paginile solicitate și conținut pe baza navigării utilizatoruluiCookie de sesiune. Va fi șters automat după închiderea secțiunii.HTTP Cookie
pctrkSalesforceUtilizat pentru numărarea vizualizărilor de secțiune.Cookie de sesiune. Va fi șters automat după închiderea secțiunii.HTTP Cookie
force-streamSalesforceUtilizat pentru a direcționa cererile de server în cadrul infrastructurii Salesforce pentru „sesiuni lipicioase“.3 oreHTTP Cookie
sfdc-streamSalesforceUtilizat pentru a direcționa cererile serverului în cadrul infrastructurii Salesforce pentru „sticky sessions“.3 oreHTTP Cookie
force-proxy-streamSalesforceUtilizat pentru a se asigura că solicitările clienților au ajuns la aceleași gazde proxy.3 oreHTTP Cookie
CookieConsentPolicySalesforceUtilizat pentru a aplica corect consimțământul utilizatorului.1 anHTTP Cookie
instSalesforceUtilizat pentru a redirecționa cererile către o instanță atunci când marcajele și adresele URL codate hard trimit cereri către o altă instanță. Aceste tipuri de solicitări se pot întâmpla după o migrare a organizației, o divizare sau după orice actualizare URL.Cookie de sesiune. Va fi șters automat după închiderea secțiunii.HTTP Cookie
1SalesforceUtilizat pentru înregistrarea sursei de navigare pentru a afișa corect stilul webPermanentHTTP Cookie
LSSIndex:LOCAL{“namespace”:”c”}SalesforceUtilizat pentru înregistrarea sursei de navigare pentru a afișa corect stilul webPermanentHTTP Cookie
LSSNextSynthic:LOCALSalesforceUtilizat pentru înregistrarea sursei de navigare pentru a afișa corect stilul webPermanentHTTP Cookie
sourceSalesforceUtilizat pentru înregistrarea sursei de navigare pentru a afișa corect stilul webPermanentHTTP Cookie

BrowserId

 Utilizat pentru înregistrarea sesiunilor/vizitelor browserului pentru analize de produs exclusiv interne.1 anHTTP Cookie

                      

Cookies de analiză

Aceste cookie-uri de analiză facilitează obținerea de către furnizorul nostru de servicii a unor statistici în legătură cu utilizarea secțiunii „Întrebări frecvente”, în scopul adaptării acesteia la nevoile dumneavoastră. Folosim următoarele cookie-uri de analiză:

 

Denumire FurnizorScopDurata stocăriiTip
BrowserIdSalesforceUtilizat pentru înregistrarea sesiunilor/vizitelor browserului pentru analize de produs exclusiv interne.1 anHTTP Cookie

 

 

 

Cookie-urile Salesforce nu stochează informații care identifică direct o persoană. Cu toate acestea, utilizează un identificator unic al dispozitivului dvs. (inclusiv alte detalii tehnice, cum ar fi adresa IP, sistemul de operare, furnizorul de servicii de internet etc.). Toate prelucrările de date realizate în timpul utilizării secțiunii „Întrebări frecvente” din aplicație se realizează pe serverele Salesforce situate în Uniunea Europeană.

Retragerea consimțământului

Dacă doriți să vă retrageți acordul pentru urmărirea dumneavoastră în timpul utilizării Lidl Plus, puteți face acest lucru în orice moment, cu efect pentru viitor și fără a afecta legalitatea prelucrărilor efectuate până la acel moment. Puteți să vă modificați acordul pentru urmărire, după finalizarea înregistrării, accesând în cadrul aplicației secțiunea „Mai multe” -> „Informații juridice” -> “Partajare date”.

Servicii de navigare

În această aplicație aveți posibilitatea de a utiliza serviciul de navigare al sistemului de operare al dispozitivului dvs. mobil. Astfel, hărțile interactive pot fi afișate direct în aplicație și aveți posibilitatea de a utiliza funcția de navigare în mod confortabil pentru a găsi, de exemplu, Magazinele Lidl din zona dvs.

