Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

INSPIRAȚIE TROPICALĂ PENTRU DIETA VEGETARIANĂ

INSPIRAȚIE TROPICALĂ PENTRU DIETA VEGETARIANĂ

Încercând mâncăruri tropicale vegetariene ai șansa să descoperi ingrediente noi și exotice, dar, în plus, vei întâlni și moduri inedite de a combina fructele și legumele. Preparatele vegane specifice Insulelor Caraibe conțin adesea orez, fasole, manioc, ardei gras, roșii, coriandru, năut, cartofi dulci, banane plantain, nucă de cocos, papaya, lime sau ananas. Mai mult decât atât, pescatarienii vor putea savura o mulțime de bunătăți specifice acestor locuri, căci peștele și fructele de mare sunt ingrediente folosite frecvent de caraibi.


În Insulele Caraibe, pe lângă mâncărurile specifice locului, bucătăria tradițională încorporează și bucate ce își au originile în culturile Cajun sau Creole, în Africa, Europa, America de Sud sau Asia.


Callaloo

Originară din Africa, supa Callaloo se pregătește folosind spanac de apă și alte verdețuri specifice locului. Rețetele pentru această supă variază foarte mult de la o gospodărie la alta și de la un restaurant la altul, ea putând să conțină lapte de cocos, ardei, bame și în unele cazuri carne sau pește, însă ingredientele principale și de nelipsit sunt cele vegetale.


Roti

Roti este denumirea folosită atât pentru lipiile consumate de caraibi, cât și pentru mâncărurile ce se servesc înfășurate în această lipie. Roti provin din bucătăria indiană, iar în Insulele Caraibe se consumă alături de mâncăruri de tip curry sau tocănițe, dar sunt foarte populare și printre iubitorii de street food care le înfășoară în jurul mâncărurilor. Vegetarienii le pot consuma umplute cu curry de cartofi, dovleac, fasole sau mango.


Orez cu fasole

Deși aceste ingrediente nu sunt în sine exotice, modul în care fasolea și orezul sunt preparate și mai ales ingredientele care le însoțesc, le transformă cu totul. Mâncarea de fasole cu orez se pregătește cu lapte de cocos, ceapă verde, cimbru și chili.


Nuca de cocos

Picăturile de cocos sau Coconut drops sunt un desert foarte popular în Jamaica. Nuca de cocos este tăiată cubulețe, fiartă în apă cu zahăr și ghimbir, apoi porționată de dimensiunea unui biscuit și lăsată să se răcească. Acesta este doar un exemplu simplu de rețetă ce are ca ingredient principal nuca de cocos, dar există foarte multe, iar pulpa nucii de cocos, laptele de cocos sau uleiul de cocos nu se folosesc doar pentru deserturi, ci și pentru supe sau feluri principale.


Dacă vrei să descoperi cât mai multe bunătăți tropicale, încearcă produsele Caribbean Style din magazinele Lidl, iar pentru a nu le rata abonează-te la newsletter și fii la curent cu toate ofertele.

Orez cu lapte de cocos și mango