Certificări

Hainele pe care le porți trec testul calității în fiecare zi.

Colecția de haine de la LIDL este testată pentru a rămâne alături de tine după fiecare provocare zilnică.
Rezistența, textura, culoarea și detaliile fiecărui articol au fost testate pentru ca tu să fii sigur că merită un loc în dulapul tău pentru mult timp.

Alege hainele care se potrivesc stilului tău și testează-le în fiecare zi!

Standardul OEKO-TEX® 100 este cea mai cunoscută certificare independentă din lume pentru toate tipurile de produse textile și din piele care au fost testate pentru substanțe nocive - de la fire și țesături până la articolul gata de utilizare. Eticheta confirmă că un produs textil sau din piele a fost testat pentru mai mult de 300 de substanțe nocive.
Made in green
MADE IN GREEN by OEKO-TEX® permite o etichetare a produsului care poate fi urmărită de-a lungul lanțului de aprovizionare pentru toate tipurile de textile.

Eticheta MADE IN GREEN oferă clientului siguranța că produsul textil a fost realizat:
• din materiale testate pentru substanțe nocive,
• în companii prietenoase cu mediul și
• în locuri de muncă sigure și responsabile din punct de vedere social.
Calitate testată
Se potrivește perfect: Institutul de testare HOHENSTEIN efectuează măsurători în serie și studii pentru a înregistra măsurătorile corporale de aproximativ 60 de ani. Cu ajutorul tehnologiei de scanare corporală 3D, formele reale ale corpului sunt vizualizate și convertite în diagrame de dimensiuni fiabile.

Eticheta „Tolerat de piele” aparținând Institutului Hohenstein este folosită pentru a marca produsele care au fost supuse unei testări care verifică absența substanțelor nocive pentru piele. O astfel de testare este aplicată în principal hainelor care intră în contact direct cu pielea: îmbrăcăminte sportivă, lenjerie intimă; îmbrăcăminte wellness și funcțională; îmbrăcămintea persoanelor care suferă de alergii, femeilor însărcinate, copiilor sau persoanelor în vârstă etc.

Impregnare după modelul natural: Echiparea BIONIC-FINISH® ECO se bazează pe o formulă fără PFC. O modalitate hidrofugă ecologică, extrem de eficientă, a fost dezvoltată folosind tehnologii bionice inovatoare – fără formaldehidă, durabilă și care respinge murdăria.

TOPCOOL este un tip de fibră funcțională din poliester care absoarbe umezeala și o transportă către exterior pentru a se evapora ușor. Astfel, pielea rămâne uscată, iar temperatura corpului se păstrează la un nivel constant.

Sanfor

Prezența etichetei SANFOR pe materialele textile arată că acestea sunt recomandate pentru uscătorul de rufe.

EcoVero
Fibrele de viscoză LENZING™ ECOVERO™ sunt fabricate conform standardelor etichetei ecologice europene. Lemnul natural folosit ca materie primă pentru producție provine din păduri sau plantații gestionate sustenabil. LENZING™ și ECOVERO™ sunt mărci comerciale ale Lenzing AG.
GOTS

Simbolul producției de textile sustenabile
Bumbacul organic cu logoul GOTS garantează producția conform criteriilor ecologice de-a lungul întregului lanț de aprovizionare pentru textile. Aceasta înseamnă că fibrele naturale produse sunt cultivate într-o manieră bio controlată și fabricate într-un mod ecologic. În timpul procesării sunt verificate standardele de responsabilitate socială, iar originea produselor finite este evidențiată corect.

 

Avantaje:

  • Fără poluanți
  • Protejarea resurselor
  • Materii prime de încredere
Tencel
TENCEL™ Lyocell este o fibră ecologică fabricată din celuloză, care economisește resurse în producție și este complet biodegradabilă.
Suprafața netedă a fibrelor TENCEL™ Lyocell absoarbe umezeala mai eficient decât bumbacul. Aceasta susține echilibrul natural al temperaturii corpului și oferă pielii o senzație răcoritoare și uscată zi și noapte.