Pentru a utiliza funcțiile serviciilor de navigare, este necesar să prelucrăm adresa dvs. IP în cadrul comunicării prin Internet. Aceasta este de obicei prelucrată pe serverul sistemului de operare respectiv. Nu avem nicio influență asupra prelucrării concrete a datelor de către furnizorii sistemelor de operare. Informații suplimentare cu privire la scopul și sfera prelucrării datelor se găsesc în politica de confidențialitate a furnizorului. Acolo veți găsi, de asemenea, informații suplimentare despre drepturile și setările dvs. pentru a vă proteja confidențialitatea.

 

Adrese și politici de confidențialitate ale furnizorilor:

 Linkuri către alte pagini de internet și aplicații 

Aplicația noastră include link-uri către alte pagini de internet și aplicații care sunt operate de una dintre Companiile Lidl, de către partenerii noștri selectați descriși mai sus sau de către alte terțe părți. Când faceți click pe unul dintre bannerele produselor prezentate în aplicație, veți fi redirecționat către pagina de internet/aplicație sau către magazinul/App store-ul aferent sistemului dumneavoastră de operare. Link-urile pot include, de asemenea, tehnologii speciale de urmărire, care vor permite operatorilor respectivelor pagini de internet/aplicații să înțeleagă și să analizeze sursa din care a aflat utilizatorul despre acestea. Vă încurajăm să revizuiți politica de confidențialitate corespunzătoare a fiecărei pagini de internet/aplicații către care veți fi redirecționat pentru a înțelege ce informații vor fi prelucrate despre dvs. de către operator. Când sunteți redirecționați către oricare dintre aceste pagini de internet/aplicații, prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pentru a ne conforma cererii dvs. (tehnice) de a vizita aplicația sau pagina de internet respectivă (art. 6 alin. 1 b) RGPD), precum și pe baza interesul legitim al operatorului de a face publicitate (art. 6 alin. 1 f) RGPD).

Buletin informativ (newsletter)/Notificări push/ SMS

În plus, colectăm informații despre comportamentul dvs. de utilizator în legătură cu buletinul informativ și alte informații pe care vi le trimitem sub formă de mesaje push sau SMS, le stocăm și, dacă este posibil, le atribuim dvs. sau adresei dvs. de e-mail sau numărului de client. În legătură cu aceasta, colectăm informații despre ora deschiderii mesajului și despre linkurile sau zonele pe care ați făcut click, produsele selectate, ora, durata și frecvența de utilizare.

De asemenea, colectăm și utilizăm aceste date numai dacă ați consimțit la aceasta (a se vedea și paragraful 2 din această politică de protecție a datelor).

Categorii speciale de date cu caracter personal

Nu sunt incluse în analiza datelor dvs. cu caracter personal mai sus enumerate categorii speciale de date cu caracter personal în sensul articolului 9 alin. 1 RGPD (de exemplu, informații despre starea de sănătate sau convingerile dvs. religioase). 

 

2. În ce scop și în ce temei juridic prelucrăm datele dvs. cu caracter personal?

Colectăm datele enumerate în sectiunea 1 pentru a vă putea oferi serviciile relevante ale Lidl Plus.

Scopul comunicării, identificării și protecției profilului dvs. de client

Datele principale ale clienților colectate ca parte a înregistrării servesc comunicării cu dvs., precum și atribuirii clare a cumpărăturilor și a comportamentului de utilizator profilului dvs. de client.  

În cazul în care, ca parte a utilizării aplicației noastre sau în setările dispozitivului dvs. mobil, ați consimțit la așa-numita geo-localizare in fereastra „aprobați permisiunile”, vom folosi această funcție pentru a vă putea oferi servicii individuale legate de locație. Prelucrăm în special locația  și rețeaua dvs. ca parte a funcției „căutare magazin” pentru a putea afișa cele mai apropiate magazine de dvs. Datele de geolocalizare nu sunt stocate permanent de noi.

Ca parte a înregistrării dvs., vă solicităm data nașterii (a se vedea secțiunea 1 de mai sus). În primul rând, înregistrarea dvs. presupune că aveți cel puțin 18 ani (a se vedea secțiunea 2 din Termeni și condiții Lidl Plus). În al doilea rând, din motive de protecție a copiilor, există limite de vârstă pentru publicitatea anumitor produse (adică publicitatea pentru băuturi alcoolice nu va fi îndreptată către copii).

