Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Sunt mai sănătoase fructele și legumele mai puțin aspectuoase?

Sunt mai sănătoase fructele și legumele mai puțin aspectuoase?

Iată că ne confruntăm cu un nou mit care spune că fructele ori legumele cu un aspect cât mai frumos sunt mai puțin sănătoase decât cele cu forme neregulate, îndoite sau încrețite.


Adesea ne gândim că dacă un fruct sau o legumă arată bine, motivul s-ar putea să fie că provine dintr-un lot tratat cu diferite substanțe pentru a arăta „perfect, ca în reclame” și că fructele ori legumele mai „urâțele” sunt de fapt mai sănătoase. Adevărul este că, mai important decât aspectul e modul de cultivare al acestor produse.


Se poate spune că fructele și legumele care au fost crescute într-un sistem intensiv au un aspect mai plăcut, au coaja uniformă și au toate aproape aceleași dimensiuni. Dar și cele provenite din culturi Bio pot acea aceleași calități. Mai mult decât atât, produsele Bio prezente în magazine sunt și ele împărțite pe dimensiuni.


Practic, nici uniformitatea și nici diformitatea nu ar trebui să descurajeze pe nimeni să cumpere un fruct sau o legumă. Doar modul de cultivare sau originea produselor – aspecte pe care le poți identifica pe etichete sau pe lădițe – sunt un factor relevant de decizie. Diversitatea este și aici cuvântul cheie. Produsele Bio pot fi și mai mari, și mai mici, și mai rotunde, și mai lunguiețe, cu sau fără forme neregulate.