Informații despre protecția datelor - Versiunea august 2020

Vă mulțumim foarte mult pentru interesul dvs. în Lidl Plus.

 

Lidl Plus este un program de servicii clienți al Grupului Lidl Group (denumit in continuare „Serviciul” sau „Programul”) care este operat de Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm, Germania  („Lidl Stiftung”, „noi”, „nouă”), care procesează,  în calitate de Operator responsabil, datele necesare pentru scopurile serviciului, datele fiind colectate, analizate si transmise altor organizații din cadrul Grupului Lidl. O parte din grupul de societăți cuprinde de asemenea diverse societăți naționale și regionale, care sunt enumerate individual aici („Companiile Lidl”).

 

Lista cuprinde doar structura actuală relevantă a societăților naționale Lidl. În viitor se pot adăuga alte organizații la listă, dacă SB Lidl KG deține, direct sau indirect, acțiuni în organizația relevantă și acestea participă în oferta Lidl Plus.

 

Dacă aceste organizații Lidl primind date prin acest program vă informează despre ofertele actuale și speciale ale acestora in cadrul Lidl, acestea acționează in calitate de operator independent în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal.

 

Responsabilul de protecția datelor la Lidl Stiftung poate fi contactat la: protectiadatelor@lidlplus.ro

 

Programul este destinat clienților (denumiți în continuare “Utilizatorii” sau „Dvs.”) care doresc să primească informații personalizate din parte Lidl Stiftung referitoare la oferte și promoții Lidl Plus, cât și referitoare la servicii ale partenerilor selectați și ale Companiilor Lidl, care corespund cât de mult posibil cu interesele persoanelor vizate.

 

Cu Lidl Plus puteți beneficia de o varietate de servicii special concepute pentru dvs. Acestea includ, printre altele, oferte special adaptate la necesitățile și dorințele dvs., participarea la tombole cu premii și discount exclusiv și oferte speciale. În funcție de unde și în ce măsură utilizați serviciile Lidl Plus, Lidl Stiftung înaintează detaliile dvs. către anumite organizații Lidl pentru a vă putea presta serviciul relevant.

 

1. Ce date despre persoana dvs. colectăm și care sunt canalele de comunicație pe care le utilizăm în acest scop?

 

Înregistrare pentru Lidl Plus

Ca parte din procedura de înregistrare, noi solicităm următoarele date ale clienților: numele, prenumele, data nașterii, adresa de e-mail, numărul de telefon mobil și magazinul Lidl preferat. În mod opțional și voluntar din partea dvs., putem solicita formula de adresare, sexul și adresa (strada, numărul casei, codul poștal, orașul și țara).  Pentru a seta magazinul preferat se poate utiliza funcția de geo-localizare a dispozitivului dvs. mobil.

 

Vizite la magazin

Atunci când vă identificați la casă, noi înregistrăm magazinul vizitat de dvs., produsele achiziționate pentru suma plătita, tip și preț, cupoanele utilizate, totalul chitanței, precum și durata procedurii de plată și tipul de plată. Odată cu alocarea achiziției dvs. în contul dvs. de client, noi urmărim scopul indicat în Secțiunea 2, de ex. pentru a vă putea face oferte special adaptate la preferințele și interesele dvs., precum și participarea la oferte, în secțiunea specială.

La casă vă puteți identifica fie cu cardul dvs. de client digital, fie cu numărul de telefon mobil indicat la înregistrare.

 

Serviciul clienți

Atunci când contactați serviciul nostru de clienți al oricărei societăți din cadrul Grupului Lidl Group, noi utilizăm datele pe care ni le transmiteți în acest context pentru a prelucra cererea dvs.

 

Utilizarea aplicației

Când folosiți aplicația Lidl Plus, noi colectăm informații despre magazinul de unde cumpărați. În plus, colectăm informații despre cupoanele vizualizate și activate, setările dvs. referitoare la notificări, participarea în cadrul tombolelor cu premii și magazinul preferat selectat. Suplimentar, procesăm ID-ul dvs. de Client (ID-ul Unic de Identificare), informații despre versiunea sistemului de operare pe care o utilizați, identificarea dispozitivului, limbajul sistemului, țara selectată, precum și versiunea de aplicație utilizată de dvs.

Detaliile dvs. de autentificare/înregistrare sunt stocate și utilizate pentru a efectua autentificarea/înregistrarea. Astfel încât să nu mai fie necesar să vă autentificați de fiecare dată când deschideți aplicația, detaliile dvs. de conectare sunt salvate în aplicație (criptate) până când vă deconectați din cont.

Bonul digital de la casă poate fi descărcat din aplicație pe dispozitivul dvs. mobil sau transmis direct de către Messenger, dacă permiteți accesul aplicației la fotografiile/media dvs. Camera dispozitivului dvs. mobil se poate utiliza pentru scanarea cupoanelor QR, dacă acordați permisiunea relevantă.

