O surpriză naturală: pepenele verde cu miez galben

Natura are felul ei de a ne surprinde cu cele mai gustoase fructe și legume. Un foarte bun exemplu este pepenele verde care în loc de miezul roșu cu care ne-am obișnuit cu toții, are un miez galben deopotrivă de gustos.

La o primă vedere, pepenele verde cu miez galben nu se distinge prin nimic de „fratele” său cu miezul roșu. Surpriza apare abia atunci când tai prima felie de pepene, tocmai de aceea pepenele cu miez galben poate fi o bună idee prin care să îi uimești pe cei dragi. În magazinele Lidl, fiecare pepene verde cu miez galben este marcat cu o bulină adezivă, astfel încât să cumperi exact ceea ce îți dorești.

Există o mulțime de soiuri de pepene verde, iar miezul acestora variază între roșu sau roz și galben. Pepenele cu miez galben nu se distinge de cel cu miezul roșu doar prin culoare, ci și prin gust și textură. Cu toate acestea, diferențele nu sunt deosebit de mari. Pepenele verde cu miez galben este mai dulce, iar pulpa lui este mai fermă decât cea a unui pepene verde cu miez roșu.

În ceea ce privește proprietățile acestui tip de pepene, trebuie menționat că este o sursă bună de vitamine A, B și C, de potasiu, magneziu, fier și calciu, dar conține și beta caroten. Spre deosebire de ruda sa cu pulpă roșiatică, pepenele cu miez galben nu conține licopen, un antioxidant responsabil pentru culoarea roșie a fructelor și legumelor.

La fel ca pepenele cu pulpă roșie, și cel galben este compus din peste 90% apă, așa că este foarte potrivit pentru consum în zilele călduroase de vară. Acesta poate fi consumat ca atare, dar și folosit pentru salate de fructe, smoothie-uri, sorbet și în multe alte rețete.