Bucătăria indiană
În India dieta vegetariană este foarte răspândită, de aceea, vegetarienii și veganii pot găsi multe idei culinare printre rețetele indiene. Unul dintre cele mai cunoscute preparate indiene este curry-ul. Acesta este un fel de mâncare din legume sau fasole, linte, năut (ori alte leguminoase) ce se prepară cu sau fără carne și din care nu lipsesc condimente cum ar fi turmericul, chimenul, coriandrul, ghimbirul și ardeii iuți.
Saag Paneer este un preparat destinat vegetarienilor pentru că este pregătit din spanac sau alte frunze verzi, brânză și uneori smântână. Acesta se servește cu turte Naan sau cu orez basmati. Cu toate acestea, rețeta poate fi adaptată și pentru vegani, dacă în loc de brânză se folosește tofu. O foarte cunoscută supă indiană este Dal sau Daal. Se prepară de obicei din linte sau mazăre galbenă pasată, la care se adaugă condimente de tip curry, ghimbir proaspăt, ceapă sau usturoi.
Deserturile în stil indian sunt preparate cel mai adesea cu lactate. Ele pot fi consumate fără probleme de vegetarieni, dar veganii vor trebui să le adapteze la nevoile lor și să folosească înlocuitori de lactate dacă vor să le pregătească în casă. Lassi, spre exemplu, este o cunoscută băutură indiană ce se prepară cu iaurt și lapte sau apă. Aceasta poate fi îndulcită cu zahăr și suc sau piure de fructe.