Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

UDAREA PLANTELOR ÎN LUNILE RECI

UDAREA PLANTELOR ÎN LUNILE RECI

Odată cu venirea frigului, rutina de îngrijire a plantelor suferă modificări. Indiferent dacă e vorba despre plante care stau în casă tot timpul anului sau despre plante pe care le aduci în casă pentru iernat, ele au nevoie în general de mai puțină apă în această perioadă.




Cu toate că aerul din casă este mai uscat pe timpul iernii, plantele nu trebuie udate suplimentar, ci chiar mai puțin. Pentru majoritatea plantelor, ritmul de dezvoltare este încetinit odată cu scurtarea zilelor și cu scăderea temperaturii.




Dacă vara ai intervale regulate la care îți uzi plantele din apartament, iarna este mai bine să verifici pământul înainte. Acesta trebuie să apuce să se usuce la suprafață, iar pentru a te asigura, poți să verifici pământul cu degetul, la o adâncime de 1-2 cm. Dacă uzi plantele prea des sau prea mult și dacă acestea nu beneficiază de un ghiveci cu pământ bine drenat, rădăcinile riscă să putrezească.




Nu uita că fiecare plantă are nevoi diferite și că nu există o regulă care să se aplice pentru toate. Plantele suculente și cactușii au nevoie de o cantitate foarte mică de apă pe perioada iernii. Pe de altă parte, plantele care înfloresc odată cu venirea frigului, au totuși nevoie de mai multă atenție pe timpul iernii. Nici acestea nu trebuie udate în exces, dar trebuie udate cu regularitate.




Chiar dacă plantele au nevoie de mai puțină apă, nevoia de umiditate crește pentru că aerul este uscat în perioadele reci în care locuințele sunt încălzite. Pentru a veni în ajutorul plantelor tale, poți folosi un umidificator, le poți așeza mai aproape unele de altele, poți folosi o tăviță cu apă, dar nu trebuie să lași apă în farfuriile de la baza plantelor. O altă metodă de creștere a umidității este folosirea unui pulverizator. Atât apa din pulverizator, cât și apa pe care o folosești pentru udarea plantelor nu trebuie să fie prea rece, ci la temperatura camerei. Prin pulverizarea frunzelor, previi și depunerea prafului. Atunci când acesta se depune pe frunze, poate împiedica procesul de fotosinteză pentru că funcționează ca o barieră în calea luminii. Pentru a te asigura că frunzele plantelor tale sunt curate, le poți șterge și cu o cârpă umedă.




Pe perioada în care zilele sunt mai scurte poți să așezi plantele mai aproape de fereastră, pentru a se bucura de cât mai multă lumină. Cu toate acestea, asigură-te că frunzele nu ating geamul înghețat. Chiar dacă temperaturile prea scăzute sunt dăunătoare pentru plantele de apartament, sursele de căldură cum ar fi caloriferele, radiatoarele sau sobele le vor face rău. Păstrează-le într-un loc unde temperatura este constantă, ferite de curent și amână folosirea de îngrășământ sau fertilizatori până la primăvară.