Folosește-ți creativitatea  în bucătărie
Banane prea coapte

Banane prea coapte

Transformă bananele prea coapte într-un desert responsabil:

  • taie bananele în bucățele mici și congelează-le;
  • mixează-le, apoi, într-un robot de bucătărie, alături de alte fructe;
  • astfel, vei obține o înghețată delicioasă.
Paste salvate

Paste salvate

Ca să nu arunci pastele care ți-au mai rămas poți să:

  • le combini cu puțin cașcaval și ou și să prepari o frittata;
  • le combini cu legume și carne și să prepari o salată.
Brânzeturile uscate pot fi salvate

Brânzeturile uscate pot fi salvate

Dacă parmezanul sau cașcavalul din frigider s-au uscat, prepară o supă cremă delicioasă:

  • fierbe bucățile de parmezan și cașcaval timp de 15-20 de minute;
  • apoi dă-le prin blender;
  • adaugă crutoane și puțin mărar uscat.
Roșii deshidratate

Roșii deshidratate

  • Dacă roșiile s-au înmuiat prea tare, le poți transforma în roșii deshidratate, numai bune pentru paste.
  • Trebuie doar să le tai felii, să le deshidratezi și să le pui în ulei, la conservat.
Savurează mărul tot

Savurează mărul tot

  • Ca să nu arunci cotorul și coaja după ce savurezi merele, le poți transforma în compot.
  • Rețeta e aceeași ca la orice compot de mere, doar să nu uiți să scoți semințele.
Resturi de legume

Resturi de legume

  • Fă o bază lichidă de legume, numai bună pentru supe sau sosuri, din resturile de legume.
  • Adună toate capetele de la morcovi, rădăcinile de pătrunjel, ceapa, mijloacele verzi de la roșii, tulpinile de la ierburi sau verdețuri și fierbe-le împreună.
ingrediente, rețete, combină ingrediente, nu risipi, anti-risipă, stop risipă, rețeta responsabilă, combate risipa, risipa alimentară

Ingrediente pentru mai multe rețete

  • Cumpără ingrediente care merg în două, chiar trei rețete, ca să irosești nimic. 
  • De exemplu, poți folosi resturile vegetale în omlete, pastele rămase într-o salată, iar restul de pui prăjit, tăiat bucățele, într-o supă.
apă infuzată, fructe, hidratare, răcoritoare, energie, băutură,anti-risipă, stop risipă, rețeta responsabilă, combate risipa, risipa alimentară

Prepară apă infuzată cu fructe

Salvează fructele prea coapte de la a fi aruncate:

  • taie fructele coapte și moi în bucăți mici;
  • pune-le în carafă sau borcan;
  • acoperă-le cu apă;
  • pune carafa sau borcanul în frigider pentru câteva ore.
verdețuri, cuburi de gheață, congelare, tava congelator, anti-risipă, stop risipă, rețeta responsabilă, combate risipa, risipa alimentară

Cuburi de gheață cu verdețuri

Păstrează verdețurile proaspete mai mult timp:

  • taie-le mărunt;
  • pune-le în tăvița pentru gheață și acoperă-le cu ulei de măsline;
  • pune-le la congelat.
murături, reguli, conservare, toamnă, responsabil cu murăturile, anti-risipă, stop risipă, rețeta responsabilă, combate risipa, risipa alimentară

Pregătește corect murăturile

  • Folosește oțet alb, de minimum 6 grade;
  • Pune sare grunjoasă, neiodată;
  • Asigură-te că toate instrumentele folosite sunt sterile;
  • Folosește un burete nou;
  • Pune bicarbonat în apa de spălat legumele, ca să elimini reziduurile.