Certificări

Hainele pe care le porți trec testul calității în fiecare zi.

Colecția de haine de la LIDL este testată pentru a rămâne alături de tine după fiecare provocare zilnică.
Rezistența, textura, culoarea și detaliile fiecărui articol au fost testate pentru ca tu să fii sigur că merită un loc în dulapul tău pentru mult timp.

Alege hainele care se potrivesc stilului tău și testează-le în fiecare zi!

Prin sistemul de testare Öko-Tex Standard 100, textilele din întreaga lume sunt verificate și testate pentru a vedea că nu conțin substanțe nocive. Eticheta „Încredere în textile” este cel mai utilizat sistem de certificare independent, recunoscut la nivel internațional, cu privire la textilele testate pentru substanțe nocive. În ansamblu, criteriile acestui standard depășesc cu mult cerințele prevăzute de lege. Cu cât este mai intens contactul unui produs cu pielea, cu atât mai stricte sunt cerințele. Eticheta „Încredere în textile” și numărul testului marcat pe ambalaj îți oferă siguranța că materialul este inofensiv pentru sănătatea ta.

Made in green

Testate împotriva substanțelor nocive și produse sustenabil în conformitate cu criteriile OEKO-TEX®.
www.madeingreen.com
Această achiziție este o alegere inteligentă.
A fost verificată și nu conține niveluri nocive de substanțe (300 de substanțe verificate) și a fost produsă în fabrici care urmează practici sustenabile de mediu și sociale.

Produse din materiale testate împotriva substanțelor nocive.
Produse în spații prietenoase cu mediul.
Produse în fabrici sigure și responsabile social.

Calitate testată

Atunci când vezi eticheta „Calitate testată” aparținând Institutului Hohenstein, ai garanția că au fost efectuate teste de verificare. Materialele sunt testate pentru a vedea că nu conțin substanțe dăunătoare și pentru a verifica nivelul de calitate al fabricației. În plus, materialele sunt testate pentru a confirma potrivirea mărimilor. Astfel, atunci când cumperi îmbrăcăminte din magazinele Lidl vei ști că măsurile ți se potrivesc de fiecare dată.

Eticheta „Tolerat de piele” aparținând Institutului Hohenstein este folosită pentru a marca produsele care au fost supuse unei testări care verifică absența substanțelor nocive pentru piele. O astfel de testare este aplicată în principal hainelor care intră în contact direct cu pielea: îmbrăcăminte sportivă, lenjerie intimă; îmbrăcăminte wellness și funcțională; îmbrăcămintea persoanelor care suferă de alergii, femeilor însărcinate, copiilor sau persoanelor în vârstă etc.

Materialele textile care beneficiază de tehnologia Bionic-Finish Eco sunt impermeabilizate folosind o rețetă fără fluor. Aceasta este o metodă sustenabilă și avantajoasă din punct de vedere ecologic de a proteja hainele de picăturile de ploaie, dar și de murdărie.

TOPCOOL este un tip de fibră funcțională din poliester care absoarbe umezeala și o transportă către exterior pentru a se evapora ușor. Astfel, pielea rămâne uscată, iar temperatura corpului se păstrează la un nivel constant.

Sanfor

Prezența etichetei SANFOR pe materialele textile arată că acestea sunt recomandate pentru uscătorul de rufe.

EcoVero

Fibrele de viscoză marca Lenzing™ EcoVero™ sunt fabricate din lemn provenit din păduri sau plantații sustenabile. Lenzing respectă cele mai strice standarde de mediu impuse în producția de viscoză. Acest logo atestă că produsele au un impact redus asupra mediului înconjurător, comparativ cu alte produse similare de pe piață (alte fibre de viscoză), mai exact cu 50% mai puține emisii și cu 50% mai puțină poluare a apei. Datorită acestui aspect, poți avea certitudinea achiziționării unei viscoze durabile.

GOTS

Atunci când găsești însemnul GOTS (Global Organic Textile Standard) pe ambalajele produselor textile, înseamnă că acestea sunt produse din minimum 70% fibre organice (bumbac organic sau lână organică).
Pentru a obține această certificare internațională, trebuie îndeplinite, de asemenea, criterii sociale și de mediu. Standardul acoperă procesarea fibrelor, producția, ambalarea, comercializarea și distribuția lor.

Tencel

Materialul textil Lyocell are la bază fibre de celuloză din lemn, fiind un material biodegradabil și prietenos cu mediul. Are o textură fină, este plăcut pentru piele, absoarbe umezeala, este rezistent și elastic.

Fibrele Tencel Modal sunt cunoscute pentru faptul că sunt fine și plăcute pentru piele. Acestea sunt fibre naturale, produse sustenabil, ce sunt foarte flexibile și pot fi combinate cu alte fibre, rezultatul fiind materiale mai fine și mai confortabile.