Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Diferite soiuri de avocado și particularitățile lor

Fructele de avocado au în general formă de pară și sunt rodul unor arbori tropicali ce rămân verzi tot timpul anului. Coaja fructului este de obicei rugoasă, are culoare verde, pulpa are consistență cremoasă atunci când fructul s-a copt, iar în mijloc se găsește un sâmbure mare ce se desprinde ușor de pulpă.


În ciuda acestor generalități, există o mulțime de tipuri de avocado, iar acestea au fiecare caracteristici diferite astfel încât, vom găsi fructe mai mici sau mai mari, cu sâmburi de diverse dimensiuni, cu coajă de diferite culori și cu o pulpă mai mult sau mai puțin cremoasă. Printre soiurile de avocado putem enumera: Hass, Reed, Pinkerton, Fuerte, Bacon, Ettinger, iar lista poate continua.


Avocado Hass


Hass este printre cele mai ușor de recunoscut soiuri de avocado datorită cojii care își schimbă culoarea pe măsură ce fructul se coace. Inițial, coaja unui avocado Hass este verde, dar nuanța aceasta se închide treptat, iar când fructul este copt bine va avea culoarea negru-violet. Acest tip de avocado are dimensiuni medii, sâmburele are formă de ou și este tot de dimensiuni medii, iar pulpa fructului copt este cremoasă și are un ușor gust de nuci. Odată ce coaja s-a închis complet la culoare, pentru a testa dacă fructul este copt, se apasă ușor cu degetul pe coaja acestuia, iar dacă se constată că duritatea a scăzut și că pulpa este mai moale, atunci acel avocado este numai bun pentru consum.


Avocado Reed


Cele mai mari fructe de avocado aparțin soiului Reed și cântăresc în medie peste 400 de grame. Atât fructul, cât și sâmburele au formă aproape sferică. Coaja este verde și prezintă punctulețe proeminente, aceasta nu își schimbă culoarea, este groasă și se curăță ușor. Pulpa de avocado Reed este foarte gustoasă și cremoasă, iar pentru a verifica dacă e coaptă se aplică presiune ușoară pe coajă. Atât fructele de avocado Hass, cât și cele din soiul Reed au nevoie de aproximativ un an pentru a se dezvolta din momentul în care arborele înflorește și până când fructele pot fi culese.


Avocado Pinkerton


Un avocado din soiul Pinkerton este ușor de recunoscut după forma foarte alungită și după coaja verde închis, cu mici proeminențe. În interior se găsește un sâmbure de mici dimensiuni, ceea ce contribuie la popularitatea acestui tip de avocado. Gustul este asemănător cu cel de avocado Hass, dar coaja nu își schimbă culoarea în timp, aceasta având o grosime moderată și curățându-se cu ușurință.


Avocado FuerteAvocado Fuerte


Fructele de avocado Fuerte au formă de pară, iar spre deosebire de un avocado Hass, acesta este mai mare și are coaja mult mai fină, cu puține rugozități, păstrându-și culoarea verde. La interior se află un sâmbure cu formă ovală, foarte ascuțit. Coaja se curăță ușor, pulpa este cremoasă și pentru a descoperi dacă fructul e copt se apasă ușor cu degetul pe coajă.


Avocado Bacon


Acest soi de avocado poate fi recunoscut ușor după nuanța verde deschis și textura fină pe care o are coaja. Fructul are dimensiuni medii, iar sâmburele este oval-ascuțit și are dimensiuni medii spre mari. Coaja se închide foarte puțin la culoare pe măsură ce fructul se coace, aceasta fiind foarte subțire, pulpa se scoate cel mai ușor folosind o lingură.


Avocado Ettinger


Foarte potrivit pentru smoothie-uri sau alte rețete preparate la blender, acest avocado are pulpa foarte cremoasă. Soiul Ettinger se distinge atât prin forma de pară, cât și prin coaja fină și lucioasă, de un verde crud. Sâmburele are dimensiuni medii spre mari, iar pulpa capătă nuanțe gălbui pe măsură ce fructul se coace.

Cum să tai avocado