Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CIUPERCI CHAMPIGNON GĂTITE CU MAI PUȚINĂ RISIPĂ

Ciupercile Champignon se gătesc în general cu tot cu codițe, ele fiind la fel de gustoase ca pălăriile, deși au o consistență ușor diferită. Cu toate acestea, pentru a le tăia mai ușor sau pentru a le folosi în rețete ce necesită doar pălăriile, se întâmplă adesea să fie aruncate codițele ciupercilor.
Pentru a irosi cât mai puțin și pentru a te bucura din plin de fiecare bucățică din ciupercile tale preferate, am pregătit câteva sfaturi utile.
Dacă vrei să tai rapid și ușor pălăria ciupercii Champignon în felii subțiri, poți îndepărta pentru început codița. Dar odată ce ai terminat de tăiat pălăria, nu uita de codițe și taie-le și pe acestea în cubulețe, spre exemplu.
Atunci când vrei să pregătești ciuperci umplute, trebuie neapărat să scoți codițele, dar există o mulțime de metode în care le poți folosi. Pentru început, nu amâna prepararea lor. Ciupercile sunt destul de ușor perisabile, iar dacă le-ai spălat deja, nu trebuie în niciun caz să le lași câteva zile să își aștepte rândul pentru că mucegaiul se va forma. Dacă știi că nu urmează să gătești pe loc codițele ciupercilor, asigură-te că le rupi înainte să speli pălăriile și astfel nu riști să diminuezi timpul de păstrare al acestora.
Poți folosi codițele de ciuperci pentru umplutură! Toacă mărunt codițele și așază-le în interiorul pălăriilor alături de roșii tocate, ardei tocați, cașcaval ori mozzarella, bucățele de bacon sau orice alte ingrediente și dă-le la cuptor sau pune-le pe grătar.
Codițele pot fi folosite pentru salată! După ce ai adăugat umplutura în pălăriile ciupercilor, te poți ocupa și de codițe. Taie codițele ciupercilor Champignon în două sau în trei, în funcție de dimensiunea pe care o preferi și apoi pune-le în aceeași tavă în care pregătești ciupercile umplute. Adaugă peste codițe sare după gust și un strop de ulei de măsline. După ce le scoți din cuptor și le lași să se răcească, le poți păstra într-o caserolă timp de câteva zile, până când pregătești o salată la care să adaugi codițele de ciuperci.
Codițele de ciuperci Champignon pot fi folosite și pentru sosul de paste, ciulama cu pui și ciuperci, tocăniță cu ciuperci sau pentru dovlecei umpluți cu orez și ciuperci. Important este doar să nu aștepți prea mult timp înainte de a le prepara.