Lista materiale

Lista de materiale necesare

Pe link-ul de mai jos sunt disponibile instrucțiunile complete de asamblare cu toate materialele și instrumentele necesare construcției acestei măsuțe de cafea. De asemenea, poți urmări instrucțiunile video pas cu pas din atelierul nostru PARKSIDE. Știi că poți cu PARKSIDE!

Știi că poți cu Parkside: construiește o măsuță de cafea

Tutorialul video

Construiește o măsuță de cafea

Urmărește videoclipul și află cât de ușor este să construiești o măsuță de cafea pentru camera ta de zi. Sau urmează pas cu pas instrucțiunile de mai jos.

1. Pregătire

Pasul 1

Marchează plăcile:

Desenează toate componentele pe plăci. Nu uita de colțurile de 45°. Acestea extind componentele la fiecare capăt cu dimensiunea grosimii plăcii.

Pasul 2

Tăierea la dimensiune a plăcilor:

Taie la dimensiune plăcile. Pentru aceasta, folosește un ferăstrău circular de masă sau unul manual. Dacă folosești ferăstrău circular manual, folosește un lemn drept șină de ghidare și fixeaz-o cu două cleme de fixare cu șurub.

Pasul 3

Realizarea tăieturilor în unghi:

Reglează unghiul ferăstrăului circular manual la 45°.

Important:

  • Înainte de reglarea unghiului la ferăstrăul circular manual, deconectează întotdeauna cablul de alimentare.
  • Pentru a preveni acumularea prafului, utilizează un aspirator umed/uscat.
  • Nu șlefui muchiile tăiate, deoarece această procedură va rezulta în muchii neuniforme în timpul încleierii.
Pasul 4

Scurtarea șipcilor pătrate:

Șipcile pătrate pentru picioarele mesei și profilele L se taie la lungimea corectă cu ajutorul ferăstrăului multifuncțional de tăiere în unghi.

Pasul 5

Tăierea la dimensiune a grinzilor cu profil în L pentru margini:

Desenează pe ambele capete ale riglei două linii, păstrând o distanță de 18 mm față de colț. Acum taie adânc la 18 mm lemnul cu ajutorul ferăstrăului circular de masă. Se formează o grindă perfectă la unghi.

Recomandare: Taie pe partea liniei pe care o vei arunca ulterior!

2. Picioarele mesei

Pasul 6

Picioarele mesei:

Picioarele le poți cumpăra gata fabricate sau le poți realiza tu. În ambele cazuri, în partea de sus trebuie dată o gaură pentru diblul de lemn. Aici se va fixa, ulterior, piciorul de masă.

Recomandare: Dintr-o bucată de lemn rămasă, decupează un semicerc. Acesta trebuie să fie la fel de mare ca piciorul mesei în capătul superior. Cu acesta,
fixează picioarele rotunde în mașina de găurit cu masă. Astfel, plasezi gaura exact în mijlocul piciorului.

3. Cadrul interior

Pasul 7

Netezește suprafața:

Înainte de montaj, șlefuiește plăcile în zonele care rămân vizibile ulterior, cu ajutorul unei mașini de șlefuit cu excentric sau cu o mașină de șlefuit cu mișcare oscilatorie și foi de șmirghel de 180. Poziționează întotdeauna mașina pe întreaga ei suprafață și lucrează în direcția fibrelor.

Recomandare: Conectează aspiratorul umed/uscat la mașina de șlefuit și poartă o mască antipraf.

Pasul 8

Masă simplă pentru montaj:

Pentru a încleia plăcile, ai nevoie de mult spațiu. Folosește, pur și simplu, o scândură de lemn de 3 m fixată pe două capre ca suport.

Pasul 9

Truc util pentru montaj:

Pentru încleierea cadrului interior, folosește bandă adezivă pentru a lipi piesele cadrului pe exterior, la fiecare capăt. Aplică patru benzi pe lungime și o bandă pe diagonală. Acum, plăcile individuale sunt așezate perfect.

Recomandare: Roagă pe cineva să te ajute să întorci pe partea cealaltă plăcile astfel așezate.

Pasul 10

Încleiere:

Dacă măsuţa de cafea este din lemn dur, aplică adeziv pe două părți. În cazul lemnului de esență moale, aplică pe o singură parte. Este suficient un strat subțire de adeziv în treimea de jos a rostului în V.

