Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

5 PAȘI PENTRU A RISIPI CÂT MAI PUȚINĂ MÂNCARE

5 PAȘI PENTRU A RISIPI CÂT MAI PUȚINĂ MÂNCARE

Dacă ai remarcat că și tu arunci mâncare și acest lucru nu îți face deloc plăcere, am întocmit o listă cu 5 sfaturi care s-ar putea să-ți fie de ajutor. Uneori, cele mai mari schimbări se petrec atunci când facem niște lucruri ce par neînsemnate.


1. Cumpărături mai chibzuite


Atunci când mergi la cumpărături este ușor să umpli coșul cu tot felul de bunătăți, dar vei avea oare timp să le consumi pe toate înainte să se strice? E greu de spus, dar când plănuiești de dinainte, este mult mai ușor să fii mai chibzuit. Poți începe o cu listă de preparate pe care vrei să le gătești în săptămâna viitoare. Asigură-te că pui pe lista de cumpărături toate ingredientele necesare și că verifici dacă nu cumva le ai deja în frigider sau în cămară. Odată ce ai ajuns la magazin, respectă lista de cumpărături pe cât posibil.


2. Verifică termenul de valabilitate în magazin


Transformă verificarea termenului de valabilitate într-un obicei și astfel vei diminua cantitatea de alimente pe care trebuie să le arunci la gunoi. Dacă, spre exemplu, cumperi ingrediente perisabile pentru o mâncare pe care urmează să o prepari abia peste câteva zile, verificarea termenului te va ajuta să eviți situația în care trebuie să arunci un produs chiar fără să îl scoți din ambalaj.


3. Organizează alimentele


Odată ce ai ajuns acasă cu alimentele cumpărate, depozitează-le în funcție de termenul de valabilitate. Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel, asigură-te că pui mai în spate, pe raft, produsul cu termenul cel mai lung de valabilitate. Mai mult decât atât, poți să grupezi produsele care urmează să expire în următoarele câteva zile, în următoarea săptămână sau lună și așa mai departe.


4. Depozitează alimentele în spații adecvate


Ia în calcul momentul în care vrei să consumi alimentele și depozitează-le fi în frigider, fie în congelator, în cămară sau chiar pe masa din bucătărie. Nu uita că și alimentele congelate au termen de valabilitate și fă-ți un obicei din a-l verifica din când în când. Este destul de greu să cauți alimente într-un congelator plin, așa că asigură-te că nu uiți de cele puse acolo cu mult timp înainte. Dacă păstrezi alimente pe masa sau pe blatul din bucătărie, asigură-te că nu stau pe parcursul zilei sub lumina directă a razelor soarelui.


5. Acces mai ușor la alimente

La fel ca în cazul produselor uitate în sertarele din congelator și cele depozitate în cămară, în dulapul din bucătărie sau în frigider pot fi trecute cu vederea. Pentru a avea acces cât mai ușor la alimentele tale, poți improviza rafturi sau sisteme tip carusel. Pune produsele mai mici mai aproape și pe cele mai voluminoase mai în spate. Păstrează ordinea și nu va mai trebui să arunci mâncare.