Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum recunoști produsele BIO?

Cum recunoști produsele BIO?
Text And Image Section

Sau, mai bine zis, cum știi că un produs este cu adevărat Bio? Răspunsul la această întrebare variază în funcție de etichetarea pe care producătorul alege să o folosească. Astfel, produsele organice sunt ușor de identificat atunci când știi cum arată etichetele pe care producătorii trebuie să le utilizeze.


Produsele trebuie să poarte logo-ul UE pentru produsele ecologice pe ambalaj. Dacă te întrebi „ce se întâmplă în cazul produselor care nu sunt ambalate?”, răspunsul este că în această situație comerciantul trebuie să prezinte documentele prin care se atestă că produsul este cu adevărat Bio.“

În agricultura ecologică, spre deosebire de cea convențională, proveniența exactă a unui produs este mult mai ușor de identificat. Având acces la proveniența produsului, organismele acreditate efectuează anual verificări și controale, unele dintre ele neanunțate, iar în cazul în care întâlnesc nereguli, producătorul pierde dreptul de a comercializa produse sub denumirea Bio.