Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Sparanghelul, hrana regilor

Se spune că Ludovic al XIV-lea a vrut să se construiască solarii pentru a se bucura de sparanghel tot tipul anului, iar din acest motiv această legumă gustoasă este numită și „hrana regilor”. Proprietățile nutritive și gustul inconfundabil pot transforma într-adevăr sparanghelul în ingredientul ideal pentru o masă regească.


Sparanghelul verde este de ajutor în îmbunătățirea sănătății osoase, iar proprietățile sale antioxidante și diuretice sunt însemnate. Cei care își doresc o masă ușoară și savuroasă pot servi cu încredere sparanghel pentru că acesta nu conține colesterol și poate fi integrat în dieta de slăbire. În plus, sparanghelul este foarte bogat în folați, potasiu și vitamine: A, C și K.


După ce ai cumpărat o legătură de sparanghel proaspăt, o poți păstra la frigider, dar înainte de utilizare elimină partea de jos a tulpinii. Cei doi centimetri de la bază se rup foarte ușor și nici nu vei avea nevoie de cuțit pentru a curăța sparanghelul.


Dacă nu știi cu ce rețetă de sparanghel să începi, vestea bună este că îl poți încerca și crud, în salate sau cu un sos pe gustul tău. Este ușor de preparat și la tigaie, la abur, în cuptor ori pe grătar. Sparanghelul este delicios și atunci când este folosit în supa cremă, în lasagna sau în risotto.