Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

3 FRUNZE DE LEGUME PE CARE NU AR TREBUI SĂ LE ARUNCI

3 FRUNZE DE LEGUME PE CARE NU AR TREBUI SĂ LE ARUNCI

Tu ce faci cu frunzele de morcovi, ridichi sau gulii? Dacă răspunsul este: „Le arunc, ce aș putea să fac cu ele?”, atunci ți-am pregătit o surpriză. Acestea sunt comestibile și chiar foarte gustoase, putând fi folosite într-o multitudine de rețete delicioase.


Să începem cu frunzele de morcovi! Dacă îți cumperi legumele de la Piața Lidl, cu siguranță ai remarcat cât de aspectuoși sunt morcovii cu frunze și poate că ai și cumpărat câteva legături până acum. Ceea ce poate nu știai este că frunzele acelea atât de verzi și frumoase sunt potrivite pentru tot soiul de mâncăruri. Ai putea să încerci să pregătești un pesto din frunze de morcovi, dar le poți folosi și pentru supe de legume, salate răcoritoare sau ca ingredient pentru burgerii vegani.


Dacă te-ai obișnuit să arunci frunzele de ridichi chiar înainte de a le pune în frigider, poate că e timpul pentru o schimbare. Acestea sunt bogate în vitaminele A, B și C, având efect antioxidant asupra organismului. Ele pot fi adăugate în tot felul de salate, dar se pot folosi și pentru supe.


Decât să arunci la gunoi frunzele de gulie, mai bine le arunci în tigaie și le călești cu unt, ceapă și smântână pentru a obține un delicios sos pentru paste sau carne. O altă variantă ar fi să pregătești sărmăluțe în frunze de gulie sau, mult mai simplu, le poți utiliza pentru salate.