Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

3 mituri despre produsele BIO

3 mituri despre produsele BIO

1. Bio = Ecologic = Organic

ADEVĂRAT.


În Anglia, spre exemplu, se folosește termenul Organic, în timp ce în Franța se utilizează termenul Bio, iar în Polonia se pare că Eco este termenul întrebuințat. Indiferent de termenul ales, însemnătatea este aceeași: produse curate, fără pesticide chimice, nemodificate genetic, fără îngrășăminte chimice sau hormoni de creștere.


2. Bio = natural

FALS.


Produs natural = produs din natura.


Produs Bio = produs din natura + nemodificat genetic + fără substanțe chimice


Un fruct care a fost crescut în sistem convențional (stropit cu substanțe chimice) este tot un produs natural deoarece nu a fost creat în laborator, ci luat din natură. Nu este, însă, un produs organic.


3. Produsele bio sunt mai sanatoase

ADEVĂRAT.


Alimentele organice, ecologice sau Bio sunt obținute într-un sistem agro-alimentar în care nu se utilizează îngrășăminte chimice și pesticide de sinteză, hormoni, antibiotice de sinteză și nu sunt acceptate organisme modificate genetic, fie că sunt plante, animale sau microorganisme, ca în cazul iaurtului. Nu sunt acceptate rasele de animale și speciile de plante hibride, ci doar cele ancestrale, primitive.


Fiind vorba de rase sau soiuri vechi, nemodificate genetic, legumele, fructele sau alte alimente Bio au o valoare nutritivă mai ridicată. Sunt mai sănătoase pentru ca sunt mai puțin contaminate chimic cu pesticide, iar consumul de alimente Bio contribuie la reducerea expunerii la pesticide și bacterii rezistente la antibiotice.