Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

ANIMALE DE COMPANIE PRIETENOASE CU MEDIUL

Animalele tale de companie sunt prietenoase cu mediul dacă și tu ești. Poți să eviți risipa, atât cea alimentară, cât și cea de resurse sau ambalaje și când vine vorba de alimentația prietenilor tăi blănoși.


Hrană uscată


În ceea ce privește hrana uscată, rareori poate fi vorba de risipă alimentară întrucât aceasta nu este foarte perisabilă. Cu toate acestea, dacă ai încercat un nou tip de hrană uscată, iar animalul tău de companie pur și simplu nu vrea să o mănânce, nu înseamnă că trebuie să o arunci. O poți dona unui adăpost pentru animale sau o poți oferi unor prieteni care au animale mai puțin pretențioase.
În plus, pentru a diminua consumul de plastic, ai putea să cumperi hrană în cantități mai mari. Dacă nu poți să cumperi un sac mare de mâncare și obișnuiești să mergi la un pet shop din apropierea casei tale, atunci ai putea să iei de acasă recipientul în care depozitezi hrana uscată și astfel să eviți folosirea inutilă de pungi de plastic.
Nu uita că e bine să îți hrănești animalul de companie în funcție de greutatea pe care o are și de vârsta sa. Oferindu-i cantitatea optimă de mâncare, și nu mai multă, vei evita risipa alimentară, dar și situația în care prietenul tău patruped capătă kilograme în plus. Poți găsi cantitatea recomandată de mâncare pentru animalul tău de companie pe pungile cu hrană.


Hrană umedă


Hrana umedă pentru câini și pisici este disponibilă atât în ambalaje de plastic, pentru porții mai mici, cât și în conserve de diferite gramaje. În funcție de cantitatea zilnică de mâncare pe care o consumă, vei putea găsi forma perfectă de ambalare, astfel încât să fii cât mai prietenos cu mediul.
Pe ambalajele de hrană umedă vei găsi cantitatea optimă de hrană în funcție de greutatea animalului tău. Dacă acesta nu consumă o conservă la o masă, atunci poți acoperi recipientul cu o farfurie și îl poți păstra la frigider până la următoarea masă. Nu uita că orice conservă care a fost spălată poate fi depozitată în containerele de colectare metal.
Pliculețele cu mâncare ar putea fi potrivite pentru animalul tău de companie în cazul în care sunt oferite doar ocazional și în completarea hranei uscate, caz în care o conservă ar sta deschisă prea mult timp, chiar și la frigider.


Hrană preparată acasă


Dacă alegi să pregătești acasă hrana pentru animalele de companie, vei diminua cu siguranță cantitatea de ambalaje aruncate. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă să nu îi oferi animalului tău alimente care nu sunt potrivite pentru el. Evită alimentele prea sărate, ceapa, usturoiul, oasele de pui sau dulciurile.


Apă


Hidratarea este la fel de importantă pentru animalele de companie, cum este și pentru om. Orice animal are nevoie de un vas curat, cu apă proaspătă, care este schimbată cu regularitate. Este recomandat ca animalele să nu primească apă de la robinet, iar pentru a evita risipa de sticle de plastic, le poți oferi apă filtrată.
Dacă ai un cățel, fă-i cunoștință cu hrana Orlando, iar dacă ai o pisică, dă-i șansa să încerce mâncarea Coshida. Descoperă aici produsele Orlando și Coshida.