Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM SĂ PLANTEZI UN ANANAS LA TINE ACASĂ

CUM SĂ PLANTEZI UN ANANAS LA TINE ACASĂ

Dacă îți plac plantele exotice, poți încerca să plantezi un ananas la tine acasă. Metoda de plantare e simplă și nu trebuie decât să cumperi un ananas pe care îl vei putea savura în întregime. Alege un ananas cu un mănunchi de frunze verzi cât mai bogat.
Primul pas atunci când cureți un ananas este să tai vârful, dar acesta nu trebuie aruncat pentru că poate deveni planta ta preferată din apartament. Pentru a putea fi plantat, mănunchiul de frunze trebuie tăiat împreună cu circa 1,5 cm din fruct, iar marginile fructului tăiat pot fi îndepărtate. O altă variantă este să răsucești vârful ananasului, iar acesta se va separa ușor de fruct.
Este important să nu lași pulpă de fruct la baza frunzelor, pentru că aceasta va putrezi și frunzele nu vor mai prinde rădăcini. În plus, e bine să rupi primele frunze de la baza mănunchiului înainte să treci la pasul următor.
Vârful înfrunzit al ananasului se pune într-un recipient cu apă, astfel încât baza să fie în permanență în apă. Planta are nevoie de lumină pentru a se dezvolta, dar nu o lăsa în niciun caz direct în soare. Până vei vedea că se formează primele rădăcini vor trece circa 4 săptămâni, iar în maximum 2 luni rădăcinile formate ar trebui să fie suficient de mari pentru a planta ananasul. Nu uita să reumpli vasul, de fiecare dată când nivelul de apă scade și regulat poți schimba apa, dar ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei.
Planta poate fi mutată într-un ghiveci ce are orificii la bază, iar pământul poate fi amestecat cu nisip. După plantare ananasul se udă bine, iar apoi se va uda săptămânal, dar nu excesiv, lăsând pământul să se usuce la suprafață între udări. Pe timpul verii, ghiveciul poate fi scos afară, dar planta nu rezistă la îngheț, deci toamna va trebui adus înapoi în casă.

Cum să tai un ananas

Înainte să afli cum se curăță și apoi cum se taie un ananas, e bine să știi și cum descoperi dacă e copt pentru a te bucura din plin de un fruct dulce și gustos.

Plantează un ananas

Știai că poți să-ți crești propriul ananas? Urmarește videoclipul și află cum să plantezi un ananas.