Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CE FACEM CU RESTURILE DE MÂNCARE?

CE FACEM CU RESTURILE DE MÂNCARE?

Indiferent cât de cumpătat ești atunci când mergi la cumpărături, tot se întâmplă să îți rămână în frigider resturi de mâncare gătită sau doar câteva fructe de pădure ori o jumătate de banană sau de ardei. Și atunci ce faci cu ele?


Cel mai important este să iei decizia să nu le arunci, pentru că soluții se găsesc de fiecare dată!


Dacă vrei ca mâncarea gătită să țină mai mult în frigider o poți pune în borcane sau în caserole de sticlă încă din ziua în care ai preparat-o și, foarte important, cât este caldă încă. Astfel, o împarți de la început în porții și știi exact câtă mâncare ai. Mai mult decât atât, porțiile deja stabilite nu vor fi nici prea mari, nici prea mici și nu îți vor rămâne resturi de mâncare în fiecare zi.


Atunci când ți-au mai rămas doar câteva frunzulițe proaspete de verdețuri sau doar câteva afine ori bobițe de zmeură, le poți pune la păstrat în congelator într-un mod inventiv. Vei avea nevoie de o formă de silicon pentru gheață. În fiecare cub poți pune verdețuri peste care va trebui să torni ulei. Astfel, atunci când vrei să pregătești o mâncare cu ulei aromat, pur și simplu scoți cubul de ulei cu verdețuri din congelator. În cazul fructelor de mici dimensiuni, trebuie doar să torni apă peste fructele puse în formele de silicon, iar după ce au înghețat, le poți folosi pentru limonadă, apă aromatizată sau cocktail-uri.


Ce faci dacă ai rămas cu o jumătate de banană, un sfert de ardei și o bucată destul de mare de țelină? Ei, bine, le pui și pe ele tot la congelator. Cel mai eficient ar fi să le tai cubulețe sau felii mai întâi. Astfel, atunci când vei vrea să pregătești rapid o supă sau o supă cremă, ingredientele vor fi gata tăiate, iar când vei vrea să pregătești o înghețată vegană, vei avea banana gata congelată și numai bună pentru transformat într-un desert gustos și sănătos. Mai mult decât atât, „resturile” de fructe păstrate la congelator pot fi folosite pentru a prepara rapid smoothie-uri de tot felul.