Utilizăm adresa dvs. de e-mail pentru a vă proteja de accesul neautorizat al terților, trimițându-vă o alertă prin e-mail, de ex. atunci când există acces la contul dvs. printr-un dispozitiv neobișnuit, adică un dispozitiv care nu a fost folosit anterior pentru a accesa aplicația Lidl Plus.

Prelucrarea de acest tip are loc în temeiul art. 6, alin. 1 b) RGPD care ne permite să prelucrăm datele cu caracter personal în măsura în care sunt necesare pentru utilizarea unui serviciu sau executarea unui contract, respectiv în considerarea interesului nostru legitim de a face utilizarea aplicației cât mai ușoară și eficientă (art. 6, alin. 1 f) RGPD).

Scopul optimizării zonelor de distribuție și a rețelei de magazine

Când ne sunt disponibile detaliile adresei dvs., le folosim și pentru optimizarea zonelor noastre de distribuție a pliantelor, prin care putem limita pierderea de pliante și putem încerca o publicitate mai direcționată, precum și pentru a optimiza rețeaua noastră de magazine cu scopul de a stabili cele mai bune locatii pentru acestea. Furnizarea detaliilor despre adresa dvs. este voluntară. Aceste date sunt prelucrate pe considerarea interesului nostru legitim de a optimiza canalele de vânzare (art. 6, alin. 1 f) RGPD).

Scopul determinării intereselor dvs. pentru produs și optimizarea ofertelor noastre online

Pentru a vă oferi avantajele calității de membru Lidl Plus, pentru a vă oferi cele mai bune oferte individuale posibile și pentru a efectua sondaje orientate către clienți, dorim să vă cunoaștem mai bine. În acest scop stabilim mai întâi ce produse, oferte speciale și servicii ar putea fi de interes și relevante pentru dvs. Folosind aceste informații, vă putem atrage atenția, de exemplu, în legătură cu reduceri speciale pentru produsele dvs. preferate, vă oferim prețuri speciale avantajoase și vă informăm despre oferte atractive ca parte a ofertelor speciale.

Din acest motiv, colectăm, prelucrăm și folosim o serie de detalii personale despre comportamentul dvs. de cumpărături, precum și alte comportamente descrise în sectiunea 1, inclusiv cu privire la orice rezervare făcută de dvs. în aplicația Lidl Plus.

Datele cu caracter personal colectate ar putea fi relevante pentru a ne oferi informații cu privire la interesul dvs. în legătură cu produsele noastre. Acestea includ toate informațiile enumerate în sectiunea 1.

Celelalte detalii enumerate mai sus ar putea oferi, de asemenea, informații semnificative despre potentialul dvs. interes în legătură cu produsele noastre. În acest scop, determinăm o posibilă relație între unul sau mai multe detalii personale și interesul dvs. față de produse. Pentru determinarea acestei relații folosim metode statistice matematice. Datele dvs. cu caracter personal sunt comparate cu datele de la alți clienți. Folosind această comparație, putem deduce ce produse și oferte speciale au fost de interes pentru clienții cu interese similare și care ar putea fi, de asemenea, de interes pentru dvs.

În baza informațiilor pe care le primim de la aplicațiile, paginile de internet sau serviciile digitale descrise mai sus, veți primi informații (dacă este posibil, personalizate) despre produse, promoții, concursuri, noi servicii și știri referitoare la ofertele magazinelor și sondaje. În plus, profilurile de utilizator personalizate prin atribuirea persoanei dvs. și/sau a adresei dvs. de e-mail vor fi utilizate pentru a adapta mai bine abordarea publicitară la interesele dvs. personale, în special sub formă de buletine informative, și pentru a îmbunătăți ofertele web. Acest profil de utilizare include, de asemenea, informații despre utilizarea de către dvs. a Lidl Plus.

