Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

FRUCTE CARE CRESC UȘOR ÎN GRĂDINA TA

FRUCTE CARE CRESC UȘOR ÎN GRĂDINA TA

Este o adevărată bucurie să culegi fructe chiar din grădina ta, dar dacă nu ai deja câțiva pomi fructiferi în grădină, lucrurile se complică. Și dacă grădina ta este una urbană, într-un balcon plin de viață, atunci cea mai la îndemână alternativă ar fi fructele de pădure.




Butașii de căpșuni sunt cei mai potriviți pentru grădinarii începători, pentru cei care nu au foarte mult loc în grădină sau pentru cei care au spațiul de grădinărit în balcon. Mai mult decât atât, căpșunii pot fi plantați chiar și în ghivece atârnate. Căpșunii iubesc soarele și au nevoie de un sol bine drenat. Este important ca atunci când plantezi căpșunul, să faci o groapă suficient de adâncă, astfel încât să nu existe riscul ca vârful rădăcinilor să se îndoaie. În plus, imediat după plantare căpșunii trebuie udați pentru a evita ca planta să se usuce.




O altă variantă pentru a obține ușor fructe în grădina ta, ar fi să plantezi butași de coacăz. Coacăzul alb, roșu sau negru poate fi plantat atât în grădină, cât și în ghiveci, dar acesta trebuie să aibă înălțimea de minimum 40 cm. Acest arbust este ideal să fie plantat în locuri unde se poate bucura de soare tot timpul zilei sau în semi-umbră. În perioada în care se coc fructele, este bine să fie udat mai mult, iar solul trebuie să fie bine drenat. Păsările sunt mari admiratoare ale bobițelor de coacăze, iar dacă vezi că dau târcoale arbustului tău, ai putea lua în considerare o plasă de protecție.




Alte fructe care cresc ușor sunt murele, zmeura, afinele sau chiar smochinele. Murele cresc aproape oriunde și e bine să plantezi murul primăvara, iar apoi să îl tunzi în fiecare an. Și zmeurul trebuie tuns anual. Mai exact, ramurile care au avut fructe se taie după recoltare, iar cele rămase vor da fructe în anul următor. Smochinul trebuie păzit de îngheț, așa că e ideal să îl plantezi într-un ghiveci mare pe care să îl poți muta în interior pe timpul iernii.

Doza de inspiratie: rețete de desert cu mure, zmeură și afine