Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

DE UNDE VINE PROSPEȚIMEA ?

Din dorința de a ne asigura de prospețimea fructelor și legumelor, mergem personal la fermele partenere. Supraveghem astfel producția, transportul și depozitarea, pentru a ști că la finalul drumului dintre ferme și magazinele Lidl, fructele și legumele ajung proaspete, exact așa cum ar trebui să fie.


Preocuparea noastră este să avem o colaborare strânsă cu producătorii locali, cu scopul de a dezvolta alternative prietenoase cu mediul la folosirea substanțelor fitosanitare și a îngrășămintelor chimice. Asigurarea trasabilității pentru produsele noastre este posibilă datorită parteneriatelor solide pe care le-am realizat cu producătorii. Mai mult decât atât, Lidl a pus bazele unei scheme de trasabilitate ce garantează transparența la nivelul originii produselor ce ajung în magazine și scoate în evidență producătorii din România.

Fructe și legume de la fermieri din România

Atunci când producătorii locali sunt partenerii noștri responsabili, tu te poți bucura cu adevărat de gustul și prospețimea fructelor și legumelor românești. Oferta de la Piața Lidl este într-o continuă dezvoltare, iar rezultatul este un sortiment deosebit de diversificat ce îndeplinește cerințe stricte de calitate.


Vrem întotdeauna să îți oferim fructe și legume locale proaspete și cât mai variate, de aceea toți cei peste 150 de producători locali cu care colaborăm dețin certificarea internațională Global G.A.P., o asigurare în plus pentru calitate și siguranță alimentară.


Colaborăm cu peste 150 de producători, în funcție de anotimp, iar un procent semnificativ din fructele și legumele de sezon la Piața Lidl provin de la fermieri din România.

Furnizori de prospețime

Descoperă chiar tu de unde vine prospețimea fructelor și legumelor din piața Lidl

Legumele noastre

Roșia de Buzău

Roșia de Buzău a fost creată în 1976 la Stațiunea Legumicolă Buzău cu ocazia împlinirii a 1600 de ani de atestare documentară a municipiului Buzău. Acest soi tradițional românesc a fost readus pe mesele românilor în anul 2016 de către Lidl. Roșiile de Buzău au fost întotdeauna foarte apreciate de români, ele fiind mari, zemoase și foarte gustoase. Roșiile din acest soi conțin minerale, licopen, carotinoizi și vitaminele A, B, C și E.


USPEH Fruct, furnizor local de prospețime


USPEH Fruct cultiva legume în câmp deschis pe o suprafață de 800 de hectare, în localitatea Sălcioara, județul Dâmbovița. În plus, în localitatea Băleni-Sârbi dețin 50 de hectare de sere, dar și un spațiu de depozitare unde sunt aduse rădăcinoase, tomate, legume proaspete, iar, nu în ultimul rând, soiurile românești de ardei iute Jovial și roșie de Buzău.

Ardei

Oricare ar fi soiul lor, ardeii sunt bogați în vitamina C, dar conțin și cantități importante de vitaminele A și B6, precum și minerale. Aceștia au în compoziție puține calorii sau grăsimi, dar au un aport important de antioxidanți. Ardeii capia sunt mai dulci și au coaja un pic mai subțire decât cei grași. Ardeii grași sunt și ei de mai multe feluri, iar dintre aceștia amintim tipurile California și Bianca.


Legum Distribution, furnizor local de prospețime


Legum Distribution și-a început activitatea în 2013 în localitatea Băleni-Sârbi, Dâmbovița. Pe o suprafață totală 39 de hectare sunt obținute legume foarte variate: salată, ridichi roșii, ceapă verde, ardei, tomate, zucchini verde, dovlecei, păstârnac, morcov, rădăcină de pătrunjel și ceapă. În plus, societatea a încheiat parteneriate cu 17 producători din regiunile Tulcea și Matca, iar toți livrează produse ce se înscriu standardelor Global GAP.

Castravete

Castravetele este nelipsit în salate sau aperitive, este o legumă cu adevărat răcoritoare ce se cultivă într-o multitudine de varietăți. Castraveții se recomandă a fi consumați când fructele sunt fragede și încă imature. Aceștia sunt bogați în vitaminele A, B și C, au rol detoxifiant, iar dacă vrei să profiți la maximum de conținutul lor de fibre, trebuie să îi consumi cu tot cu coajă.


