Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

5 MODURI NOI ÎN CARE POȚI FOLOSI PORTOCALELE

Se întâmplă uneori să cumperi prea multe portocale și să fii în căutare de modalități de a le conserva sau de a le consuma cât mai repede. Înainte de a-ți oferi soluții gustoase pentru portocalele pe care nu vrei să riști să le lași să se strice, vom aminti de câteva modalități creative în care poți folosi portocalele.


1. Decorațiuni din portocale uscate


Cojile de portocale nu trebuie aruncate pentru că le poți folosi pentru a crea decorațiuni sau accesorii prietenoase cu mediul.
Cojile de portocale pot fi decupate în forme felurite, iar dacă le perforezi pentru a prinde o mică agățătoare din ață, le poți agăța în brad sau le poți folosi pentru a decora cadourile.Mai mult decât atât, după ce ai terminat de mâncat o portocală poți păstra cojile pe o farfurie sau într-un bol, iar acestea vor lăsa în aer parfum plăcut și delicat.


2. Mâncăruri cu coji de portocale bio


Atunci când vrei să folosești în mâncare coji de portocale sau de citrice în general, e bine să alegi fructe bio. Cojile de portocale pot fi folosite pentru a prepara dulceață sau pot fi confiate, iar rezultatul este delicios.În plus, cojile rase de portocală sunt folosite adesea pentru prăjituri, torturi sau sosuri, iar mai jos ți-am pregătit o serie de rețete ce au coaja de portocală ca ingredient.

3. Vin fiert cu coji de portocale


Portocalele și cojile lor pot fi folosite și pentru a da mai multă savoare vinului fiert. Și în acest caz, coaja folosită ar trebui să provină de la portocale bio ce au fost crescute fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice.


Vezi rețeta

4. Deserturi cu portocale


Atunci când consideri că ai mâncat suficiente portocale și că ai băut destul suc proaspăt de portocale și totuși ți-au mai rămas câteva fructe, poate că e timpul pentru un desert. Portocalele sunt folosite în deserturi atât proaspete, cât și preparate termic. Iar în continuare poți descoperi câteva rețete pe care s-ar putea să-ți dorești să le prepari numaidecât.

5. Salate cu portocale


Portocalele proaspete și zemoase sunt folosite adesea ca ingredient pentru salatele de fructe și mai ales pentru salatele de citrice, dar ele se potrivesc de minune și cu alte ingrediente mai puțin dulci. Portocalele pot însoți în salate și frunzele de rucola, valeriană sau baby spanac, dar se folosesc și împreună cu legume, cum ar fi sfecla roșie, morcovii ori cartofii dulci.