Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

3 INGREDIENTE PENTRU MICUL DEJUN PE CARE LE POȚI PĂSTRA LA CONGELATOR

Congelatorul este un ajutor de încredere pentru păstrarea alimentelor mai mult timp, dar știai că poți congela și ouă, lapte sau pâine? Poți cumpăra astfel de alimente special pentru a avea provizii mereu la îndemână sau poți să le pui la congelator când sunt aproape de data de expirare, prelungindu-le astfel termenul de valabilitate.


Ouă

Ouăle pot fi congelate, însă nu pot fi păstrate cu tot cu coajă, iar albușul e bine să fie separat de gălbenuș întrucât acestea au consistențe diferite. Dacă ți-au rămas albușuri după ce ai preparat o maioneză, și nu ai planuri pentru ele, nu e nevoie să le arunci, ci le poți pune la congelator. Amestecă-le ușor, dar nu le bate și apoi pune-le într-un recipient sau chiar într-o tavă pentru cuburi de gheață și lasă-le la congelat. Și gălbenușurile pot fi congelate într-un mod asemănător, dar trebuie amestecate cu puțină sare. Când vrei să le folosești, nu le lăsa să se decongeleze la temperatura camerei, ci pune-le în frigider peste noapte sau pune în apă recipientul în care se află până se dezgheață. Folosește ouăle decongelate doar pentru mâncăruri sau prăjituri preparate termic!


Lapte

Dacă ți-a mai rămas puțin lapte și se apropie de data de expirare, pune-l la congelator cât este încă în limita termenului de valabilitate. Spre exemplu, îl poți pune într-o formă pentru cuburi de gheață, iar apoi îl poți folosi dimineața la cafea, mai ales în zilele de vară când orice băutură mai rece este binevenită. Dacă alegi să congelezi laptele într-un alt recipient potrivit pentru congelator, ține cont de faptul că volumul acestuia se mărește odată ce îngheță, deci nu umple în niciun caz recipientul, ci lasă aproximativ un sfert gol.


Pâine

Dacă nu mergi foarte des la brutărie, dacă ai cumpărat prea multă pâine sau dacă ai copt acasă o cantitate destul de mare de pâine, poți evita risipa păstrând pâinea la congelator. Pune pâine într-o pungă de plastic sau chiar în două pungi și congeleaz-o. Când vrei să o consumi, scoate-o din congelator și las-o pe blatul din bucătărie să se decongeleze ușor sau pune-o în cuptor pentru o decongelare mai rapidă. Dacă ai congelat o pâine feliată, poți scoate doar câteva felii, lăsând restul de pâine la rece. Feliile de pâine se pot decongela în cuptorul cu microunde, în cuptorul obișnuit sau chiar folosind un prăjitor de pâine.


Dacă ai mereu în casă aceste 3 ingrediente, atunci poți pregăti oricând friganele la micul dejun. Lasă laptele și ouăle la frigider peste noapte să se dezghețe, iar dimineața poți scoate câte felii de pâine ai nevoie decongelându-le rapid în cuptorul cu microunde. Bate ouăle cu lapte și înmoaie feliile de pâine în acest amestec, apoi prăjește-le cu unt în tigaie. Poftă bună!

Rețete cu pâine uscată

4 rețete simple și rapide din care poți învăța cum să folosești cât mai multe resturi de pâine.


Descoperă rețetele