Fibra TENCEL™ Modal este realizată în mare parte din lemn de fag, folosind o tehnologie brevetată care protejează resursele.

TENCEL™ este o marcă comercială a Lenzing AG.
Bumbac organic

Bumbac organic

Ecologic, de pe câmp până la filială: Textile noastre din bumbac provin din culturi organice controlate. În acest sens, se acordă o atenție deosebită respectării regulilor ecologice de cultivare și se documentează întregul proces de producție.

Grüner Knopf

Grüner Knopf reprezintă un logo guvernamental pentru textilele durabile. Acesta stabilește cerințe obligatorii pentru a proteja oamenii și mediul. Trebuie îndeplinite în total 46 de standarde exigente sociale și de mediu, iar statul stabilește criteriile și condițiile pentru Grüner Knopf . Organismul de Acreditare de stat din Germania (DAkkS) asigură o examinare independentă și credibilă. Grüner Knopf reprezintă un logo guvernamental pentru textilele durabile. Social. Ecologic. De stat.

Certificat independent.

FAIRTRADE COTTON

FAIRTRADE Bumbac

Aproximativ 100 de milioane de gospodării din întreaga lume sunt implicate în producția de bumbac. Aceasta este o sursă importantă de venit, în special în Africa de Vest și Centrală, India, Pakistan și Asia Centrală. FAIRTRADE este dedicat bunăstării micilor fermieri și a familiilor acestora. Se acordă atenție prețurilor minime stabile și faptului că niciun copil nu trebuie să muncească. O metodă de producție și procesare ecologică este, de asemenea, una dintre cerințele pentru certificarea FAIRTRADE.

Cotton made in Africa

Prin activitatea sa, inițiativa Cotton made in Africa aduce o contribuție importantă la combaterea sărăciei în Africa și la protejarea mediului. În cadrul instruirii la fața locului, fermierii învață metode eficiente și durabile de cultivare care îi ajută să obțină recolte mai bune și să protejeze mediul și sănătatea lor. Acest lucru este posibil prin contribuția companiilor de textile responsabile ca parteneri ai Cotton made in Africa.
O inițiativă a Fundației Aid by Trade. Mai multe la: www.cottonmadeinafrica.org

Cradle to cradle

Pentru țesăturile noastre nu luăm din natură mai mult decât avem nevoie. După ce îmbrăcămintea este purtată, aceasta revine în ciclul natural. Fibrele sunt descompuse în componentele lor biologice prin expunerea la soare, apă și aer. În acest fel, natura își recapătă resursele, se conservă valorile și se creează noi substanțe.

RDS

Puf certificat RDS
Protecția animalelor, de la fermă până la producătorul de puf: Certificarea conform Responsible Down Standard (RDS) garantează o creștere adecvată a speciilor de păsări de apă. În plus, este garantată transparența completă în lanțul de aprovizionare cu un sistem integrat de trasabilitate.
Standardul RDS include:
- Puf și pene din creșterea controlată și adecvată speciei
- Trasabilitatea globală până la zona de creștere

Downpass

Downpass se bazează pe Convenția Europeană pentru Protecția Animalelor privind creșterea animalelor în agricultură și pe reglementările de calitate pentru pene și puf. Aceasta include controale stricte asupra creșterii rațelor și gâștelor.
Standardul DOWNPASS include:
Puf și pene din agricultură controlată și adecvată speciei
[numai pene:] Pene din agricultură controlată
Transparența prin trasabilitatea produselor
Controale stricte și regulate ale locurilor de producție

Archroma

Vopseaua folosită la fabricarea denimului oferă rezistență ridicată a culorii și durabilitate crescută la spălare.
Mai puține băi de vopsea duc la un consum de apă cu până la 65% mai mic și economii de energie cu până la 25% și, prin urmare, cu 30% mai puțin emisii de CO2.

Eco denim

Procesul de spălare sustenabil al Eco Denim are loc în timpul producției.
Față de procesul clasic de spălare, sunt conservate resursele importante. Aceasta înseamnă un consum mai redus de apă, substanțe chimice și energie.

