Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ce este BIO

Pe rafturile magazinelor au început să apară din ce în ce mai multe produse BIO. Acestea au avantaje ce trebuie luate în considerare pentru a duce un stil de viață cât mai sănătos, dar și pentru a contribui, prin deciziile alimentare, la protejarea mediului înconjurător.


Ce produse pot fi certificate organic și cum le recunoaștem?


Nu orice fel de produs poate fi considerat BIO. În general, produsele incluse în această categorie sunt produsele agricole, mai simplu zis, tot ceea ce se poate produce la o fermă începând de la semințe și până la carne.


Fructele, legumele și cerealele BIO sunt crescute în condiții naturale, pe terenuri care au fost ferite de orice substanță chimică în ultimii câțiva ani, iar producătorii trebuie să țină o evidență scrisă a tuturor operațiunilor efectuate zi de zi. Sunt strict interzise organismele modificate genetic și iradierile. Începând de la cultivare, pentru acestea se folosesc, pe tot parcursul procesului de producție, doar substanțe naturale, ecologice.


Carnea BIO provine de la animale crescute în condiții naturale, în spații adecvate pentru o dezvoltare armonioasă. Ele sunt hrănite doar cu furaje BIO și nu li se administrează hormoni de creștere sau antibiotice.


Alimentele care conțin mai multe ingrediente sunt BIO doar dacă fiecare ingredient folosit este și el BIO. Există și alimente care au un singur ingredient BIO, iar acest lucru poate fi menționat pe ambalaj.