Ca parte a aplicației, efectuăm sondaje în aplicație și colectăm informații despre conduita dvs. de cumpărare, utilizarea aplicației și circumstanțele personale, precum și interesele.

 

Analiza comportamentului utilizatorilor / Cookies

Atunci când utilizați aplicația, creăm în scopuri de analiză statistică și necesități un design adaptat, profiluri de utilizator și le alocăm, dacă este posibil, persoanei dvs. sau adresei dvs. de e-mail sau numărului de client. Colectăm și folosim, de asemenea,  aceste date doar pe baza consimțământului dvs. (a se vedea și Secțiunea 2 din cadrul acestei politici de protecția datelor). Aceste aspecte sunt valabile și pentru următoarele servicii sau furnizori de servicii.

 

Adjust

Aplicația Lidl Plus utilizează instrumentul de analiză adjust, un produs oferit de către compania Adjust GmbH. Când instalați aplicația Lidl Plus, adjust salvează, printre altele, datele de instalare și evenimente din aplicația dvs. Lidl Plus (de exemplu, utilizarea aplicației sau interacțiunea în contul clientului). Aceste informații ne ajută să înțelegem modul în care interacționați cu aplicația noastră. În plus, ne ajută să analizăm și să îmbunătățim campaniile noastre de publicitate mobilă. Pentru această analiză, adjust utilizează IDFA (Identificator pentru Publicitate = identificare publicitară pentru dispozitive iOS) sau ID-ul de publicitate Android, adresa IP-/MAC, antetul HTTP, precum și amprenta digitala a dispozitivului dvs. mobil (suplimentar: ora de acces, țara, limba, setările locale, sistemul de operare și versiunea, precum și versiunea aplicației). În plus, informații despre dispozitivul utilizatorului și despre activitățile online, precum și informații despre identitatea utilizatorului (web si event token). Prelucrarea acestor date are loc exclusiv in mod pseudonimizat. Dvs. puteți oricând să dezactivați sau să setați IDFA și ID-ul de publicitate Android prin intermediul sistemului nostru de operare.

Adjust transmite, de asemenea, aceste informații furnizorilor noștri de servicii Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA  („Google”) și Facebook, Inc, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 („Facebook”). Dacă Google și Facebook pot utiliza aceste informații pentru a vă identifica, acestea vor transmite către adjust informații despre campania publicitară care v-a adus în App Store și despre modul în care ați acționat în App Store (inclusiv dacă ați descărcat aplicația sau ați anulat-o, de exemplu, și informații similare). Adjust folosește aceste informații pentru a crea statistici anonime, astfel încât să putem urmări succesul campaniilor publicitare individuale.

 

Google Firebase

În aplicațiile A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions și Remote Config se utilizează servicii de analiză oferite de Google LLC („Firebase”), care se folosesc, printre altele, pentru a analiza utilizarea aplicației. Când instalați aplicația Lidl Plus, Firebase efectuează o înregistrare despre când și pentru cât timp utilizați aplicația, ce pagini ale aplicației se deschid, pe ce funcții se face clic și ce conținut se afișează. Acest lucru ne ajută să înțelegem cum interacționați cu aplicația noastră. În plus, putem îmbunătăți permanent aplicația și vă putem oferi oferte/servicii mai relevante, în funcție de conduita dvs. de utilizator. Noi putem efectua de asemenea mai multe teste de aplicație în paralel și în baza datelor realizăm dezvoltări ulterioare ale aplicațiilor.

Pentru această analiză, Firebase accesează numărul dvs. de client din momentul înregistrării finalizate. Mai multe informații despre protecția datelor în legătură cu Google Firebase se găsesc pe pagina de internet Google Firebase.

 

Google Maps

În cazul în care folosiți un terminal cu sistem de operare Android, veți avea posibilitatea să folosiți, în aceasta aplicație, funcții și conținuturi ale Google Maps. Așadar, pot fi afișate direct în aplicație hărți interactive și veți avea posibilitatea să folosiți funcția hartă în mod confortabil pentru a găsi de ex. magazinul Lidl din zona dvs. Folosirea Google Maps se face in baza unui temei legitim de a prezenta ofertele noastre într-un mod atrăgător și ușor de localizat în aplicație. Acest interes legitim se întemeiază pe art. 6 alin. 1 litera f) GDPR.

Pentru a utiliza funcțiile Google Maps, este necesar să prelucrăm adresa dvs. IP în cadrul conexiunii de Internet. Această prelucrare are loc de obicei pe un server Google localizat in SUA. Nu avem o influență asupra datelor concrete prelucrate de către Google Maps. Mai multe informații despre scopurile de prelucrare ale Google Maps pot fi accesate in cuprinsul Politicii de protecția datelor a furnizorului. Tot în aceasta politică, veți găsi mai multe informații referitoare la drepturile dvs. în calitate de persoană vizată, cât și cu privire la setările dvs. de confidențialitate. Adresa furnizorului Google Maps și Politica de protecția datelor: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin, 4, Ireland, https://www.google.com/policies/privacy. Suplimentar, termenii de utilizare Google Maps / Google Earth pot fi accesați aici https://maps.google.com/help/terms_maps.html.

