Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum consumi și cum depozitezi fructele kaki?

Fructele kaki sunt originare din China, fiind cunoscute și sub numele persimmon, piersică japoneză sau fructul zeilor. În comerț sunt disponibile două soiuri care diferă ușor prin formă și gust.


Kaki Hachiya este mai alungit, în timp ce kaki Fuyu are forma unei roșii mai turtite. În ceea ce privește gustul, fructele alungite au un gust astringent când sunt necoapte și devin din ce în ce mai dulci pe măsură ce se coc. În consecință, pentru a te bucura din plin de gustul dulce al acestui fruct, trebuie să aștepți ca acesta să fie bine copt, iar pulpa fructului să devină mai moale. Cel din urmă soi nu își schimbă gustul pe măsură ce se coace, dar este mult mai puțin răspândit.


Astfel, atunci când cumperi fructe kaki ce au forma alungită, este mai bine să le alegi pe cele mai coapte doar dacă vrei să le consumi imediat. Altfel, poți alege fructe mai tari, care se vor coace treptat la tine acasă, oferindu-ți la momentul potrivit o pulpă cărnoasă, cu gust dulce și plină de vitamine, fibre și antioxidanți. Odată ce fructele păstrate la temperatura camerei s-au copt, le poți muta în frigider pentru o scurtă perioadă pentru a evita ca acestea să devină mult prea moi.


Ca orice fruct, și kaki poate fi consumat pur și simplu, dar este adesea folosit în tot felul de preparate gătite. Indiferent de modul de consum, fructul se spală bine și i se îndepărtează frunzele. Coaja este comestibilă, dar mulți preferă să o îndepărteze folosind un curățător de legume. Kaki poate fi folosit pentru tot soiul de prăjituri, băuturi cu fructe, gemuri, dar este utilizat și pentru a da o notă dulce preparatelor sărate, de aceea se adaugă în salate sau se folosește pentru a prepara sosuri dulci-acrișoare.