Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum să introduci cartofii dulci în dieta ta

Cartofii dulci au fost descoperiți pentru prima dată în America Centrală, iar spre deosebire de cartofii albi sau roșii, aceștia conțin mai puține calorii. Dacă te numeri printre cei care nu prea consumă cartofi „pentru că îngrașă”, ai putea să le dai o șansă cartofilor dulci.


Pot fi consumați la fel ca cei obișnuiți, dar pentru că gustul lor este asemănător cu cel al dovleacului, sunt deseori folosiți ca ingredient pentru prăjituri. Indiferent dacă îi asociezi cu preparate dulci sau sărate, nu uita că aceștia nu se consumă cruzi!


Cartofii dulci au un conținut important de antioxidanți și sunt bogați în nutrienți și vitamine care pot contribui la întărirea sistemului imunitar. În plus, au indicele glicemic scăzut, putând fi consumați de persoanele care sunt nevoite să monitorizeze nivelul de zahăr din sânge.


Pot fi consumați simpli, atunci când sunt pregătiți la cuptor sau prăjiți, dar îi poți încerca și în rețete de tocănițe sau supe alături de alte legume sau chiar împreună cu dovleac. Cartofii dulci sunt delicioși și atunci când sunt serviți cu carne de miel, de curcan sau pui.


Iată câteva moduri în care ai putea să îi prepari: