Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Fructul de cactus, mai ușor de consumat decât ți-ai imaginat

În spatele țepilor se ascunde un fruct dulce și zemos, iar să ajungi la el nu este atât de greu pe cât ai putea crede.


Fructul de cactus sau smochina indiană, cum i se mai spune, se găsește în comerț deja curățat de spini, deci treaba ta este pe jumătate făcută. Cu toate acestea, ar trebui să cureți cu grijă aceste fructe, pentru că mici spini pot să mai rămână pe coajă. Pentru a fi în siguranță, cel mai bine ar fi să folosești o pereche de mănuși atunci când cureți fructele de cactus. Taie în primul rând capetele și aruncă-le. Apoi secționează coaja pe lungime și folosește cuțitul pentru a curăța coaja în întregime.


Dacă nu știi exact cu ce să asociezi aceste fructe deosebit de sănătoase, poți, pentru început, să le consumi ca atare sau alături de struguri albi sau negri. Fructele de cactus sunt delicioase și în smoothie-uri și îți aduc un aport important de vitamine, fibre și antioxidanți, fiind benefice pentru sistemul digestiv. Poți prepara smoothie-uri consistente la care să adaugi banane și iaurt sau poți pregăti gemuri doar cu fructe de cactus sau combinate cu căpșuni. În plus, smochinele indiene pot fi folosite pentru a da savoare cremei de zahăr ars sau sucurilor tip granita.


Opțiunile sunt nelimitate, așa că servește-le cum îți place și bucură-te de savoarea lor exotică!