 

Salesforce

Atunci când folosiți Secțiunea “FAQ” în aplicația noastră, furnizorul nostru de servicii salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31 , 80636 München („Salesforce“) va folosi cookies. Cookies sunt mici fișiere de text care sunt stocate pe terminalul Dv. atunci cand accesați secțiunea “FAQ”. Salesforce utilizează două tipuri de cookies: cookies necesare din punct de vedere tehnic și cookies de analiză.

 

Cookies necesare din punct de vedere tehnic:

Următoarele cookies necesare din punct de vedere tehnic ajută la folosirea confortabilă a secțiunii “FAQ”. Fără aceste cookies, această secțiune nu ar putea să funcționeze optim.

 

DenumireFurnizorScopDurata stocăriiTip
renderCtxSalesforceUtilizat pentru a livra paginile solicitate și conținut pe baza navigării utilizatoruluiCookie de sesiune, Este șters automat după închiderea sesiunii.HTTP Cookie
pctrkSalesforceUtilizat pentru contorizarea vizualizărilor de secțiune.Cookie de sesiune, Este șters automat după închiderea sesiunii.HTTP Cookie
force-streamSalesforceUtilizat pentru a direcționa cererile pe server către infrastructura Salesforce pentru „sticky sessions“.3 oreHTTP Cookie
sfdc-streamSalesforceUtilizat pentru a direcționa cererile pe server către infrastructura Salesforce pentru „sticky sessions“.3 oreHTTP Cookie
force-proxy-streamSalesforceUtilizat pentru a asigura ca cererile utilizatorilor ajung în aceeași gazdă Proxy3 oreHTTP Cookie

 

 

Cookies de analiză

Aceste cookies facilitează obținerea de către furnizorul nostru de servicii a unor statistici referitoare la modul de utilizare a secțiunii “FAQ”, în scopul adaptării acesteia la nevoile Dvs. Folosim următoarele cookies de analiză:

DenumireFurnizorScopDurata stocăriiTip
BrowserIdSalesforceUtilizat pentru înregistrarea sesiunilor / vizitelor exclusive pentru analize interne de produs.1 anHTTP Cookie

 

Cookie-urile Salesforce nu stochează informații care vă identificată direct ca o persoană. Cu toate acestea, ele folosesc codul de identificare unic al terminalului Dvs. (inclusiv alte detalii tehnice, ca de ex. adresa IP, sistemul de operare, furnizorul de servicii de internet, etc.). Toate aceste date  sunt prelucrate în timpul folosirii Secțiunii "FAQ” pe servere Salesforce localizate in Uniunea Europeană.

 

Opt-Out / Retragerea consimțământului

Dacă doriți să vă retrageți consimțământul pentru urmărire în timpul utilizării aplicației Lidl Plus, puteți să o faceți oricând, cu efecte pentru viitor, fără a afecta legalitatea prelucrărilor efectuate până la acel moment, și puteți să vă modificați acordul pentru urmărire după finalizarea înregistrării prin opțiunea de Opt-out din cadrul aplicației pe care o găsiți la  “Mai mult”  “Informații juridice”  “Partajarea datelor în Lidl Plus”.

 

Newsletter / Notificări Push / SMS

În plus,  colectăm informații despre comportamentul dvs. de utilizator în legătură cu newsletter-ul și alte informații pe care vi le trimitem sub formă de mesaje push sau SMS, le stocăm și, dacă este posibil, vi le alocăm dvs. sau adresei dvs. de e-mail sau numărului de client. În legătură cu aceasta, colectăm informații despre ora deschiderii mesajului și legăturile sau zonele pe care faceți clic, produsele selectate, ora, durata și frecvența de utilizare.

Totodată, colectăm și prelucrăm aceste date doar dacă v-ați dat consimțământul în acest sens (a se vedea și Secțiunea 2 a acestei Politici de protecția datelor).

 

Categorii de date speciale

Nu sunt incluse în analiza datelor dvs. cu caracter personal enumerate mai sus categoriile speciale de date cu caracter personal în sensul art. 9 alin. 1 din GDPR (de exemplu, informații despre sănătatea sau convingerile dvs. religioase). 

 

2. În ce scop și în ce bază juridică prelucrăm datele dvs. cu caracter personal?

 

Noi colectăm datele enumerate la punctul 1 pentru a vă putea oferi serviciile relevante ale Lidl Plus.

 

Scopul comunicării, identificării și protecției profilului dvs. de client

Datele principale ale clientului colectate ca parte a înregistrării servesc comunicării cu dvs., precum și in scopul alocării profilului dvs. de client a comportamentului de cumpărături și  de utilizare a aplicației.

