Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Vinurile Bio, un trend ascendent

Vinurile Bio, un trend ascendent

În ultimii ani, în ofertele magazinelor au început să se găsească din ce în ce mai multe produse Bio organice, iar vinurile nu sunt o excepție. Agricultura ecologică și-a făcut loc în viile din întreaga lume, dar și în România, iar rezultatul este reprezentat de tot mai multe sticle de vin pe eticheta cărora stă scris „Bio”.


Gustul, postgustul, aromele sau notele vinului nu depind doar de soiul de struguri folosit, ci și de terroir sau de solul în care vița de vie își fixează rădăcinile. Ceea ce știm despre agricultura ecologică este că pentru a avea o recoltă Bio, terenul folosit trebuie să fie ferit de orice gen de substanță chimică în ultimii ani. Mai mult decât atât, producătorii au obligația să țină o evidență scrisă a tuturor operațiunilor efectuate zilnic pe acel teren. Nici în cazul viței de vie nu sunt permise iradierile sau organismele modificate genetic, iar substanțele folosite pentru întreg procesul de producție sunt naturale – ecologice. De aceea, nu e de mirare că având un terroir curat, potențialul vinului este privit de oenologi ca fiind unul ridicat.


Printre motivele pentru care se înregistrează o creștere atât de vizibilă în producția de vinuri Bio se numără: cererea ridicată pentru vinuri de calitate din partea consumatorilor finali, dar și dorința producătorilor de a se concentra mai mult pe calitate și de a avea în portofoliu vinuri superioare.