The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
    Mere, pere, morcovi și fructe de pădure; ilustrație despre reciclare și reducerea deșeurilor alimentare.
    sfeclă roșie și chipsuri.

    Chipsuri sănătoase din sfeclă roșie

    Prepară chipsuri sănătoase:

    • dacă s-a zbârcit un pic, curăță sfecla roșie de coajă și tai-o felii subțiri;
    • unge feliile cu ulei de măsline;
    • așază-le într-o tavă și dă-le la cuptor pentru 40 de minute.
    Supă și suc de spanac cu frunze de spanac.

    Consumă spanacul până la ultima vitamină

    • Zeama în care opărești spanacul e plină de vitamine și o poți folosi în supe creme sau shake-uri.
    Supă caldă într-o oală, temă de iarnă.

    Ciorba congelată

    • Dacă ai gătit prea multă ciorbă, nu arunca ce rămâne.
    • Congeleaz-o și, atunci când vrei să o consumi, tot ce ai de făcut e să o fierbi câteva minute.
    O felie de pâine drăguță cu o căciulă de Crăciun.

    Pâine congelată

    • Poți salva pâinea de la a fi aruncată, prin congelare.
    • În maximum 24 de ore de când ai cumpărat-o, feliază pâinea, pune-o pe hârtie pergament și așaz-o în congelator, fără să o acoperi.
    • După ce îngheață, transferă feliile într-o pungă, eliminând cât mai mult aer.
    Pesto, morcov, ulei de măsline și usturoi.

    Salvează frunzele legumelor

    • Fă un pesto din frunzele legumelor.
    • Sosurile pesto au 5 ingrediente de bază: semințe, parmezan, ulei de măsline, usturoi și câteva frunze.
    • Mixează-le în blender până obții o pastă fină, adaugă ulei, și gata!
    Condimente într-un borcan și ardei iute uscați.

    Mix de legume

    Prepară un mix de legume uscate pentru ciorbele tale preferate:

    • adună legumele pe care nu apuci să le consumi;
    • deshidratează-le ținându-le afară, la umbră, sau în cuptor sau deshidrator;
    • macină-le într-un robot de bucătărie.
    Fructe, legume și resturi de mâncare sunt aruncate într-un recipient de compost.

    Compost salvator

    Compostul e un îngrășământ ce ajută plantele să crească și ne ajută să combatem risipa alimentară. Poți să-l obții chiar la tine acasă, din resturile alimentare:

    • ia un coș de gunoi cu capac și găuri pentru aerisire;
    • pune în el un strat de hârtie de ziar, un strat de pământ, ziare și resturi vegetale;
    • adaugă resturi de fructe și legume, coji de ouă, zaț de cafea, frunze de ceai, frunze de plante de apartament;
    • la fiecare pumn de resturi organice, adaugă aceeași cantitate de hârtii;
    • scutură conținutul coșului la fiecare 3-4 zile, pentru amestecare.
    Cuburi de gheață, tavă de gheață și pisicuță drăguță.

    Lapte congelat

    • Ca să te bucuri de lapte mai mult timp, îl poți congela.
    • Pregătește o tavă pentru cuburi de gheață, umple-o cu lapte proaspăt și pune-o în congelator.
    Termometru, ouă într-un bol.

    Ouă congelate

    • Salvează ouăle de la aruncare, prin congelare!
    • Trebuie să le scoți din coajă pentru că, atunci când îngheață, conținutul lichid își mărește volumul și coaja devine neîncăpătoare.
    • Poți îngheța albușul și gălbenușul omogenizate împreună sau le poți separa.
    • Când ai nevoie de albuș pentru prăjituri, tot ce ai de făcut este să-l dezgheți!
    Supă fierbinte de pui într-un vas portocaliu.

    Prepară o bază pentru supe

    • Când prepari carne de pui, folosește toate părțile puiului în câte o rețetă, ca să nu irosești nimic.
    • Poți fierbe chiar și oasele, ca să obții o bază delicioasă pentru supe.
    Răsaduri de salată udate și crescând într-un ghiveci.