În cazul în care, ca parte a utilizării aplicației noastre sau în setările dispozitivului dvs. mobil, ați consimțit la așa-numita geo-localizare prin dialogul „acceptă permisiunile”, folosim această funcție pentru a vă putea oferi servicii individuale referitoare la locația dvs. Noi prelucrăm în special locația și rețeaua dvs. ca parte din funcția „căutare magazin”, pentru a vă afișa cele mai apropiate magazine de dvs. Datele de geo-localizare nu sunt stocate de noi.

Ca parte a înregistrării dvs., vă solicităm data nașterii dvs. (a se vedea nr. 1 de mai sus). În primul rând, înregistrarea dvs. presupune că aveți cel puțin 18 ani (a se vedea nr. 2 din Termenii si condițiile Lidl Plus). În al doilea rând, din motive de protecție a copiilor, există limite de vârstă pentru publicitatea anumitor produse (adică publicitatea pentru băuturi alcoolice nu va fi direcționată către copii).

Utilizăm adresa dvs. de e-mail în special pentru a vă proteja de accesul neautorizat al terților, trimițându-vă o alertă de e-mail, de ex. când există acces la contul dvs. printr-un dispozitiv separat, adică un dispozitiv care nu a fost folosit anterior pentru a accesa aplicația Lidl Plus.

Prelucrarea de acest tip are loc în temeiul art. 6 alin. 1 litera b GDPR, care ne permite să prelucrăm datele cu caracter personal în măsura în care sunt necesare pentru utilizarea unui serviciu sau pentru îndeplinirea unui contract și in temeiul art. 6 alin. 1 litera f GDPR pentru că avem un interes legitim primordial de a face utilizarea aplicației cât mai ușoară și eficientă.

Dacă utilizați formularul de contact din aplicație, noi salvăm și folosim informațiile transmise de dvs. în formular pentru a procesa cât mai bine solicitarea dvs. Prelucrarea detaliilor dvs. transmise în mesajul dvs. are loc în baza art. 6 alin. 1 b) GDPR.

Pentru situațiile in care este necesar consimțământul dvs., operațiunea de prelucrare a datelor are loc in baza art. 6 alin.1 a) GDPR.

 

Scopul optimizării zonelor de distribuție

Când ne sunt disponibile detaliile adresei dvs., le utilizăm pentru identificarea și optimizarea zonelor noastre de distribuire a pliantelor, prin care putem limita pierderea divergentă a pliantelor și putem încerca o publicitate mai direcționată. Transmiterea detaliilor adresei dvs. este voluntară. Aceste date se prelucrează în baza interesului nostru legitim de optimizare a canalelor de vânzare (art. 6, alin. 1 litera f) GDPR).

 

Scopul stabilirii intereselor dvs. in ceea ce privește produsele si optimizării ofertelor noastre online

Pentru a vă oferi avantajele calității de membru Lidl Plus și pentru a vă prezenta cele mai bune oferte individuale posibile și pentru a efectua sondaje orientate către clienți, dorim să vă cunoaștem mai bine. În acest scop, determinăm mai întâi care produse, oferte speciale și servicii ar putea fi interesante și relevante pentru dvs. Folosind aceste informații, vă putem atrage atenția, de ex. asupra reducerilor speciale pentru produsele dvs. preferate, vă oferim prețuri avantajoase speciale și vă informăm despre oferte atractive ca parte a ofertelor speciale.

Din acest motiv, colectăm, prelucrăm și folosim o serie de detalii personale despre conduita dvs. de cumpărături.

Datele cu caracter personal colectate ar putea fi adecvate si relevante pentru a ne oferi informații cu privire la interesele dvs. pentru anumite produse Aceste date includ toate informațiile enumerate la punctul 1.

Dar celelalte detalii enumerate mai sus ar putea oferi de asemenea informații semnificative despre potențialul interesului dvs. referitor la produse În acest scop stabilim o posibilă relație între unul sau mai multe detalii personale și interesele în produse. Pentru determinarea acestei relații, noi folosim metode statistice matematice. Datele dvs. cu caracter personal se compară cu datele de la alți clienți în acest scop. Folosind această comparație, putem deduce ce alte produse și oferte speciale au fost de interes pentru clienții cu interese similare și ar putea de asemenea să vă intereseze.

Prelucrarea are loc în temeiul art. 6 alin. 1 litera b GDPR care ne permite să prelucrăm date cu caracter personal, în măsura în care acestea sunt necesare pentru utilizarea unui serviciu sau pentru îndeplinirea unui contract (art. 6 alin. 1 litera b) GDPR) și și in temeiul art. 6 alin. 1 litera f GDPR pentru că avem un interes legitim primordial în adaptarea cât mai bună  a ofertele la interesul dvs. pentru produse.

Sub rezerva consimțământului dvs., informațiile obținute din terminalul dvs.  pot fi de asemenea incluse in acest profil. In acest caz, prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal are loc in temeiul art. 6 alin. 1 litera a GDPR. Acest temei de prelucrare se aplică prelucrărilor de date menționate la „Analiza comportamentului utilizatorilor/Cookies” și „Newsletter / Notificări Push / SMS”.