Aceste operațiuni de prelucrare sunt realizate pe baza prevederilor legale care ne permit să prelucrăm date cu caracter personal în măsura în care este necesar pentru utilizarea unui serviciu sau executarea unui contract (Art. 6, alin. 1 b) RGPD) și în considerarea interesului nostru legitim de a adapta ofertele noastre cât mai mult posibil interesului dumnevoastră în produsele noastre (art. 6, alin. 1 f) RGPD).

Cu condiția să fi dat consimțământul în acest sens, informațiile pe care le-am citit de pe dispozitivul dvs. pot fi, de asemenea, incluse în acest profil. În aceste cazuri, prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în temeiul art. 6, alin. 1 a) RGPD. Acest lucru se aplică prelucrării datelor descrise mai sus la „Servicii digitale”, „Analiza conduitei utilizatorului” și „Buletin informativ/notificări push/SMS”.

Pe lângă creșterea valorii informative a profilului, folosim aceste constatări și pentru a optimiza aplicația Lidl Plus și celelalte servicii online, cu condiția ca acest lucru să fie acoperit de consimțământul dumneavoastră. Baza legală a prelucrării datelor dumnevoastră în acest scop este, de asemenea, art. 6, alin. 1 a) RGPD.

Scopul primirii de comunicări de marketing

În măsura în care v-ați exprimat consimțământul, transmitem datele descrise în paragraful 1  Companiilor Lidl, astfel încât acestea să vă poată informa electronic (de exemplu, prin e-mail sau SMS) și/sau prin poștă, despre specialități, oferte și produsele și serviciile lor relevante [Sortiment - www.lidl.ro], respectiv pentru a vă invita să participați la sondajele clienților. 

Această comunicare directă se întemeiază pe  consimțământul dumneavoastră (art. 6, alin. 1 a) RGPD).

Scopul localizării și al identificării moemntului cumpărăturilor 

Prelucrăm și utilizăm datele dvs. cu caracter personal în legătură cu locul și momentul cumpărăturilor pentru a vă putea oferi publicitate bazată pe timp și locație, de ex. prin mesaje push pe mobil sau prin SMS. Dacă ziua de cumpărături preferată este, de exemplu, sâmbăta, vă putem informa în special despre ofertele de vânzări existente pentru această săptămână. În plus, vă putem prezenta o ofertă specifică regională, dacă suntem informați în ce regiune preferați să vă faceți cumpărăturile.

Notificările push sunt mesaje care sunt trimise din aplicație pe dispozitivul dvs. și care sunt prioritizate acolo. Aplicația utilizează notificări push dacă ați acceptat să primiți notificări push atunci când instalați aplicația sau în orice moment în timpul utilizării aplicației, în setările dispozitivului. Puteți dezactiva primirea acestor notificări push în orice moment.

Dacă analizăm locul și momentul cumpărăturilor dvs., acest lucru servește utilizarii unui serviciului sau executarii unui contract (Art. 6, alin. 1 b) RGPD) și pentru că avem un interes legitim în a adapta ofertelor noastre cât mai bine posibil condițiilor de timp și loc (art. 6, alin. 1 f) RGPD).

Scopul prelucrării cererilor clienților

Datele cu caracter personal pe care ni le furnizați atunci când contactați serviciul clienți, de ex. prin formularul nostru de contact, vor fi, bineinteles, tratate cu confidențialitate. Utilizăm datele dvs. exclusiv în scopul prelucrării cererii dvs. și pentru a gestiona și a răspunde solicitărilor dvs. în calitate de persoană vizată.

Pentru a putea prelucra cererile dvs. în cel mai bun mod posibil, punem la dispoziția altor Companii Lidl datele mai sus menționate. Aceasta înseamnă că nu este necesar să înregistrați și să stocați din nou aceste date pentru a vă prelucra solicitările. Companiile Lidl utilizează datele dvs. exclusiv în scopul verificării dvs. în calitate de client sau utilizator și al prelucrării cererii dvs.

Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor dvs. îl constituie art. 6, alin. 1 b) RGPD, întrucât prelucrarea este necesară procesării solicitării dvs., și art. 6, alin. 1 f) RGPD, respectiv temeiul interesului legitim.

