Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cămara Noastră a prins viață din dorința de a sărbători și perpetua gustul autentic românesc. Și pentru că dragostea și respectul pentru gustul autentic românesc nu puteau fi aduse la viață decât folosind cele mai înalte standarde de calitate, am creat parteneriate cu cei mai buni furnizori autohtoni. Doar așa am reușit să umplem rafturile Cămara Noastră cu o mulțime de produse tradiționale, create după rețete din toate zonele țării, prin tehnologii moderne ce îmbină perfect meșteșugul cu inovația.


Produsele românești din gama Cămara noastră reprezintă tot atâtea ocazii de a promova furnizori locali, așa cum procedăm și în cadrul săptămânii tematice Săptămâna românească.


Unii își țin ferecate comorile în seifuri, alții le țin ascunse în vârf de munte. Mai nou, unii au trei-patru coduri bine ticluite pentru a păstra cu grijă secretele lor. Românii însă au ținut mereu ceva de preț într-o simplă cămară răcoroasă și întunecată.


Din dragoste, de la producători locali


Cămara Noastră cuprinde aperitive tradiționale românești precum mușchiulețul de porc afumat, ciolanul presat, parizer țărănesc cu piept de pui și salam cu înveliș de ceapă și usturoi, brânzeturi - cașul afumat, brânza din lapte de capră, brânza Horezu din lapte de oaie, cașcavalul împletit și afumat. În segmentul conservelor, consumatorii pot regăsi varză și fasole cu cârnați, ciorbă de fasole și fasole cu cârnați.


Vă invităm deci să îi descoperiți pe trei dintre producătorii locali alături de care continuăm să susținem gustul românesc de altădată.

Deltaica Seafood

Peste 100 de ani de tradiție și calitate

O companie de familie cu tradiție pescărească de peste un secol, Deltaica Seafood a avut și continuă să aibă un rol important în dezvoltarea comunităților din Deltă, oferind produse pescărești create pe baza rețetelor tradiționale, cu resurse din Delta Dunării și Marea Neagră, capturate responsabil, cu respect pentru natură. În plus, bunătățile din pește, afumate, marinate, congelate sau salata de icre, sunt produse doar din ingrediente naturale, fără niciun fel de aditivi (E-uri), pentru a vă oferi gustul autentic și atât.

Transilvania Lactate

100% lapte de bivoliță

Cum de ne iese de-li-cios iaurtul din lapte de bivoliță? Îți zicem ție, dar să nu mai spui nimănui. Bivolițele noastre pasc în voie pe pășunile înființate încă din secolul XII, de saxoni, prin defrișări selective, tocmai pentru a permite animalelor domestice să se hrănească. Laptele lor ajunge îndată la fabrica din Rupea cu o autocisternă. Apoi este depozitat la temperaturi automatizate, prelucrat și analizat de utilaje performante și echipe de profesioniști. Când ei sunt gata – dăm fuga la Lidl și lăsăm iaurtul pe raft pentru tine. Proaspăt și gustos.


Dacă sună complicat, poți să-i zici mai simplu ”de la fermă, la furculiță”.

Fabrica de mezeluri Goodies

Bunătăți din carne

Pasiunea și rețetele tradiționale alese pe sprânceană sunt completate la Fabrica de Mezeluri Goodies de o continuă investiție în inovație. Doar așa pot oferi zilnic tot soiul de bunătăți din carne, pentru mese bogate ce sărbătoresc gustul autentic de altădată.

Contec Foods

Cea mai mare fabrică de conserve din România

Cea mai mare fabrică de conserve din România

Secretul prin care creăm cel mai bun gust când vine vorba de roșii? Le lăsăm să crească în voie, stropite de ploaie și răsfățate de soare. Drumul până la fabrică e scurt, așa că ele ajung proaspete și pline de gust.


Cele mai moderne aparaturi le toacă, fierb și ambalează așa de rapid, că nu-și dă seama nici roșia însăși când a și ajuns de pe câmp în borcan.

Călătorului îi șade bine cu drumul, iar pofticiosului... tot cam așa.

2021 — Povești la șezătoare

2021 — Povești la șezătoare

În 2021 ne-am gătit de șezătoare și am pornit spre fabricile producătorilor noștri locali.


Ei ne-au arătat, pas cu pas, cum sunt fabricate produsele Cămara Noastră, am descoperit de unde vine gustul autentic românesc, am cântat și am urmărit poveștile locului dansând în jurul nostru, în fabrici. V-am adus și vouă atmosfera de la șezătoare într-o nouă serie de episoade Cămara Noastră.


2020 — Bucate ca la Carte

2020 — Bucate ca la Carte

În 2020 am căutat rețetele tradiționale și în altfel de cărți, cele de literatură.


Am descoperit așadar, că bunătățile tradiționale nu se găsesc doar în cărți de bucate, ci și în operele unor scriitori celeri și ne-am propus să recreăm mese celebre din cărțile marilor autori.


V-am invitat și pe voi să le descoperiți într-o serie de episoade Cămara Noastră: Bucate ca la Carte și am stat împreună la masă alături de Liviu Rebreanu, de Ioan Luca Caragiale și de Mateiu Caragiale.


2019 — Casa Lidl

2019 — Casa Lidl

2019 - Recunoașterea Sibiului ca Regiune Gastronomică Europeană a fost o onoare pentru România, dar și pentru noi.


Din acest motiv am creat aici CASA LIDL – un loc în care, timp de aproape un an, am promovat tradițiile românești, gustul nostru autentic și oamenii care încă se dau peste cap ca să le păstreze întocmai așa cum au fost.


2018 — Muzeul Bucatelor Ascunse

2018 — Muzeul Bucatelor Ascunse

Însă 2018 a venit cu chef și mai mare de ducă. Așa că am pornit să aflăm alte rețete minunate, dar mai ales…uitate.


Și așa am descoperit „zama de paradaiză”, „colarezul” și multe alte preparate de al căror nume nici nu am auzit, darămite gustat.


Iar după ce le-am scos la iveală, le-am scuturat de praful uitării și le-am adus în Muzeul Bucatelor Ascunse. De aici, și-a făcut loc pe raftul magazinelor noastre o altă delicatesă – Rătavița Adrianei. Rețeta de rătaviță a fost descoperită de Căutătorii de Cămări la doamna Adriana Dumitru, după zeci de degustări și se numără printre produsele din Cămara Noastră.


2017 — Căutătorii de Cămări și Muzeul Cămărilor

2017 — Căutătorii de Cămări și Muzeul Cămărilor

În 2017 am pornit în Căutarea de Cămări și am vizitat zeci de gospodării din întreaga țară, pentru a descoperi cele mai delicioase comori culinare păstrate de români în cămările lor.


Pe cele memorabile, le-am adus acasă și le-am expus pentru toți românii în Muzeul Cămărilor - o expoziție specială, unde vizitatorii au putut gusta tot ce are mai bun de oferit bucătăria românească. Aceasta a avut loc în București, în incinta Muzeului Național Cotroceni, Timișoara, Sibiu și Cluj.


Și pentru că prețuim produsele realizate local, după rețete autentic românești, am ales să aducem Pelteaua de gutui a Eugeniei în magazinele din toată țara.

Mai sunt cu siguranță multe de zis despre gusturile autentice, despre bucuria păstrării rețetelor de altădată sau despre parteneriatele prin care susținem producătorii locali. Dar mai bine scurtăm vorba și vă lăsăm să descoperiți singuri bunătățile de pe rafturile Cămara Noastră alături de un Poftă Bună din suflet.