În plus față de creșterea valorii informative a profilului, folosim aceste informații pentru optimizarea aplicației Lidl Plus și a serviciilor noastre online, în măsura în care acest lucru este acoperit de consimțământul dvs. Temeiul legal pentru această prelucrare este art. 6 alin. 1 litera a) GDPR.

 

Scopul comunicărilor comerciale in scop de marketing si in scop de sondaj

Dacă v-ați dat consimțământul relevant, societățile din Grupul Lidl vă informează prin comunicare electronică (de exemplu, prin e-mail sau SMS) și/sau prin poștă despre ofertele speciale și ofertele din sortimentul dvs. relevant și vă invită să participați la sondajele pentru clienți. 

Această adresare directă are loc pentru că ne-ați dat consimțământul corespunzător (art. 6 alin. 1 a) GDPR);

 

Scopul locației și coordonarea bazată pe timp

Noi procesăm și utilizăm datele dvs. cu caracter personal în legătură cu locul și momentul cumpărăturilor dvs. pentru a vă transmite publicitate pe bază de timp și locație, de ex. prin mesaje push pe mobilul dvs. sau prin SMS. Dacă ziua dvs. preferată de cumpărături este, de exemplu, sâmbătă, vă putem informa în special despre ofertele speciale de vânzări existente pentru această zi a săptămânii. În plus, vă putem prezenta o ofertă regională specifică, dacă suntem informați în ce regiune preferați să faceți cumpărăturile.

Mesajele Push sunt mesaje care sunt trimise de către aplicație către terminalul dvs. și sunt prioritizate acolo. Această aplicație folosește mesaje Push dacă ați fost de acord în setările terminalului, atunci când v-ați instalat aplicația sau oricând pe perioada folosirii aplicației, să primiți astfel de mesaje. Puteți dezactiva primirea acestor mesaje oricând.

Dacă analizăm locul și momentul cumpărăturilor dvs., acest fapt servește la utilizarea unui serviciu sau la îndeplinirea unui contract (art. 6, alin. 1 b) GDPR) și pentru că este interesul nostru legitim de a accesa informațiile menționate in acest scop de a adapta ofertele cât mai bine la condițiile de timp și loc (art. 6, alin. 1 f) GDPR).

 

Scopul prelucrării solicitărilor din partea clienților

Date cu caracter personal pe care ni le puneți la dispoziție atunci când contactați Serviciul nostru de Relații cu Clienții vor fi, bineînțeles, tratate cu confidențialitate. Folosim aceste date exclusiv în scopul soluționării cererii dvs.

Temeiul legal pentru această prelucrare este art. 6 alin. 1 litera f) sau b) GDPR. Interesul dvs. și al nostru comun (legitim) pentru această prelucrare rezultă din scopul de a răspunde solicitărilor dvs., de a rezolva orice probleme ar putea să apară și, astfel, de a menține și promova satisfacția dvs. în calitate de client sau utilizator al aplicației Lidl Plus.

 

Scopul punerii la dispoziție a aplicației

Prelucrăm datele colectate în cursul folosirii aplicației pentru ca aplicația să poată funcționa corespunzător. In special, avem nevoie de aceste informații astfel încât aplicația să poată salva setările dvs. preferate, ca de ex. țara sau limba, astfel încât să putem rezolva rapid problemele tehnice și astfel încât să puteți accesa anumite zone. Aceste date nu sunt folosite pentru crearea de profiluri de utilizatori. Temeiul legal pentru această prelucrare este art. 6 alin. 1 litera b) respectiv prelucrarea datelor in scopul punerii la dispoziție a serviciilor noastre, respectiv a executării contractului.

 

3. Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

 

Noi punem la dispoziția terților datele dvs. cu caracter personal, după cum urmează:

Noi utilizăm parțial furnizori de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Societățile care lucrează pentru noi în acest mod sunt atent selectate și contractate în scris. Acestea sunt obligate prin instrucțiunile noastre și sunt controlate înainte de a începe prelucrarea datelor și, ulterior, în mod periodic. Aceste societăți nu își urmăresc niciodată propriile obiective prin prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.  

În legătură cu aceasta, datele dumneavoastră pot fi prelucrate de către destinatarii care

 • furnizează capacitate de stocare, sisteme de baze de date sau aspecte similare pentru noi,
 • furnizează  asistență tehnică și 
 • ne consultă în probleme tehnice de marketing.

În cadrul Grupului Lidl (a se vedea secțiunea de introducere de mai sus) noi transmitem preferințele dvs. referitoare la produse, determinate pentru prezentarea orientată a conținutului relevant pentru dvs. către societatea națională corespunzătoare.

Dacă datele furnizate de dumneavoastră sunt necesare pentru a procesa o solicitare a dvs. de către Departamentul nostru de Servicii clienți, atunci datele dvs. se pot transmite către societăți din cadrul Grupului Lidl. În continuare, poate fi necesar să trimitem extrase din cererea dvs. către partenerii contractuali (de exemplu furnizori pentru cereri specifice ale produsului) pentru procesarea cererii dvs.