Interesul nostru și al dvs. totodată (legitim) pentru această prelucrare a datelor rezultă din scopul de a răspunde întrebărilor dvs., de a rezolva problemele care pot apărea și astfel a menține și promova satisfacția dvs. în calitate de client sau utilizator al serviciului nostru sau al serviciilor altor Companii Lidl.

Temeiul juridic pentru prelucrarea cererilor dvs. adresate potrivit dispozițiilor RGPD îl constituie art. 6, alin. 1 c) RGPD, prelucrarea fiind necesară pentru a ne conforma obligației noastre legale de a procesa solicitarea dvs.

Scopul furnizării aplicației

Prelucrăm datele colectate în cursul utilizării aplicației pentru ca aplicația noastră să funcționeze corect. Avem nevoie de aceste informații în special pentru ca aplicația să poată salva setările preferate, cum ar fi țara și limba, pentru a putea rezolva rapid probleme tehnice și pentru ca voi să puteți accesa anumite zone. Aceste date nu sunt utilizate pentru a crea profiluri de utilizator.

Temeiul juridic pentru utilizarea tehnologiilor necesare îndeplinirii acestui scop îl consituie art. 6, alin. 1 b) RGPD, respectiv prelucrarea datelor în scopul punerii la dispoziție a serviciului și a executării contractului.

Utilizarea serviciilor de navigare se realizează în considerarea relației contractuale cu dvs. (art. 6, alin. 1 b) RGPD) și a interesului nostru legitim de a prezenta într-un mod atrăgător ofertele noastre și de a facilita găsirea locurile pe care le-am indicat în aplicație (art. 6, alin. 1 f) RGPD).

Scopul asigurării unui istoric al produsului

Dacă ați rezervat produse prin intermediul aplicației Lidl Plus, vi le vom arăta într-un istoric, astfel încât să puteți obține o imagine de ansamblu asupra rezervărilor dvs. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor în acest scop îl constituie art. 6 (1) b) RGPD, respectiv necesitatea derulării contractului  de utilizator încheiat cu dumnevoastră.

 

3. Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

Punem de asemenea la dispoziția terților datele dvs. cu caracter personal, după cum urmează:

Dezvăluirea datelor către furnizorii de servicii

Utilizăm parțial furnizori de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Societățile care lucrează pentru noi în acest mod sunt atent selectate și contractate în scris. Acestea sunt obligate prin instrucțiunile noastre și sunt controlate înainte de a începe prelucrarea datelor și, ulterior, în mod periodic. Aceste societăți nu își urmăresc niciodată propriile obiective prin prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în cadrul activităților desfăsurate de acestea pentru noi. 

În legătură cu aceasta, datele dumneavoastră pot fi prelucrate de către destinatarii care:

  • ne furnizează capacitate de stocare, sisteme de baze de date sau servicii similare,
  • ne furnizează asistență tehnică și
  • ne oferă consultanță în probleme de tehnice/de marketing.         

Dezvăluirea către operatorii serviciilor Lidl

În cadrul  Companiilor Lidl (a se vedea paragraful 1 de mai sus) noi transmitem următoarele date către companiile naționale relevante, sub rezerva îndeplinirii condițiilor anterior menționate:      

  • preferințele Dvs. referitoare la produse, determinate pentru prezentarea direcționată a conținutului relevant pentru dvs.
  • ID-ul Dvs de client, dacă participați la o campanie/loterie organizată de către compania națională, precum și numele, prenumele și numărul Dvs de telefon, dacă ați fost declarat câștigător.

Numai  dacă v-ați dat consimțământul pentru servicii digitale, aplicații, pagini de internet ale Companiilor Lidl, cum ar fi servicii click&pick, chitanțe online, pagini cu terțe beneficii etc., pentru a analiza utilizarea aplicației Lidl Plus și/sau conectarea datelor din Lidl Plus la datele din serviciile Lidl menționate anterior, inclusiv tipul, cantitatea și prețul produselor pe care le-ați achiziționat din magazinele Lidl și conduita dvs. de utilizator în raport cu buletinul nostru informativ (newsletter), inclusiv informații precum ora deschiderii buletinului informativ, linkurile sau zonele pe care ați făcut click, durata și frecvența utilizării, vom pune aceste informații la dispoziția societății naționale corespunzătoare. 