Livaeco

Fibrele de celuloză Livaeco™ by Birla sunt fabricate din lemn provenit din păduri certificate FSC®.
Aceasta înseamnă că lemnul provine din păduri care urmează principiile silviculturii sustenabile. Un produs natural, confortabil și senzație excelentă la purtare.

Birla Modal

Fibrele Birla Cellulose™ sunt derivate din materie primă regenerabilă - lemn din păduri certificate FSC®. Aceasta înseamnă că lemnul provine din păduri care urmează principiile silviculturii sustenabile. Un produs natural, ce dă o senzație de confort, excelentă la purtare.

SeaCell

Algele marine folosite pentru SeaCell™LT provin din fiordurile islandeze și conțin antioxidanți naturali, cum ar fi minerale și vitamine.

Global Recycled Standard

Global Recycled Standard (GRS)
Ce e vechi devine nou: Resursele valoroase sunt economisite prin reutilizarea materialelor care au fost deja folosite. GRS permite identificarea și urmărirea completă a materialului reciclat utilizat în produs. Pe lângă întregul lanț de aprovizionare de la punctul de colectare până la sucursală, sunt verificate și criteriile sociale și ecologice.

Recycled Claim Standard

Recycled Claim Standard (RCS)
Ce e vechi devine nou: Resursele valoroase sunt economisite prin reutilizarea materialelor care au fost deja folosite. RCS permite identificarea și urmărirea completă a materialului reciclat utilizat în produs.

Fur free

În calitate de membru al programului Fur Free Retailer, nu folosim blană adevărată în produsele noastre. Articolele și ornamentele de blană pe care le oferim sunt realizate exclusiv din blană artificială de înaltă calitate.

Leather working group

Leather Working Group (LWG) este o organizație de tip membership și certifică tăbăcăriile care pot demonstra că procesele lor de producție a pielii sunt conforme cu cele mai bune practici de mediu - inclusiv reducerea la minimum a consumului de energie și apă. În plus, se evaluează transparența în lanțul de aprovizionare cu piele și se asigură faptul că retailerii pot lua decizii responsabile în aprovizionarea cu materii prime.

Blauer Engel

Blauer Engel este eticheta de mediu a Guvernului federal al Germaniei de 40 de ani. Independent și credibil, stabilește standarde exigente pentru produse și servicii ecologice. Blauer Engel este orientarea pentru achiziții sustenabile.

Neutru din punct de vedere climatic

O decizie pentru protecția climei și dezvoltarea durabilă: Toate emisiile de CO2 care sunt inevitabile la fabricarea unui produs sunt compensate de proiecte recunoscute de protecție a climei. Pe site-ul  www.climatepartner.com apare un număr de identificare specific produsului, care arată ce proiect climatic susții prin ceea ce alegi să cumperi.

Dope dyed

Dope Dyed
Procesul de vopsire Dope-Dyed are loc în timpul procesului de filare a fibrei. Acest lucru crește rezistența culorii și protejează împotriva decolorării rapide.

În comparație cu procesul clasic de vopsire, se conservă și resurse naturale importante. Aceasta înseamnă un consum mai redus de apă, mai puține emisii de CO2 și mai puțin consum de energie.

Ecoprint

Cu ecoprint by CHT, către o amprentă ecologică pozitivă! Sistemul inovator de imprimare include soluții de imprimare pe bază de apă și culori special selectate pentru cele mai înalte standarde ecologice pe textil finit. ecoprint by CHT nu conține substanțe dăunătoare și, prin urmare, este inofensiv pentru oameni și mediu.
• Fără PVC și ftalați
• Ușor de întreținut
• Fin la atingere

Prezero REset plastic

Dăm o nouă viață ambalajelor

Alături de PreZero, divizia de mediu a grupului Schwarz, oferim o nouă viață ambalajelor vechi provenite din gospodării. Ca parte a strategiei noastre REset Plastic, susținem viziunea „mai puțin plastic, închiderea buclei”. Aceasta este modalitatea prin care conservăm resursele și contribuim la un viitor mai bun.

Află mai multe pe: lidl.ro/plastic