Noi nu punem in niciun caz datele dvs. la dispoziția altor societăți din afara grupului Lidl, pentru a fi utilizate de către aceștia în scopuri de marketing direct.

Datorită transmiterii datelor enumerate mai sus, este posibil ca aceste date să fie prelucrate în țări din afara Comunității Economice Europene (țară terță). Fiecare transmisie de date către o țară terță se efectuează ținând cont de legislația în vigoare privind protecția datelor. Dacă pentru o astfel de țară terță nu s-au stabilit niveluri satisfăcătoare de protecție de către Comisia Europeană, oferim garanții corespunzătoare pentru a asigura protecția adecvată a datelor dumneavoastră. Aceasta se poate efectua, de ex. prin utilizarea contractelor de prelucrare a datelor care conțin clauze de protecție standard UE și oferă garanții adecvate în conformitate cu deciziile relevante ale Comisiei Europene (a se vedea la: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_en).

Prelucrările de date menționate anterior la „Analiza comportamentului utilizatorilor / Cookiescât și mai jos la punctul 10 Cookies” conduc la un transfer de date către serverele Google și Facebook. O parte dintre aceste servere sunt localizate în SUA. În ceea ce privește acest aspect, Comisia Europeană a decis în data de 12.07.2016 că există un nivel adecvat de protecție a datelor sub Regulile menționate în cuprinsul Scutului de confidențialitate EU-SUA (EU-US Privacy Shield) (așa numita decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție conform articolului 45 GDPR). Google și Facebook sunt certificate conform EU-USA Privacy Shield.

 

4. Cum vă garantăm confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal?

 

Pentru a garanta confidențialitatea datelor dvs. cu caracter personal, este interzis angajaților noștri care au atribuțiuni care implica accesul la date cu caracter personal să colecteze, să utilizeze sau să prelucreze date cu caracter personal în orice mod neautorizat. Angajații noștri, recrutați cu atenție, cunosc foarte bine reglementările de protecție a datelor și sunt obligați contractual înainte de începerea contractului de muncă să respecte confidențialitatea datelor, având această obligație si după încetarea relației de muncă.

 

5. Cum garantăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal?

 

Securitatea datelor dvs. este foarte importantă pentru noi. În consecință, menținem măsuri tehnice și organizatorice pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, în special împotriva pericolelor privind transmiterea datelor și accesul neautorizat al terților. Aceste măsuri sunt ajustate și actualizate în mod periodic la tehnologia modernă.

 

6. Cât timp stocăm datele dvs. cu caracter personal?

 

Noi ștergem sau anonimizăm datele dvs. cu caracter personal de îndată ce nu mai sunt necesare pentru scopurile în care le prelucrăm conform paragrafelor de mai sus. În general, stocăm datele dvs. cu caracter personal pe toată durata participării dvs. la programul Lidl Plus. Cu toate acestea, după 36 de luni, vom anonimiza în mod automat comportamentul dvs. de utilizare și cumpărare, ca de ex. cupoane activate sau comportamentul de căutare in aplicație prin click. Aceste aspecte nu se aplică bonului fiscal. Dacă sunteți inactiv pentru 24 de luni, vă vom informa că se apropie termenul de ștergere. În acest caz, puteți obiecta față de această ștergere prin deschiderea din nou a aplicației.

 Vă stocăm numărul de telefon mobil pe o durată de 6 luni de la încetarea participării dvs., în scopul prevenirii abuzului de reînregistrare. În caz contrar, datele se șterg în termen de 72 de ore de la dezactivarea dvs. din Lidl Plus. În aceste 72 de ore, aveți opțiunea de a vă reinstala contul de client prin reconectare. Procesul de ștergere se anulează ulterior. Dacă datele dvs. sunt necesare mai mult timp din cauza perioadelor legale de stocare sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instanță, stocăm datele dvs. conform reglementărilor de protecție a datelor cu caracter personal, după dezactivarea Lidl Plus, atât timp cât se prevede în fiecare caz de lege sau este necesar pentru a îndeplini scopurile.

Toate datele personale pe care ni le trimiteți atunci când contactați Serviciul nostru de Relații cu Clienții, sunt șterse sau anonimizate cel mai târziu în 90 de zile de la ultimul răspuns pe care îl trimitem. Din experiența noastră, după acest termen, nu mai există de regulă întrebări suplimentare. Dacă vă exercitași drepturile dvs. în calitate de persoană vizată, datele dvs. vor fi stocate pentru o perioadă de 3 ani de la data ultimului răspuns trimis către dvs. în scopul dovedirii faptului că v-am pus la dispoziție toate informațiile și că au fost respectate cerințele legale.

 

7. Ce drepturi aveți în legătură cu prelucrarea datelor dvs.?

 

Noi dezvăluim desigur, la cerere, informațiile conform art. 15 GDPR (în special datele stocate despre persoana dvs., destinatarul sau categoriile de destinatari către care se transmit, scopul stocării datelor, precum si celelalte informații prevăzute de reglementările in vigoare). Aceste informații sunt gratuite.