Dacă datele furnizate de dumneavoastră sunt necesare pentru a procesa o solicitare a Dvs. prin intermediul Departamentul nostru de Servicii clienți, atunci datele dvs. se pot transmite către Companiile Lidl. De asemenea, tranferăm datele mai sus menționate acelor Companii Lidl pe care le contactați in contextul solicitărilor pe care le adresați serviciului de relații cu clienții. În continuare, poate fi necesar să trimitem extrase din cererea dvs. către partenerii contractuali (de exemplu furnizori pentru cereri specifice vizând anumite produse) pentru procesarea cererii dvs.

Noi nu punem in niciun caz datele dvs. la dispoziția altor societăți din afara Companiilor Lidl, pentru a fi utilizate de către acestea în scopuri de marketing direct.

Dacă rezervați produse prin intermediul aplicației Lidl Plus pentru achiziționarea ulterioară într-un magazin Lidl, vom transmite o listă a produselor rezervate și numărul comenzii dvs. către Lidl Discount SRL. Acesta este singurul responsabil de utilizarea acestor informații pentru executarea ulterioară a contractului de cumpărare cu dvs. Temeiul juridic pentru această transmisie îl constituie art. 6, alin. 1 b) RGPD, respectiv implementarea măsurilor necesare încheierii contractului ca răspuns la solicitarea dvs.

Dacă transmitem data cu caracter personal către destinatari din țări din afara Comunității Economice Europene (țară terță), puteți afla detalii suplimentare din cuprinsul informațiilor referitoare la prelucrările de date efectuate de către furnizorii noștri de servicii, așa cum sunt prezentate în prezenta Politică de protecția datelor. Prin adoptarea unor decizii de adecvare, Comisia Europeană a stabilit dacă o astfel de țară terță oferă un nivel adecvat de protecție a datelor. Lista țărilor pentru care a fost emisă o astfel de decizie de adecvare poate fi consultată aici https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

Dacă pentru o astfel de țară terță nu s-au stabilit niveluri satisfăcătoare de protecție de către Comisia Europeană, asigurăm un nivel de protecție adecvată a datelor dumneavoastră prin măsuri precum: reguli corporatiste obligatorii, clauze de protecție standard UE, mecanisme de certificare sau Coduri de Conduită recunoscute.   Puteți contacta Responsabilul nostru cu protecția datelor (pagina 1) pentru informații suplimentare.

 

4. Cum garantăm confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal?

Pentru a garanta confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal, este interzis angajaților noștri care au atribuțiuni care implica accesul la date cu caracter personal să colecteze, să utilizeze sau să prelucreze date cu caracter personal în orice mod neautorizat. Angajații noștri, recrutați cu atenție, cunosc foarte bine reglementările de protecție a datelor și sunt obligați contractual înainte de începerea contractului de muncă să respecte confidențialitatea datelor, având această obligație si după încetarea relației de muncă.

 

5. Cum garantăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal?

Securitatea datelor dvs. este foarte importantă pentru noi. În consecință, menținem măsuri tehnice și organizatorice pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, în special împotriva pericolelor privind transmiterea datelor și accesul neautorizat al terților. Aceste măsuri sunt ajustate și actualizate în mod periodic la tehnologia modernă.

 

6. Cât timp stocăm datele dvs. cu caracter personal?

Noi ștergem sau anonimizăm datele dvs. cu caracter personal de îndată ce nu mai sunt necesare pentru scopurile în care le prelucrăm conform paragrafelor de mai sus. În general, stocăm datele dvs. cu caracter personal pe toată durata participării dvs. la programul Lidl Plus.. Dacă sunteți inactiv pentru 24 de luni, vă vom informa că se apropie termenul de ștergere. În acest caz, puteți obiecta față de această ștergere prin deschiderea din nou a aplicației sau prin logarea din nou în aplicație.

