Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

FĂRĂ RISIPĂ DE DULCIURI

Chiar dacă dulciurile sunt atât de îndrăgite, se poate întâmpla să uiți de ele, să te saturi de ele sau să nu aibă succesul la care te-ai fi așteptat. Dar ce să faci cu ele? Ei bine, poți oricând să le „reinventezi”, să transformi un desert în sine într-un ingredient pentru un alt desert, evitând astfel risipa alimentară.

Resturi de ciocolată

Pentru a pregăti acasă o ciocolată caldă delicioasă nu este neapărat nevoie să ai pudră de ciocolată sau fulgi de ciocolată, ci poți folosi resturi de ciocolată care ți-au mai rămas prin ambalaje. Aici nu există reguli, deci poți pregăti o ciocolată caldă chiar și din ciocolata albă sau ciocolata cu nuci, alune sau migdale. Tot ce trebuie să faci este să pui la încălzit o cană cu lapte, iar apoi, în laptele fierbinte să topești ciocolata. Dacă vrei să pregătești o rețetă mai sofisticată, ți-am pregătit mai jos o sugestie.


Descoperă rețeta

Resturi de biscuiți

Cu biscuiții rămași prin cămară poți pregăti o mulțime de rețete gustoase. Nici măcar nu trebuie să fie de același fel. Poți amesteca biscuiții cu vanilie cu cei cu ciocolată, poți folosi biscuiți cu nuci, alune sau ovăz. Biscuiții pisați sunt cel mai simplu mod de a prepara un blat pentru cheesecake, dar îi poți folosi și pentru bomboane preparate în casă dacă îi amesteci cu mascarpone și apoi îi acoperi cu ciocolată. Desigur că poți folosi biscuiții sfărâmați și pentru salam de biscuiți, iar dacă vrei să guști ceva inedit, topește ciocolată și pregătește biscuiți și fructe care se pot scălda în ciocolată în stil fondue.


Descoperă rețeta

Resturi de cozonac

Atunci când pregătești cozonac acasă, se poate întâmpla să se usuce mai repede decât te-ai fi așteptat și desigur că nu vei vrea să îl arunci. Cozonacul uscat poate fi transformat într-o budincă sau chiar în trufe. Pentru a pregăti o budincă va fi nevoie să tai cozonacul felii, să ungi fiecare felie cu unt, iar apoi să le pui pe toate într-o tavă și să torni peste ele ou bătut cu lapte și să adaugi aromele tale preferate (rom, migdale, vanilie etc.). Budinca obținută se pune la cuptor până când se rumenește. Dacă ideea de a prepara trufe din cozonac te-a încântat, atunci găsești mai jos toți pașii rețetei.


Descoperă rețeta