Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

DELICII ÎN STIL GRECESC PENTRU VEGETARIENI ȘI VEGANI

DELICII ÎN STIL GRECESC PENTRU VEGETARIENI ȘI VEGANI

Bucătăria grecească are o multitudine de preparate tradiționale foarte gustoase ce nu conțin carne și multe dintre acestea sunt îndrăgite de vegetarieni. Mai mult decât atât, datorită poziției sale geografice, Grecia oferă foarte multe fructe și legume, de aceea chiar și veganii găsesc inspirație culinară printre preparatele grecești.


Atât veganii, cât și vegetarienii pot încerca sărmăluțele cu orez în foi de viță, pastele Kritharaki ce au forma boabelor de orez, salatele de vinete sau ardei copți și măslinele simple sau umplute.


Pentru că vegetarienii consumă și lactate, ei pot savura diferitele tipuri de brânzeturi și iaurturi grecești, atât de apreciate în întreaga lume. Iaurtul grecesc este cunoscut pentru consistența sa deosebit de cremoasă și este consumat fie simplu, fie cu fructe, iar uneori este ingredientul vedetă al sosului tzatziki sau al deserturilor în stil grecesc. Brânzeturile de tip Feta, Halloumi și chiar telemea, lipsesc rareori de pe platourile de aperitive. Brânza Feta este folosită pentru salate, pentru creme tartinabile, dar și ca ingredient în foitaje sau pateuri. Brânza Halloumi este o brânză de grătar ce vine în ajutorul vegetarienilor care ar mai adăuga ceva pe grill, alături de legume. Ea poate înlocui chiar și carnea din hamburgeri și este folosită frecvent în salate sau aperitive.


Poți găsi toate aceste bunătăți în magazinele Lidl atunci când vine rândul săptămânii în stil grecesc, iar dacă nu vrei să le ratezi, abonează-te la newsletter și fii la curent cu toate ofertele.


În cazul în care vrei să pregătești chiar tu bunătăți vegane sau vegetariene în stil grecesc, am pregătit mai jos câteva rețete numai bune pentru iubitorii acestor preparate mediteraneene.