Grup Prod Corvinia, furnizor local de prospețime


Grup Prod Corvinia are ferme ce se întind pe 15 hectare de pământ în Valea Mureșului, județul Hunedoara. Acest grup de producători locali deține sere încălzite, solarii reci și terenuri de câmp deschis. Fermierii Grup Prod Corvinia produc castraveți cornișon și Fabio, roșii cherry și de Buzău 1600, ardei iute Jovial, dovlecei, vinete, salată verde, gulii și porumb pentru fiert.

Fructele noastre

Mere

Mere

Beneficiile pentru sănătate ale merelor sunt bine-cunoscute, ele conținând cantități semnificative de vitamine, antioxidanți și fibre. Merele se pot grupa în două categorii: mere roșii și verzi. Dintre soiurile de mere roșii menționăm: Jonathan, Gala, Idared, Fuji, dar și Red Delicious. Printre merele verzi ce sunt întâlnite pe la noi se numără: Golden Reinders, Golden Delicious și Granny Smith.


Prune

Bogate în vitamine (C, A și K), fibre și potasiu, prunele contribuie la detoxifierea organismului și la întărirea sistemului imunitar. Datorită aportului de vitamina C, prunele pot fi de folos în absorbția fierului, pot să combată anemia și se pot folosi în tratamentul constipației. Prunele se găsesc în multe dintre livezile românilor, iar soiurile cele mai frecvent întâlnite sunt: Stanley, Anna Spath, President și Tuleul gras.


Kronstadt Fructe, furnizor local de prospețime


Înființată în anul 1994, cu producția în localitatea Periam, județul Timiș, ferma Kronstadt Fructe a pus de la început preț pe calitatea tuturor produselor: prune, pere, mere, caise, cireșe, gutui, piersici, nectarine, căpșuni.

Pepene

Pepene

Ideal pentru hidratare pe timpul verii, pepenele verde are în compoziția sa mai mult de 90% apă. Este sărac în calorii, dar bogat în vitamine antioxidante, cum ar fi vitaminele A și C. Noi, românii, suntem obișnuiți cu pepene cu sâmburi, dar în ultimii ani au apărut și la noi pepenii fără sâmburi care sunt mai ușor de mâncat.


Cooperativa Agricolă Gh. Doja, furnizor local de prospețime


Cooperativa Agricolă Gh. Doja s-a înființat în anul 2015, în județul Ialomița, iar fermierii din cadrul cooperativei au terenuri ce se întind pe 160 ha. Aceștia cultivă soiuri diverse de fructe și legume, cum ar fi: pepeni verzi, pepeni galbeni, zucchini verde, dovlecei și conopidă.


Struguri

Oamenii au început să cultive viță de vie cu mii de ani în urmă, ea fiind apreciată atât pentru proprietățile strugurilor, cât și pentru vinul obținut din aceștia. Strugurii au efect antioxidant, întăresc imunitatea, au rol antiinflamator și contribuie la tonifierea sistemului cardiovascular și la stimularea celui nervos. În coaja lor sunt înmagazinate substanțe importante pentru corpul nostru, de aceea este bine să fie consumată odată cu pulpa.


Hortifruct, furnizor local de prospețime


Hortifruct este o organizație de producători, înființată în 2006, ce administrează 400 ha de livezi și de legume în sere protejate. În fermele din Ostrov se produc fructe (struguri, cireșe, prune, caise, piersici, nectarine), iar în Constanța și București se produc legume (varză, vinete, ardei, tomate, castraveți cornișon și Fabio).

SĂNĂTATE LA FIECARE MASĂ!

Pentru că nu ne dorim doar prospețime, ci și o calitate de excepție, facem tot posibilul să avem pe rafturile magazinelor cât mai multe produse certificate ecologic. Fructele și legumele Bio sunt produse fără utilizarea de pesticide, organisme modificate genetic sau fertilizatori chimici. Alegând fructe și legume Bio, optezi pentru un stil de viață mai sănătos, dar în același timp contribui la protecția mediului înconjurător.

Ferma Naturală Heritage, furnizor local de prospețime BIO

Grupul de producători aparținând societății Ferma Naturală Heritage cultivă de mai bine de trei ani fructe și legume ecologice. Pe o suprafață de 17 ha sunt cultivate în sistem eco legume (tomate, castraveți, zucchini, dovlecei, vinete), dar și fructe (mere, pere și prune).