Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ce savoare ascunde fructul cherimoya?

Ce savoare ascunde fructul cherimoya?

Acest fruct ce pare că este acoperit de solzi și se aseamănă chiar cu o anghinare, ascunde în interior o pulpă cremoasă și gustoasă ce merită încercată și savurată.


Origine și proprietăți

Originar din America de Sud, cherimoya se întâlnește astăzi în zone tropicale și subtropicale din America Centrală și de Sud, în jurul Mării Mediterane, în Africa, Asia și Australia. Fructul conține vitamine din complexul B, vitamina C și fibre.


Ce gust și ce textură are cherimoya?

Se spune că scriitorul Mark Twain a fost impresionat de gustul acestui fruct atunci când l-a încercat pentru prima dată. Textura unui cherimoya copt este foarte cremoasă, de aceea i se mai spune și mărul cremos. Gustul său este adesea asemănat cu cel de pară, papaya, ananas sau alte fructe tropicale, însă doar încercându-l îți vei putea da seama exact de savoarea acestuia.


Cum știi dacă fructul este copt?

Așa cum se întâmplă cu multe dintre fructele exotice disponibile în comerț, și cherimoya are nevoie de timp pentru a se coace după ce a fost cumpărat. Fructul poate fi lăsat pe blatul din bucătărie pentru a se coace, iar atunci când coaja acestuia începe să se înmoaie și poate fi apăsată ușor cu degetul, înseamnă că este potrivit pentru consum. Cu toate acestea, nu trebuie lăsat până când își schimbă culoarea pentru că atunci când coaja devine maro, fructul nu mai este bun pentru consum.


Cum se curăță și cum se consumă cherimoya?

Cherimoya se consumă fără coajă și fără sâmburi. Acesta poate fi tăiat în două și se poate servi cu lingurița, eliminând sâmburii. Dacă îl lași să se răcească la frigider înainte să-l tai, ai putea chiar să consideri că fiecare jumătate de fruct este o cupă de înghețată cremoasă și foarte naturală. O altă variantă este să tai fructul în două, iar apoi în bucăți mai mici, din care poți mușca, având totuși grijă să nu consumi sâmburii și să lași coaja deoparte. Cherimoya poate fi adăugat la salate de fructe sau folosit pentru smoothie-uri.