Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

FĂRĂ RISIPĂ DE APĂ ÎN BUCĂTĂRIE

Consumul chibzuit de apă este prietenos cu mediul și te ajută să economisești bani. Apa este o resursă importantă ce nu trebuie irosită, iar pentru a folosi apa de la robinet cât mai eficient, am pregătit o listă cu modalități și situații în care ai putea să reduci consumul de apă în bucătărie.


Când speli legume sau salată

Frunzele de salată, fructele și legumele pot fi spălate temeinic și fără a folosi extrem de multă apă. În loc să speli fiecare fruct sau fiecare legumă sub jet de apă, umple un vas cu apă și spală-le în acesta, apoi clătește-le rapid sub jet de apă. În plus, poți strânge apa folosită pentru spălatul legumelor sau fructelor și o poți folosi pentru udatul florilor.

Atunci când speli verdețuri, un uscător de salată îți va fi foarte util. Pe lângă faptul că nu va mai fi nevoie să folosești nenumărate prosoape de bucătărie pentru a usca salata, vei economisi timp, iar apa folosită va fi ușor de strâns pentru udatul florilor sau pentru spălatul pardoselii.


Când speli vase

Indiferent dacă ai sau nu o mașină de spălat vase, poți oricând să faci economie de apă. Când speli vasele de mână, curăță-le mai întâi cu detergent de vase și apoi clătește-le pe toate odată. Mai mult decât atât, dacă speli vasele imediat ce le-ai folosit, resturile de mâncare se vor îndepărta mai ușor, iar apa folosită va fi mai puțină.

Dacă speli vasele în mașină, nu porni un nou program de spălare dacă mașina nu este plină. Așază vasele cu răbdare, în ordinea potrivită, astfel încât să fie spălate bine și să încapă cât mai multe.


Robinetul perfect

Dacă ai un robinet care picură, repară-l de îndată pentru a nu irosi apă. În plus, pentru a folosi apa cât mai chibzuit, poți monta un robinet cu economizor de apă.


Resturi de apă

De multe ori aruncăm apa rămasă într-un pahar sau pe fundul unei sticle ori cuburile de gheață ce au început să se topească în bolul de servire, dar și în astfel de situații apa poate fi folosită, chiar dacă nu o mai considerăm bună de băut. Primul pas este să găsești o sticlă de sticlă, cu gâtul mai larg, pe care să o folosești pentru a strânge apă.

Dacă după ce ai folosit cana fierbător ți-a mai rămas apă în ea pe care nu o vei mai folosi data viitoare când prepari ceai sau cafea, o poți turna în sticla ta de colectat apa. Chiar este recomandat ca orhideele să fie udate cu apă fiartă și răcită. Mai mult decât atât, poți folosi această apă pentru a umple rezervorul mopului cu pulverizator sau pentru a spăla geamurile.



Apa în care au fiert paste sau ouă (fără sare) poate fi folosită și ea pentru a uda florile după ce ai lăsat-o să se răcească.