Recomandare: Înainte de aplicarea adezivului, șterge cu o cârpă pentru praf suprafețele care urmează să fie încleiate. Grăbește-te atunci când aplici adezivul, deoarece acesta începe să le fixeze după 5-10 min.

Pasul 11

Cadrul interior:

După ce ai încleiat toate suprafețele, rabatează plăcile consecutiv la 90° până obții un cadru dreptunghiular închis. Ultimul colț se fixează, din nou, cu două fâșii de bandă adezivă. Apoi stabilizează fiecare colț, suplimentar, cu câte patru șuruburi.

Recomandări: Efectuează neapărat în prealabil găurile pentru șuruburi și adâncește-le pentru capetele de șuruburi. Dacă iese în exterior adeziv, șterge-l imediat cu o cârpă umedă.

4. Montaj final

Pasul 12

Cadrul exterior:

Acum lipeşte cadrul exterior cu cel interior. Cadrul exterior iese cu 2 cm în exterior, peste cadrul interior. Ordinea: Începe cu o latură lungă. Apoi urmează două grinzi cu profil în L. Întoarce cadrul și încleiază restul grinzilor cu profil în L și prinde două plăci lungi cu adeziv de corpul interior. La final, aplică adeziv pe cele două plăci laterale mici care se lipesc pe cadrul interior. Iată cum se aplică adezivul: Aplică la aproximativ 2 cm de la marginea suprafețelor un strat subțire de adeziv. Apoi, aplică un al doilea strat de adeziv pe suprafață în forma liniilor șerpuite.

Recomandare: Grăbește-te, deoarece după 10 minute toate piesele trebuie fixate în poziția corectă! Micile inexactități trebuie corectate cu o bucată de lemn și lovituri atente cu ciocanul.

Pasul 13

Fixarea formei cadrului:

Utilizează o chingă care să înfăşoare corpul și să permită fixarea pieselor încleiate pe durata uscării în poziția corectă. Clemele de fixare cu șurub presează, suplimentar, cadrul interior pe cel exterior.

Recomandare: Poziționează bucăți de lemn între mobilă și clemele de fixare, pentru a proteja suprafețele. Mai întâi, strânge clemele de fixare numai cu mâna.
Presiunea trebuie crescută treptat. După finalizarea încleierii (vezi indicația producătorului), desfă chinga și clemele de fixare.

5. Reglaj

Pasul 14

Tăierea nutului cu ferăstrăul:

Reglează ferăstrăul circular manual la un unghi de 45°. Montează opritorul paralel. Taie cu ferăstrăul un nut adânc de 2 mm în fiecare rost de clei al grinzilor cu profil în L.

Recomandare: Așază corpul pe un suport adecvat pentru a putea ghida mai bine ferăstrăul.

Pasul 15

Montează picioarele mobilei:

Aplică puțin adeziv pe ambele capete ale diblurilor de lemn. Introdu-le în găurile din picioarele măsuței. Apoi, introdu picioarele în găurile din corpul măsuței. Nu ar trebui să fie vizibil niciun rost.

Recomandare: Nu mișca picioarele mesei până nu se prinde adezivul.

Pasul 16

Șlefuirea suprafețelor:

Mișcă mașina de șlefuit (mașină de șlefuit cu mișcare oscilatorie sau cu excentric) cu foaie de șmirghel de 180 în direcția fibrelor, peste suprafața din lemn. Dacă
dorești, poți efectua o șlefuire de finisare cu un șmirghel de 240. Marginile plăcilor ar trebui șlefuite manual.

Recomandare: Aspiratorul umed/uscat și masca antipraf te protejează de praful dăunător, produs în urma șlefuirii.

Pasul 17

Finisarea:

Pune-ți mănuși din cauciuc și aplică din abundență uleiul pentru lemn. Distribuie-l cu o pensulă sau o cârpă pe suprafață. Apoi, lasă uleiul să se absoarbă în lemn conform indicației producătorului. Îndepărtează uleiul neabsorbit cu o cârpă care nu lasă scame.

Recomandare: La final, depozitează cârpa cu care ai șters uleiul într-un vas etanș sau într-o găleată cu apă; aceasta se poate aprinde.

GATA. AI REUȘIT!

Tot respectul! Măsuța de cafea a devenit o adevărată operă de artă!
Acum mai urmează un singur pas: Curăță temeinic zona de lucru și uneltele. Astfel, acestea vor funcționa perfect și la următorul proiect. Iar acum: popcorn în cuptorul cu microunde și picioarele pe masă!