Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Să facem cunoștință cu dovleceii Patison

Să facem cunoștință cu dovleceii Patison

Originari din Africa, dovleceii Patison aparțin familiei curcubitaceelor și sunt înrudiți cu castraveții, dovlecii și pepenii. Datorită formei lor de disc bombat, ce are pe margini proeminențe rotunjite, acești dovlecei mai poartă numele de „boneta împăratului” sau „turban”.


Dovleceii Patison pot să aibă culoarea alb-verzuie sau galbenă și, spre deosebire de dovleacul obișnuit, acești dovlecei sunt mai crocanți. Au puține calorii, sunt bogați în vitamina A, antioxidanți, vitamina C și vitamine din complexul B. Acești dovlecei deosebiți pot fi folosiți în diverse modalități în bucătărie, dar uneori sunt utilizați și pentru decor.


Dovleceii care cresc la dimensiuni mai mari pot fi umpluți cu carne și preparați în același stil în care se prepară ardeii umpluți, dovleceii umpluți sau roșiile umplute. Patisonii sunt foarte gustoși și atunci când sunt dați prin panadă și pregătiți în tigaie, dar pot fi preparați și pe grătar. O altă metodă de a savura acești dovlecei tot timpul anului este să îi pui la murat fie în oțet, fie în saramură. Atunci când sunt murați, acești dovlecei își păstrează textura crocantă, ei putând fi murați și împreună cu castraveții.