Lista materiale

Lista de materiale necesare

Pe link-ul de mai jos sunt disponibile instrucțiunile complete de asamblare cu toate materialele și instrumentele necesare construcției acestui raft. De asemenea, poți urmări instrucțiunile video pas cu pas din atelierul nostru PARKSIDE. Știi că poți cu PARKSIDE!

Știi că poți cu Parkside: construiește un raft

Tutorialul video

Construiește un raft

Urmărește videoclipul și află cât de ușor este să construiești un raft pentru camera ta de zi. Sau urmează pas cu pas instrucțiunile de mai jos.

1. Pregătire

Pasul 1

Material:

Așază toate plăcile. În cele din urmă, măsoară lungimile necesare și trasează liniile de tăiere cu ajutorul vinclului și creionului.

Recomandare: Lasă câțiva centimetri de material în plus pentru tăieturile din șipcă. Este greu să tai cu ferăstrăul exact pe linie!

Pasul 2

Decupaj:

Pentru decupaj este cel mai bine să folosești ferăstrăul circular sau cel circular manual. Reglează opritorul paralel exact la dimensiune.

Recomandare: Dacă adâncimea opritorului ferăstrăului circular nu este suficientă, ia o riglă dreaptă ca ghidaj și fixeaz-o pe placă, folosind cleme.

Pasul 3

Înainte de a tăia în colț șipcile raftului - așadar „picioarele” raftului, stabilește perforațiile pentru diblurile de lemn. Pentru aceasta, fă un semn exact în mijlocul laturii frontale a șipcii. Asigură-te că găurile sunt suficient de adânci pentru ca diblurile din lemn să pătrundă suficient de adânc în perforații, după ce s-a tăiat colțul.

Pasul 4

Acum, realizează câte trei găuri în fiecare șipcă, pe care se montează polițele. În aceste locuri raftul se va prinde ulterior pe perete cu dibluri. Apoi, urmează patru găuri în jumătatea de jos a șipcii, pentru a o înșuruba de poliță.

Pasul 6

Cele patru unghiuri de 90° din barele raftului se realizează din două tăieri la un unghi de 45°. Pentru aceasta, reglează ferăstrăul circular multifuncțional la un unghi de 45° și taie oblic capetele grinzilor.

Pasul 5

Șipcile mici din lateral vor avea câte două perforații în partea de jos, pentru a le putea înșuruba pe poliță - efectuează încă două perforații în mijloc, pentru a le fixa pe suporturile polițelor. Cea mai potrivită este o mașină de găurit cu masă.

Pasul 7

Acum, taie ambele laturi ale șipcilor lungi la un unghi de 45°. Procedează la fel și cu laturile din spate ale șipcilor scurte. Aceasta este partea care va fi orientată, ulterior, spre perete.

Pasul 8

La final, taie polițele cu ferăstrăul circular cu masă. Pentru aceasta, reglează exact opritorul paralel și ridică-i pânza de ferăstrău până când dinții superiori ies în afara plăcii.

Recomandare: Pe durata tăierii cu ferăstrăul, stai în lateralul mașinii și împinge în permanență placa între opritor și pânza de ferăstrău folosind unealta de împingere.

Pasul 9

Acum ai toate componentele și materialul de montaj la dispoziție și poți începe montajul.

2. Polițe

Pasul 10

Așază șipcile polițelor în ordinea scurt, lung, scurt una în continuarea celeilalte, poziționând în sus partea care se va afla la exterior. Apoi prinde cele trei șipci la fiecare îmbinare cu bandă adezivă.

Pasul 11

Acum, rotește șirul de șipci și încleiază ambele colțuri conform instrucțiunilor de pe ambalajul de adeziv. Aplică adeziv și pe marginea de jos a cadrului șipcilor.

Pasul 13

Acum prinde cu șuruburi șipcile de polițe. Șipcile sunt deja perforate.

Recomandare: Adâncește găurile perforate pentru capetele de șurub.

Pasul 12

Pliază șipcile în unghi drept și fixează-le pe marginea poliței.

Recomandare: Fixează cadrul mai întâi cu două sau trei bucăți de bandă adezivă pe poliță, pentru a rămâne pe poziție până la înșurubare. Șterge imediat adezivul în exces cu o cârpă umedă.

Pasul 14

După ce s-au încleiat și înșurubat toate șipcile pe polițele aferente, așteaptă până la uscarea adezivului.

3. Suprafețe

Pasul 15

Șlefuire:

Pentru un finisaj perfect, trebuie să șlefuiești o dată ușor lemnul cu șmirghel de 120, apoi cu șmirghel de 150 și la final mai treci o dată cu șmirghel de 180 peste piesele din lemn. Astfel, îndepărtezi și resturile de clei de pe suprafețe. Pentru toate suprafețele utilizează mașina de șlefuit cu excentric, iar pentru șipcile de margine și pentru tăierea marginilor, folosește o placă de șlefuire delta montată pe capul multifuncțional de pe unealta cu acumulator 4 în 1.

Pasul 16

Tratare:

Înainte de a monta raftul pe perete, îți recomandăm să protejezi toate suprafețele lemnului cu ulei pentru lemn (ceară pentru lemn, lac sau vopsea).

Aplică uleiul cu o pensulă și apoi lasă-l să se absoarbă. Îndepărtează uleiul neabsorbit cu o cârpă care nu lasă scame.

Recomandare: La final, depozitează cârpa cu care ai șters uleiul într-un vas etanș sau într-o găleată cu apă; aceasta se poate aprinde.

4. Montaj

Pasul 17

Asamblarea raftului:

După ce s-au uscat suprafețele, montează polițele între barele raftului. Pentru aceasta, așază blaturile la distanța dorită unul față de altul, între bare și poziționează-le.

Pasul 18

Acum, cu mașina de înșurubat cu acumulator, treci prin șipcă până în suport. Apoi înșurubează împreună blatul și suportul. Procedează la fel cu fiecare blat, pe fiecare parte.

Pasul 19

Fixarea raftului:

Poziționează raftul pe perete și marchează pe perete pozițiile pentru dibluri prin găurile din distanțierele posterioare.

Recomandare: Utilizează un boloboc pentru poziționarea rafturilor. Acum, pune raftul deoparte și, utilizând detectorul multifuncțional, treci pe lângă pozițiile perforațiilor de pe perete pentru a te asigura că sub acestea nu există cabluri electrice sau conducte de apă.

Pasul 20

Cu bormașina cu acumulator sau cu un cap de înșurubat al multifuncționalului 4 în 1 (în funcție de material) poți efectua găurile de dibluri în perete. În cele din urmă, aspiră găurile cu aspiratorul umed / uscat.

Pasul 21

Ca ultim pas de lucru, introdu diblurile potrivite în perforații și înșurubează noul raft pe perete.

GATA. AI REUȘIT!

Tot respectul! Raftul tău arată super pe perete! Acum mai urmează un singur pas:
Curăță temeinic zona de lucru și uneltele. Astfel, acestea vor funcționa perfect și la următorul proiect.
Iar acum așază pe raft colecția de figurine, cărțile preferate și tot ceea ce dorești să ai pe raft. Distracție plăcută!