Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cât de dulce este un sweetie și de ce ar trebui să îl încerci?

Cât de dulce este un sweetie și de ce ar trebui să îl încerci?

Un fruct relativ nou în comparație cu alte citrice, sweetie a fost obținut pentru prima dată prin încrucișarea a două tipuri de citrice: grepfrut și pomelo. Numele sweetie este folosit pentru fructele crescute în Israel, în timp ce în SUA mult mai cunoscută este denumirea oroblanco.


Origine

Oroblanco a fost obținut pentru prima dată în 1981 în cadrul unui studiu realizat la Universitatea din California, iar începând cu 1984, sweetie a început să fie cultivat pe scară largă în Israel, condițiile climatice de acolo fiind prielnice pentru dezvoltarea fructului.


Gust, formă și culoare

Așa cum i-o spune și numele, sweetie este un fruct dulce, dar gustul său nu este datorat unui conținut mult mai mare de calorii, ci acidității scăzute. Datorită încrucișării dintre grepfrut și pomelo, gustul fructului obținut este mai dulce și mai puțin acid decât cele două. Dimensiunea fructului este mai apropiată de cea a unui grepfrut, însă coaja are culoarea verde, iar pulpa este galbenă.


Proprietăți și consum

La fel ca toate celelalte citrice, sweetie are un conținut bogat de vitamina C. În plus, fructul conține vitamine din complexul B și vitamina E, potasiu, fier, calciu, magneziu și zinc. Pentru a fi consumat, sweetie se curăță de coajă și de pielița dintre felii. Acesta poate fi curățat asemeni unui pomelo, dar poate fi și tăiat în jumătate și mâncat cu lingurița sau stors folosind un storcător de citrice.


Astfel, dacă îți plac citricele, sweetie nu poate lipsi de pe lista ta de cumpărături. Mai ales dacă nu agreezi gustul amărui al unui grepfrut și îți place savoarea de pomelo, însă ai regretat întotdeauna că este mult prea mare pentru a fi stors.