Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum cureți și cum consumi rodiile?

Dulce, acrișoară și plină de fibre, antioxidanți și vitamine, rodia ascunde sub coajă o mulțime de semințe cărnoase și foarte gustoase, motiv pentru care mai este numită și „mărul cu semințe”. Acest fruct delicios poate să pară dificil de curățat, dar merită efortul.


Cum cureți o rodie?

Pentru a curăța o rodie vei avea nevoie de un cuțit cu care să tai coaja, având grijă ca lama cuțitului să nu pătrundă prea adânc și să taie și semințele. Metoda de tăiere a cojii unei rodii se aseamănă foarte mult cu cea folosită pentru a curăța o portocală, iar ținând cont de acest lucru, îți vei ușura munca.


Inițial se taie coaja din jurul vârfului ce se află în partea opusă codiței. După ce se crestează, cu ajutorul degetului mare coaja se ridică ușor, de jur împrejur, până când este desprinsă cu totul de fruct și apar semințele de rodie.


Pe coaja rodiei se pot observa 6 proeminențe poziționate la distanțe aproximativ egale, ce străbat fructul de la vârf la codiță. Pe lungimea acestora coaja se taie cu cuțitul, și de data aceasta fără a pătrunde în interior, la fruct. Rodia se ține apoi în mâini și se desparte în două, iar apoi se separă fiecare secțiune. Pielița albă se îndepărtează și se scot toți sâmburii.


Pentru a evita ca sucul de la rodie să stropească, secțiunile de rodie se pot scufunda într-un vas cu apă, iar sub apă se vor scoate toți sâmburii. La final, sâmburii rămân la baza vasului, iar bucățile mici de pieliță se vor ridica la suprafață.


Cum se consumă rodiile?


Odată ce ai curățat o rodie, te poți bucura pur și simplu de semințele gustoase și pline de vitamina C. Semințele de rodie se adaugă frecvent în salate, și nu doar în cele de fructe, ci și în cele cu legume, brânzeturi, ouă sau carne.


Pentru a stoarce ușor sucul din sâmburii de rodie nu trebuie decât să tai fructul în jumătate și să folosești o presă mecanică pentru citrice și rodii. Sucul de rodii poate fi băut pur și simplu, dar poate fi folosit și pentru cocktailuri exotice.


Semințele de rodie pot fi folosite pentru a transforma un iaurt simplu într-un desert gustos. Acestea sunt folosite și pentru a decora torturile, prăjiturile sau chiar aperitivele.

Salată de portocale cu semințe de rodie