Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE ALE UNEI GRĂDINI DE LEGUME LA INTERIOR

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE ALE UNEI GRĂDINI DE LEGUME LA INTERIOR

Te-ai hotărât să vezi dacă poți să crești legume în balcon? Înseamnă că nu prea mai ai cum să te răzgândești și că va trebui să faci tot posibilul să finalizezi cu succes acest proiect de grădinărit!


Pentru a-ți veni în ajutor, am întocmit o listă de avantaje – pentru a-ți da curaj – și de dezavantaje ale grădinăritului la interior – pentru a ne asigura că știi exact ce ai de făcut.


Avantaje


La interior poți controla mult mai ușor temperatura, iar plantele tale pot crește și rodi chiar și în timpul iernii.


Atunci când legumele tale cresc în ghivece, ai un control mai bun asupra cantității de apă pe care acestea o primesc. Asigură-te că folosești ghivece din care excesul de apă se poate scurge ușor și că apa nu băltește timp de mai multe zile în farfuriile de la baza ghivecelor. Excesul de apă nu este benefic pentru rădăcini, acestea putând chiar să putrezească din cauza apei prea multe, iar umiditatea crescută poate încuraja apariția dăunătorilor.


Atunci când crești legume la interior, ele sunt, totuși, mai ferite de dăunători.


Cu toate acestea este bine să examinezi pământul și spatele frunzelor cu atenție pentru a putea elimina orice dăunător cât mai curând, în cazul în care acesta apare.


Dezavantaje


Lumina insuficientă poate fi o problemă indiferent de soiul plantelor pe care le ai la interior. Pentru ca plantele tale să te recompenseze cu legume frumoase, asigură-te că sunt poziționate într-un loc cât mai luminos. Poți folosi chiar etajere și măsuțe pentru plante pentru ca acestea să nu se umbrească reciproc. În plus, plantele de la interior pot fi rotite câte puțin la intervale regulate, astfel încât toate frunzele lor să se bucure în mod egal de lumina soarelui.


La interior lipsesc insectele care se ocupă în mod obișnuit de polenizare, așa că, această sarcină îți va reveni ție. Polenizarea manuală se poate face folosind o pensulă, un bețișor de urechi sau chiar una dintre flori, dacă se întâmplă să cadă.


Nu uita că și umiditatea aerului trebuie reglată cu atenție atunci când crești legume la interior. Umiditatea scăzută este îndeosebi problematică în timpul iernii, atunci când sursele de căldură usucă aerul, dar acest aspect se poate rezolva fixând vase de apă pe calorifer. Atunci când umiditatea este prea mare, un dezumidificator poate fi foarte util pentru a evita formarea igrasiei.


Ținând cont de toate aceste aspecte poți începe să te gândești ce legume ai vrea să crești la interior, iar printre cele care sunt cel mai ușor de crescut se numără: morcovii, usturoiul, ceapa, ardeiul iute, salata sau roșiile.