Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CU CE POT VEGANII SĂ ÎNLOCUIASCĂ BRÂNZETURILE?

CU CE POT VEGANII SĂ ÎNLOCUIASCĂ BRÂNZETURILE?

În dieta vegană pot fi integrate alimente special create pentru a înlocui brânzeturile sau alimente care prin formă, consistență și proprietăți reușesc să ofere o alternativă la brânzeturi.


În comerț există o multitudine de variante de brânzeturi vegane sau de post ce sunt produse astfel încât să se asemene cât mai mult cu un anumit tip de brânză. Ele ușurează trecerea de la dieta ce conține lactate, la cea vegană. Printre acestea se numără alternativa la brânza cheddar, alternativa la crema de brânză și alternativa la brânza feta.


Astfel de alternative vegane la brânzeturi pot fi folosite pentru sendvișuri, burgeri vegani sau salate, iar alternativa la feta, spre exemplu, poate fi preparată și în cuptor. Pentru a obține asemenea înlocuitori pentru brânză se folosesc ingrediente cum ar fi migdalele, caju-ul sau uleiul de cocos.


Tofu, în schimb, se obține prin coagularea laptelui de soia și este un aliment tradițional în Asia, dar cu precădere în China. Este o sursă excelentă de proteine, fier și calciu pentru vegani și vegetarieni. Tofu poate avea consistențe diferite, iar în funcție de acestea este gătit sau consumat în diverse moduri. Atunci când este ferm, tofu poate fi prăjit cu ușurință, dacă este moale este potrivit pentru supe sau preparate ce se gătesc lent, iar în cazul în care este cremos, tofu este ideal pentru deserturi, smoothie-uri sau sosuri.


Tempeh este tot un preparat asiatic obținut din boabe de soia, dar este originar din Indonezia. Acesta se obține prin gătirea și fermentarea boabelor de soia și datorită conținutului ridicat de proteine este considerat a fi atât un înlocuitor pentru brânză, cât și pentru carne sau pește. Spre deosebire de tofu, acesta poate fi consumat doar după ce a fost gătit fie în cuptor, pe grătar sau la tigaie.


Pentru cei care vor să elimine lactoza din dietă, însă nu lactatele și deci nu produsele de origine animală în general, există varianta lactatelor fără lactoză. Aceștia pot încerca brânza proaspătă, untul sau iaurtul natur fără lactoză sau pot pregăti deserturi cu mascarpone fără lactoză.


Pentru a nu rata preparatele vegane ce oferă o alternativă la brânzeturi sau produsele lactate fără lactoză, abonează-te la newsletter și fii la curent cu toate ofertele.