În plus, cu respectarea prevederilor legale relevante, aveți dreptul de a corecta datele incorecte sau puteți șterge datele dvs. cu caracter personal și restricționa procesarea sau transmiterea acestora.   De asemenea, aveți dreptul la portabilitatea datelor si dreptul de a nu  face  obiectul unei  decizii bazate exclusiv pe  prelucrarea automată,  inclusiv crearea de  profiluri,  care  ar produce efecte  juridice  fata de dvs. sau care v-ar afecta în  mod  similar într-o măsură semnificativă.

În plus, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competenta.

În cazurile în care prelucrarea datelor se bazează pe art. 6, alin. 1, lit. e sau lit. f GDPR sau are loc în scopul marketingului direct, aveți dreptul de a vă opune procesării.

Dacă v-ați dat consimțământul, îl puteți retrage oricând cu efect pentru viitor, de ex. în cadrul aplicației de la „Ajutor” -> „Contactați-ne” sau (dacă doriți să de-selectați direct canalele de notificare individuale) de la „Setări” -> „Alerte” sau trimițând un e-mail la: infolidlplus@lidl.ro.. Vă rugăm să luați în considerare faptul că nu veți putea utiliza integral avantajele Lidl Plus după revocarea consimțământului

Dacă doriți să vă retrageți consimțământul dat pentru analiza modului de utilizare a acestei aplicații, puteți să faceți modificările dorite în ceea ce privește setările aplicației de la “Mai mult” -> “Informații juridice” -> “Partajarea datelor în Lidl Plus” Dacă vă retrageți consimțământul pentru analiza modului de utilizare a aplicației, veți putea folosi doar serviciul nostru în versiunea de bază. În acest caz, veți putea vedea în continuare informații despre produsele noastre, dar nu veți putea participa la ofertele de discount și la promoțiile speciale sau cupoanele disponibile in aplicație.

 

8. Nicio obligație de furnizare a datelor

 

Dacă furnizați dvs. înșivă aceste detalii, nu aveți obligația de a oferi detaliile voluntare menționate mai sus. Totuși, fără aceste detalii, nu putem să vă punem la dispoziție serviciile Lidl Plus în baza acestor detalii.

 

9. Poate Lidl Plus schimba informațiile privind protecția datelor?

 

O modificare a informațiilor privind protecția datelor poate deveni necesară datorită modificărilor calității juridice sau a condițiilor procesării datelor LIDL Plus. Dacă se schimbă scopurile colectării, procesării sau utilizării datelor dvs. cu caracter personal sau identitatea responsabilului și a categoriilor de destinatarilor, veți fi informat și, dacă este cazul, vă vom cere consimțământul.

 

10. Funcții speciale atunci când utilizați contul My Lidl

 

Scopurile prelucrării datelor / temeiuri juridice:

Pentru a vă oferi cel mai mare avantaj posibil în timpul experienței dvs. de utilizator, stocăm datele dvs. cu caracter personal permanent într-un cont de client My Lidl protejat prin parolă pentru ofertele online ale Grupului de Societăți Lidl. După configurarea acestui cont de client, nu este necesară introducerea în continuare a datelor dvs. cu caracter personal pentru procesul de utilizare.

De acum înainte, contul dvs. de client My Lidl se poate folosi pentru utilizarea tuturor ofertelor online afiliate ale Grupului de Societăți Lidl, fără a fi necesară înregistrarea sau reintroducerea separată a datelor detaliate de utilizator. După înregistrare, aveți, de asemenea, opțiunea de a vă dezabona de la servicii individuale. În plus, puteți vizualiza și modifica în orice moment datele cu caracter personal stocate în contul dvs. de client. 

Pentru a configura un cont de client, trebuie să introduceți o parolă la alegerea dvs. Această parolă, împreună cu adresa dvs. de e-mail sau numărul de telefon mobil se utilizează pentru a accesa contul dvs. de client My Lidl.

Baza juridică în această privință este articolul 6 paragraful 1 lit. b) GDPR, adică ne furnizați datele în baza relației contractuale dintre dvs. si noi.

 

Cookies

Utilizăm cookies atunci când folosiți contul My Lidl. Folosim două tipuri de cookies: cookies necesare din punct de vedere tehnic, fără de care funcționarea contului My Lidl ar fi limitată, și cookies opționale de analiză.

 

Cookies necesare din punct de vedere tehnic:

Următoarele cookie-uri necesare ajută folosirea website-ului contului My Lidl prin înlesnirea funcțiilor de baza ca de ex. Navigarea în pagină sau accesul la zone sigure din website. Website-ul nu poate funcționa în mod corespunzător fără aceste cookies.