    Crește o nouă salată

    Din resturile de salată poți crește una nouă, chiar la tine acasă:

    • păstrează inima salatei și pune-o într-un bol, acoperită cu apă;
    • schimbă apa zilnic;
    • așază bolul într-un loc cu acces la lumină naturală.
    Pâine, crutoni, tavă: rețetă pentru crutoni crocanți.

    Consumă pâinea până la ultima firimitură

    Poți salva pâinea uscată de la a fi aruncată dacă:

    • o transformi în crutoane;
    • o transformi în pesmet;
    • o folosești la frigănele;
    • o folosești ca blat pentru pizza.
    Tort cu fructe de pădure și biscuiți.

    Salvează cozonacul uscat

    Salvează cozonacul uscat, transformându-l într-un desert delicios:

    • taie-l în felii groase;
    • așază feliile într-o tavă și însiropează-le;
    • adaugă un strat de cremă, până obții un tort în două-trei straturi;
    • îmbracă tortul în cremă și adaugă nuci, migdale sau fulgi de ciocolată.
    sfeclă roșie, morcovi, cartofi și ardei iute – o ilustrație cu diverse legume.

    Cumpără și legume imperfecte

    • Când ești la cumpărături, nu evita să alegi și legumele imperfecte.
    • Și acestea sunt savuroase și pline de vitamine.
    Rețetă pas cu pas: carne, lapte, condimente și tigaie.

    Salvează laptele rămas

    Laptele rămas poate fi salvat dacă îl folosești pentru a macera orice tip de carne:

    • Pune carnea într-un bol cu sare, piper și ceapă;
    • Toarnă laptele peste carne;
    • Pune bolul în frigider pentru minimum 2 ore;
    • Prăjește carnea în tigaie cu puțin ulei.
    Banane, broccoli, ouă și lapte Pilos pe o listă de cumpărături sub o umbrelă.

    Vacanța frigiderului

    Atunci când pleci în vacanță, asigură-te că la întoarcere nu găsești în frigider alimente bune de aruncat:

    • ține cont de data la care urmează să pleci și cumpără cu chibzuință atunci când aceasta se apropie;
    • înainte de plecare, ai grijă să consumi toate alimentele care expiră mai repede.
    O vinete pe un fundal albastru deschis.

    Află cât rezistă vinetele

    Ia aminte cât rezistă vinetele proaspete, în funcție de locul în care le depozitezi:

    • în pivniță: 3-4 luni;
    • în frigider: 2 săptămâni;
    • la temperatura camerei: 1 săptămână.
    Prune, cuțit, tavă și prune uscate.

    Deshidratează prunele rămase

    Dacă ai cumpărat mai multe prune decât ai nevoie, nu-i nimic, le poți deshidrata:

    • spală prunele, taie-le în două și scoate sâmburii;
    • așază prunele pe o tavă tapetată cu foaie de copt;
    • pune-le la cuptor până se deshidratează complet.
    Prepararea spanacului: spălare, fierbere, răcire și congelare.

    Păstrează spanacul mai mult timp

    Poți congela chiar tu spanac. E simplu:

    • spală frunzele și taie tijele;
    • pune la fiert apă cu sare;
    • dă focul mic și opărește frunzele timp de 20 de secunde;
    • scoate frunzele și acoperă-le cu gheață pentru a opri gătirea și a le păstra culoarea;
    • scurge frunzele de apa în exces și depozitează-le în congelator, în pungi ermetice.
    Ilustrație cu fructe de pasiune și portocală.

    Ce poți consuma din maracuja

    • Poți consuma pulpa și sucul de Maracuja, dar și semințele sunt comestibile, așa că nu este necesar să le îndepărtezi.
    • Atunci când îl alegi, căută unul care să se simtă tare, de culoare violet sau galben.
    Ciuperci și ciuperci mari.

    Tulpini de ciuperci, da sau ba?

    • Tulpinile portobello, crimini, chanterelle, porcini și cele ale ciupercilor albe sunt comestibile și nu merită irosite.
    Salată de rodii, suc de rodii și rodii.

    Curăță rodia rapid și ușor

    • Taie coaja din jurul vârfului opus codiței.
    • Cresteaz-o pe lungimea celor 6 proeminențe ce se pot observa pe coajă.
    • Ține rodia în mâini și desparte-o în două, apoi separă fiecare secțiune.
    • Îndepărtează pielița albă și scoate sâmburii.