Odată ce ai primit sau ți-ai dăruit un buchet cu flori, te poți asigura că vor rezista cât mai mult timp luând în considerare câteva sfaturi utile.
Taie tulpinile
Este foarte important să știi cum, cu ce și unde să le tai. Tulpina trebuie tăiată la unghi, astfel încât să existe o suprafață cât mai mare prin care planta să absoarbă substanțele nutritive din apă. Tăietura trebuie să fie precisă, tulpinile nu trebui rupte, ci tăiate, iar dacă ai la îndemână o foarfecă de grădină, atunci totul este minunat. Florile tale vor ține mai mult, dacă le tai tulpina sub apă, astfel nu există riscul ca aerul să pătrundă în tulpină și să blocheze absorbția de apă.
Folosește substanțe de ajutor
Buchetele achiziționate din magazinele Lidl conțin și un pliculeț cu substanțe nutritive care le permit florilor să se păstreze mai mult timp. Dacă florile tale sunt puse într-o vază mică în care este puțină apă, atunci nu ar trebui să folosești întreaga cantitate din pliculeț. Nu uita să o amesteci înainte să pui florile în vază. Dacă florile tale sunt culese din grădină și nu ai un astfel de substanțe nutritive pentru ele, poți pune în vază o monedă din cupru sau chiar aspirină pisată pentru a veni în ajutorul plantelor tale.
Schimbă apa în care le ții
Florile tăiate trebuie puse într-o vază curată, cu apă la temperatura camerei sau chiar mai rece, dar niciodată mai caldă. Apa nu ar trebui lăsată mai mult de două zile, iar când o schimbi, poți adăuga din nou substanțe nutritive pentru plante.
Temperatură scăzută, fără lumină directă
Plantele se păstrează mai bine la temperaturi scăzute. Dacă ai posibilitatea, pune florile tale în frigider sau în cămară pe timpul nopții. Pe timpul zilei, așază-le undeva unde pot fi admirate, dar ferește-le de surse de căldură și de lumina directă a soarelui.