Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Papaya sau fructul îngerilor

Papaya se pare că a fost denumit ”Fructul îngerilor” de către Cristofor Columb, iar această denumire a fost păstrată datorită proprietăților sale nutritive. Fructul este originar din America Centrală și nordul Americii de Sud, dar a putut fi cultivat în zone tropicale, iar astăzi se găsește și în magazinele de la noi.


Acest fruct exotic are proprietăți antiinflamatoare și este benefic pentru sistemul digestiv și cel imunitar. Are efect antioxidant și este bogat în fibre, magneziu și potasiu. Poate fi consumat în dietele de slăbire deoarece conține doar circa 40 de calorii per 100 g. Papaya este foarte bogat în vitaminele A și C și poate fi benefic pentru piele și păr.


Atunci când fructele de papaya au o culoare portocalie-roșiatică, pot fi mâncate chiar în ziua în care au fost cumpărate. Cele pe care predomină culoarea galbenă pot fi lăsate la temperatura camerei, să se coacă pentru câteva zile, iar cele de culoare verde este mai bine să fie folosite pentru preparate gătite ori salate asiatice.


Din fructele curățate de coajă și de sâmburi se pot prepara smoothie-uri, prăjituri, gem sau înghețată, dar papaya poate fi folosit și ca ingredient pentru preparate asiatice sau garnituri pentru pește.

Smoothie de papaya