Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ciupercile Shiitake și proprietățile lor

Ciupercile Shiitake sunt folosite foarte frecvent ca ingrediente în preparate asiatice, dar sunt cultivate și pentru proprietățile lor medicinale. Denumirea Shiitake vine din limba japoneză și face referire la copacul ”shii” pe trunchiul căruia s-au format inițial aceste ciuperci, iar ”take” înseamnă chiar ciupercă.


Consumul de ciuperci Shiitake duce la întărirea sistemului imunitar și contribuie la îmbunătățirea necesarului de vitamine și minerale pentru organism. Shiitake conțin cantități importante de cupru, seleniu, Vitamina B, Vitamina D, zinc, magneziu, fibre și antioxidanți.


Le poți păstra la frigider timp de circa o săptămână și cel mai bine este să le pui într-o pungă de hârtie care ar trebui lăsată deschisă. Ciupercile Shiitake sunt foarte poroase, iar atunci când vrei să le prepari, nu este recomandat să le lași în apă înainte de ale găti pentru că absorb umezeala rapid.


Descoperă savoarea ciupercilor Shiitake și adaugă-le în supe ușor de preparat cu ghimbir sau cu tofu ori pregătește-le la tigaie sau la wok alături de legume sau carne. Le poți servi și împreună cu paste și tăiței, dar nu uita că aceste ciuperci trebuie întotdeauna gătite înainte de fi consumate.

Iată câteva moduri în care ai putea să îi prepari: