Verdețuri în ghiveci

Verdețuri în ghiveci

Fie că e vorba de condimente sau de plante aromatice, frunzele verzi dau o savoare mai intensă preparatelor tale. În plus, pe măsură ce rupi sau tunzi frunzele ori crenguțele verdețurilor, acestea continuă să crească și să-ți ofere prospețime.

 

Busuioc în ghiveci

  • Busuiocul proaspăt nu poate lipsi din sosul pesto preparat acasă cu muguri de pin, ulei de măsline și parmezan.
  • Frunzele de busuioc pot fi adăugate și la salate, cum ar fi cea caprese, la supele cremă de roșii, la pizza sau la garnituri ori preparate din pește.
  • Pe lângă savoarea specifică, busuiocul are și proprietăți curative, fiind benefic pentru sănătatea organismului.

 

Mentă în ghiveci

  • Păstrează ghiveciul cu mentă la lumină, dar ferește-l de razele directe ale soarelui pentru că vor reduce cantitatea de ulei volatil a mentei.
  • Menta este ideală pentru diverse băuturi reci sau calde, cu ar fi  limonadă, cocktailul mojito sau ceaiul din mentă proaspătă.
  • Poți folosi menta și pentru a asezona salatele sau unele mâncăruri gătite, dar o poți folosi și pentru deserturi răcoritoare cum ar fi înghețata.

 

Rozmarin în ghiveci

  • Rozmarinul iubește soarele și nu trebuie udat în exces pentru că rădăcina sa riscă să putrezească de la excesul de apă, mai ales dacă pământul nu este bine drenat.
  • Rozmarinul poate fi păstrat în ghiveci ca plantă decorativă, dar îl poți în același timp folosi și pentru a da savoare cartofilor copți, preparatelor cu carne de pui sau pește, preparatelor mediteraneene ori chiar deserturilor.
Verdețuri în ghiveci