Denumire

Furnizor

Scop

Durata stocării

Tip

.AspNetCore.Identity.Application

Lidl

Cookie necesar care este instalat de aplicația de identitate a server-ului pentru  a utiliza identitatea Asp.Net

Cookie de sesiune. Va fi șters automat la închiderea sesiunii

HTTP Cookie

culturelidlplusclient

Lidl

Asigură prezentarea în limba corectă a termenilor legali aferenți platformelor relevante

Cookie de sesiune. Va fi șters automat la închiderea sesiunii

HTTP Cookie

idsrv.session

Lidl

Cookie care este folosit de către Identity Server pentru a utiliza monitorizarea sesiunii clientului astfel incat sesiunea unui utilizator nu este modificată atunci când se autentifică

Cookie de sesiune. Va fi șters automat la închiderea sesiunii

HTTP Cookie

.AspNetCore.Antiforgery.#

Lidl

Cookies necesar instalta de aplicația de identitate a server-ului pentru a preveni atacurile CSRF.

Cookie de sesiune. Va fi șters automat la închiderea sesiunii

HTTP Cookie

 

 

Cookies de analiză:

Aceste cookies de analiză înlesnesc compilarea statisticilor referitoare la folosirea aplicației noastre pentru scopul îmbunătățirii acesteia conform nevoilor dvs. Folosim următoarele cookies de analiză:

Denumire

Furnizor

Scop

Durata stocării

Tip

_dc_gtm_UA-# [x2]

Google

Este folosit de către Google Tag Manager pentru a controla încărcarea Google Analytics script tag.

Cookie de sesiune. Va fi șters automat la închiderea sesiunii

HTTP Cookie

_ga [x4]

Google

Înregistrează un ID unic care este folosit pentru a genera data statistice despre cum folosesc vizitatorii website-ul/aplicația

1 zi

HTTP Cookie

gat [x4]

Google

Este folosit de către Google Analytics pentru a limita rata de cerere

1 zi

HTTP Cookie

gid [x4]

Google

Înregistrează un ID unic care este folosit pentru a genera date statistice cum folosesc vizitatorii website-ul/aplicația.

1 zi

HTTP Cookie

collect

Google

Folosit pentru a trimite date către Google Analytics despre terminal și comportamentul vizitatorului. Captează vizitatorul pe mai multe terminale și canale de marketing.

Cookie de sesiune. Va fi șters automat la închiderea sesiunii

Pixel Tracker

 

 

Tehnologii ale unor terți furnizori de servicii (Parteneri de încredere):

Contul My Lidl folosește Google Analytics, un serviciu al Google în scopul analizării comportamentului de utilizare.  Google Analytics folosește cookie-urile de analiză descrise mai sus pentru a prelucra următoarele informații despre vizita ta pe website-ul contului My Lidl:

 • terminalul mobil de pe care ați pornit aplicația
 • tipul și versiunea browser-ului
 • sistemul de operare folosit
 • Adresa IP
 • ora solicitării către server.

 

Informațiile sunt utilizate pentru

 • A evalua utilizarea aplicației noastre,
 • A întocmi rapoarte despre activitățile din aplicație și
 • Pentru a presta alte servicii legate de utilizarea aplicației și utilizarea internetului în scopuri de cercetare a pieței și în scopul dezvoltării acestor pagini de internet, conform nevoilor.

 

Destinatari/Categorii de destinatari:

Dacă este necesar, datele dvs. vor fi transferate către operatorul respectivei oferte în scopul procesării contractelor de achiziție sau a oricăror alte servicii care au fost contractate prin intermediul ofertelor din cadrul My Lidl. Operatorul va primi datele necesare pentru furnizarea serviciilor comandate de la caz la caz, atâta timp cât v-ați salvat aceste date în contul dvs. de client My Lidl, de ex. în funcție de ofertă:

 • verificarea datelor de autentificare/logare (adresă e-mail, număr de telefon, dacă se aplică)
 • date de bază (nume, adresa, data nașterii)

Orice alt transfer al acestor date către terți este exclus.

Informațiile generate de către Google Analytics despre utilizarea dvs. sunt, în principiu, transferate către un server localizat în SUA și stocate acolo. Sub nicio excepție, adresa dvs. IP nu va fi asociată cu alte date din cadrul Google.

 

Durata stocării / Criterii de stabilire a duratei de stocare:

Dacă solicitați ștergerea contului dvs. de client My Lidl, datele dvs. vor fi șterse în consecință.

Datele statistice prelucrate vor fi șterse din Google Analytics după 26 de luni. După această perioada, nu va mai exista nicio mențiune în rapoartele create pe baza Google Analytics.

Prelucrarea și stocarea datelor, altfel decât anterior menționat, este responsabilitatea operatorului serviciului folosit, care folosește aceste date pentru furnizarea serviciilor comandate și, apoi, le stochează conform perioadelor de stocare stabilite (a se vedea punctul 6 de mai sus).

 

Descărcarea informațiilor privind protecția datelor

Informațiile privind protecția datelor pentru aplicația „Lidl Plus” pot fi  descărcate în format PDF aici.