 Vă stocăm numărul de telefon mobil pe o durată de 6 luni de la încetarea participării dvs., în scopul prevenirii abuzului de reînregistrare. În caz contrar, datele se șterg după 72 de ore de la dezactivarea Dvs din Lidl Plus. În aceste 72 de ore inițiale, aveți opțiunea de a vă reinstala contul de client prin reconectare. Procesul de ștergere se anulează ulterior. Dacă datele dvs. sunt necesare mai mult timp din cauza perioadelor legale de stocare sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instanță, stocăm datele dvs. conform reglementărilor de protecție a datelor cu caracter personal, după dezactivarea Lidl Plus, atât timp cât se prevede în fiecare caz de lege sau este necesar pentru a îndeplini scopurile.

Toate datele personale pe care ni le trimiteți atunci când contactați Serviciul nostru de Relații cu Clienții, sunt șterse sau anonimizate cel mai târziu în 90 de zile de la ultimul răspuns pe care îl trimitem. Din experiența noastră, după acest termen, nu mai există de regulă întrebări suplimentare. Dacă vă exercitați drepturile Dvs în calitate de persoană vizată, datele Dvs. vor fi stocate pentru o perioadă de 3 ani de la data ultimului răspuns trimis către Dvs. în scopul dovedirii faptului că v-am pus la dispoziție toate informațiile și că au fost respectate cerințele legale.

 

7. Ce drepturi aveți în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră?

Dezvăluim desigur, la cerere, informațiile conform art. 15 GDPR (în special datele stocate despre persoana dvs., destinatarul sau categoriile de destinatari către care se transmit, scopul stocării datelor, precum si celelalte informații prevăzute de reglementările in vigoare). Aceste informații sunt gratuite.

În plus, cu respectarea prevederilor legale relevante, aveți dreptul de a corecta datele incorecte sau puteți șterge datele dvs. cu caracter personal și restricționa procesarea sau transmiterea acestora.  

De asemenea, aveți dreptul la portabilitatea datelor si dreptul de a nu  face  obiectul unei  decizii bazate exclusiv pe  prelucrarea automată,  inclusiv crearea de  profiluri,  care  ar produce efecte  juridice  fata de dvs. sau care v-ar afecta în  mod  similar într-o măsură semnificativă.

Totodată, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competenta.

În cazurile în care prelucrarea datelor se întemeiază pe art. 6, alin. 1, lit. e) sau lit. f) RGPD sau are loc în scopul marketingului direct, aveți dreptul de a vă opune procesării.

Dacă v-ați dat consimțământul, îl puteți retrage oricând cu efect pentru viitor, de ex. în cadrul aplicației de la „Ajutor” -> „Contactați-ne” sau (dacă doriți să de-selectați direct canalele de notificare individuale) de la „Setări” -> „Alerte” sau trimițând un e-mail la: infolidlplus@lidl.ro.

Dacă doriți să vă retrageți consimțământul dat pentru analiza modului de utilizare a acestei aplicații, puteți să faceți modificările dorite în ceea ce privește setările aplicației de la “Mai mult” -> “Informații juridice” -> “Partajarea datelor în Lidl Plus”

 

8. Nicio obligație de a furniza date

Dacă furnizați dumneavoastră înșivă aceste detalii, nu aveți obligația de a transmite detaliile opționale menționate anterior. Totuși, fără aceste detalii nu suntem în măsură să vă punem la dispoziție serviciile Lidl Plus care pot fi furnizate pe baza acestor detalii. Numai câmpurile de date opționale sunt marcate ca atare.

 

9. Putem schimba politica de protecție a datelor?

Datorită modificărilor calității juridice sau a condițiilor de prelucrare a datelor Lidl Plus,  poate deveni necesară modificarea acestei Politici de protecție a datelor. Dacă, de exemplu, se modifică scopurile colectării, procesării sau utilizării datelor dvs. cu caracter personal sau identitatea responsabilului și a categoriilor de destinatarilor, veți fi informat și, dacă este cazul, vă vom cere consimțământul.

Informații privind protecția datelor pentru descărcare

Găsiți Politica de protecție a datelor pentru aplicația „Lidl Plus” pentru descărcare în format PDF aici.

DESCARCĂ APLICAȚIA LIDL PLUS